حکومت ایران در ازای آزادی گروگان فرانسوی چه دریافت کرد؟
بشیر بی آزاد نفوذی واز عناصر اطلاعات وامنیت رژیم ایرانبشیر بی آزار که رسماً از مسئولان ارشد صدا و سیمای جمهوری اسلامی است، از نظر وزارت کشور فرانسه عامل نفوذی سرویس های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در فرانسه بوده که مهمترین وظیفهشان شناسایی و تجسس در زندگی ایرانیان مقیم این کشور است. به گفتۀ جراید فرانسه همزمانی دستگیری بشیر بیآزار توسط پلیس امنیتی این کشور در سوم ژوئن گذشته و آزادی گروگان فرانسوی، لویی آرنو، توسط حکومت تهران در دوازدهم ژوئن گذشته تصادفی به نظر نمیرسد.
پس از قریب دو سال اسارت در زندان اوین، پنجشنبه سیزدهم ژوئن، لوئی آرنو، شهروند سی و شش سالۀ فرانسوی آزاد شد و هواپیمای حامل وی در فرودگاه بورژه در حومۀ پاریس به زمین نشست. آزادی گروگان فرانسوی در اوج مناسبات تنشآلود تهران و پاریس صورت گرفت. به همین خاطر اغلب روزنامهها و جراید فرانسه آزادی لویی آرنو را شگفتانگیز خوانده و جملگی پرسیدهاند : حکومت ایران در ازای آزادی گروگان فرانسوی چه امتیازی از دولت فرانسه گرفته است؟
این سئوالی است که برونو مالبرونو گزارشگر ارشد روزنامۀ فیگارو مطرح کرده و گفته است : هر چند فرانسه هر گونه معاملۀ منتهی به آزادی گروگان فرانسوی را انکار کرده، اما، همگان خوب می دانند که حکومت ایران بدون دریافت امتیاز هیچ گروگانی را آزاد نکرده و نمیکند و آنچه قرائن گواهی میدهند این است که دولت فرانسه در ازای این آزادی چیزی یا وعدهای به حکومت ایران داده است.
هفتهنامۀ فرانسوی لوپوئن در مطلب مفصلی در پاسخ به همین پرسش به دستگیری بشیر بیآزار توسط پلیس امنیتی فرانسه اشاره کرده است. بشیر بیآزار رسماً از مسئولان ارشد صدا و سیمای جمهوری اسلامی است. او پیشتر در لندن زندگی می کرده و در آنجا دبیر انجمن اسلامی دانشجویان بوده که مستقیماً از سوی حکومت تهران هدایت می شود.
هفته نامۀ لوپوئن میافزاید که اهمیت دستگیری بشیر بیآزار به حدی بود که شماری از مسئولان ارشد جمهوری اسلامی در اعتراض به این دستگیری موضع علنی گرفتند. علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، از سفیر این کشور در پاریس، محمد امینینژاد، خواست که تمام تلاشهای خود را برای آزادی فوری بشیر بیآزار انجام دهد، در حالی که کاظم قریبآبادی، معاون امور بینالملل قوۀ قضائیه ایران، دستگیری بشیر بیآزار را از سوی دولت فرانسه شرم آور و ناقض حقوق بشر خواند.
با این حال، هفته نامۀ "لوپوئن" یادآوری می کند که بشیر بیآزار که با سفارت جمهوری اسلامی در پاریس مرتبط بوده، تحت نظر دستگاه های امنیتی فرانسه بوده و علت دستگیری او تهدید علیه امنیت ملی فرانسه اعلام شده است. به نوشتۀ "لوپوئن" بشیر بیآزار عامل نفوذی دستگاه های اطلاعاتی ایران بوده که توسط پلیس فرانسه جهت اخراج از این کشور دستگیر شد.
لوپوئن می افزاید که آزادی گروگان فرانسوی لویی آرنو در عین حال با تجسس پلیس فرانسه در ساختمان "سیمای آزادی" وابسته به سازمان مجاهدین در حومۀ پاریس نیز همزمان بوده است. لوپوئن افزوده است که مسئلۀ سازمان مجاهدین موضوعی است که مقامات جمهوری اسلامی ایران در گفتگوهای خود با دولت فرانسه دائماً پیش میکشند.
روزنامۀ لوموند در مطلبی جداگانه با اشاره به دستگیری بشیر بیآزار توسط پلیس فرانسه یادآوری کرده است که نامبرده از نظر دستگاههای امنیتی این کشور "عامل نفوذی ایران در پیوند با سرویس های اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران بوده" و وزارت کشور فرانسه به این نکته در برگۀ دستگیری و اخراج وی از این کشور صریحاً اشاره کرده است. لوموند با استناد به منابع آگاه، نوشته است که فعالیتهای سرویس های اطلاعاتی ایران در فرانسه بیش از پیش ملموس شدهاند و هدف اصلی این فعالیتها تعقیب و مراقبت ایرانیان ساکن فرانسه است.
لوموند افزوده است که رژیم اسلامی ایران که در داخل با مشکلات بزرگی روبرو است اینک به سرکوب فراملی مخالفان خود در خارج از کشور روی آورده است. به نوشتۀ لوموند از نظر تهران هر گونه ابراز مخالفتی تحت هر شکلی به عنوان حملهای علیه رژیم ایران محسوب می شود. لوموند افزوده است که این چرخش در سیاست سرکوب رژیم ایران در نوامبر سال گذشته از خلال تلاش برای به قتل رساندن سیاستمدار اسپانیایی، "آلهجو ویدال-کوآدراس"، در مادرید نیز نمایان شد، زیرا نامبرده وکیل مخالفان حکومت ایران است.
لوموند یادآوری کرده است که همچنان سه فرانسوی دیگر از جمله سسیل کولر و همسرش، ژاک پاری، در ایران زندانی و گروگان دولت این کشور هستند. ار اف ای
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر