۱۴۰۴ فروردین ۶, چهارشنبه

ادامه فراخوان‌ها برای گسترش تظاهرات مردمی علیه حماس در نوار غزه

 ادامه فراخوان‌ها برای گسترش تظاهرات مردمی علیه حماس در نوار غزه

فراخوان به تظاهرات مردمی علیه حماس

حماس برو بیرون


«می‌خواهیم زندگی کنیم» و « حماس برو بیرون» برخی از شعارهایی بودند که در سطح غزه طنین‌انداز شد.

عشایر محله شجاعیه در غزه چهارشنبه ششم فروردین در اعتراض به گروه حماس تجمعی برگزار کرده و تأکید کردند که سکوت دیگر یک گزینه‌ نیست.

بیانیه صادر شده از سوی این عشایر، رهبری حماس را متهم کرد که آنها را نادیده گرفته و از مردم غزه بهره‌برداری می‌کنند. آنها افزودند که نوار غزه متعلق به هیچ گروه یا جناح خاصی نیست.

اعتراضات شبانه‌ای نیز سه‌شنبه در خان یونس در جنوب غزه برگزار شد و معترضان با سردادن شعارهایی خواستار توقف جنگ و پایان دادن به دخالت حماس در اداره نوار غزه شدند.

در صحنه‌ای نادر در نوار غزه، هزاران فلسطینی سه‌شنبه در خیابان‌های بیت لاهیا و جبالیا در شمال غزه راهپیمایی کردند و خواستار توقف جنگی شدند که مردم را با مصیبت‌ها و ویرانی‌ها، بکلی از پا انداخته است.

«حماس برو بیرون»

منشورهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد صدها فلسطینی در شمال نوار غزه به اعتراض پرداخته و برای پایان جنگ، شعار «حماس برو بیرون» سر می‌دهند که نمایشی نادر از مخالفت با این گروه مسلح است.

در یکی از ویدیوهای منتشر شده در شبکه «ایکس»، معترضان شعار می‌دهند: « حماس برو بیرون». به نظر می‌رسداین ویدیو روز گذشته در منطقه بیت لاهیا در غزه، ضبط شده است. در این ویدیو افرادی دیده می‌شوند که در خیابانی در میان ساختمان‌های ویران‌شده بر اثر جنگ، راه می‌روند.

در پست‌های دیگر، روی یکی از پلاکاردهایی که معترضان بلند کرده بودند نوشته شده بود: «جنگ را متوقف کنید»، «دیگر بس است آوارگی».

اما نکته قابل توجه در این راهپیمایی‌های خودجوش، این بود که تنها به فراخوان برای پایان جنگ محدود نمی‌شد، بلکه حاوی خشم فزاینده‌ای نسبت به حماس بود که بسیاری از مردم، آن را مسئول وضعیت فاجعه‌بار کنونی می‌دانند.

در میان شعارهایی که خواستار آزادی و صلح بودند، معترضان پلاکاردهایی بلند کردند که ادامه جنگ را محکوم کرده و خروج رهبران حماس را که دستاوردی جز تخریب بیشتر نداشتند،خواستار شدند.

«می‌خواهیم زندگی کنیم»، «دیگر بس است تخریب»، و « حماس برو بیرون» برخی از شعارهایی بودند که در سطح شهر طنین‌انداز شد و نشان‌دهنده نارضایتی فزاینده از جنبش حماس است که از سال 2007 کنترل غزه را در دست دارد.

تغییر دیدگاه مردمی نسبت به حماس

تظاهرات در غزه معمولاً به فراخوان گروه‌های فلسطینی برگزار می‌شود، اما این بار از دل خیابان‌ها و بدون هدایت یا رهبری واضحی شکل گرفته است که نشانه‌ای از تغییر دیدگاه مردمی نسبت به حماس و نحوه مدیریت آن در این منطقه است.

ناظران بر این باورند که این اعتراض‌ها می‌تواند چالشی بی‌سابقه برای حماس باشد، که به سرکوب هر صدای مخالفی عادت کرده است.

کارشناسان و تحلیلگران فلسطینی با تأکیدبر این که حماس باید به این خشم فزاینده توجه کند، هشدار دادند که نادیده گرفتن صدای مردمی که تاب تحملشان پایان یافته، وضعیت را در آینده به سمت تونلی تاریک سوق خواهد داد.العربیه فارسی


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر