کنفرانس کنگرهٔ آمریکا؛ سیاست دربارهٔ ایران
- گزارشات و تحلیلها
- 1403/10/03
در ۲۷آذر ۱۴۰۳ یعنی ۶روز بعد از کنفرانس سنای آمریکا، شاهد برگزاری کنفرانس دیگری، بودیم. این کنفرانس تحت عنوان «سیاست ایران: مقابله با جنگافروزی و تروریسم رژیم و پیشبرد جمهوری آزاد و غیراتمی در ایران» با شرکت نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگرهٔ آمریکا برگزار شد. کنفرانس سیاست ایران حاوی پیامهای مهمی در رابطه با سیاستهای ایالات متحده در قبال ایران و تغییرات احتمالی در معادلات منطقهیی بود. سخنان نمایندگان، همگی بر حمایت از مردم ایران و مقابله با سیاستهای سرکوبگرانه و جنگطلبانه فاشیسم دینی حاکم بر میهنمان تأکید داشت.
در این یادداشت به برخی از نکات سخنرانان اشاره شده است.
پیام آنلاین مریم رجوی به کنفرانس
سخنرانی مریم رجوی در کنگره آمریکا، فراتر از یک بیانیه سیاسی، پیامآور امید و تحول برای ایران و منطقه بود. این سخنرانی توانست با بهرهگیری از تحولات منطقهیی و تأکید بر نقش مقاومت ایران، توجه سیاستمداران آمریکایی و جهانی را به لزوم حمایت از مردم و مقاومت ایران جلب کند. با توجه به شتاب گرفتن روند افول رژیم ایران و حمایت روزافزون بینالمللی از مقاومت، آیندهای بدون فاشیسم دینی حاکم بر ایران، بیش از هر زمان دیگری در دسترس به نظر میرسد.
رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت خطاب به اعضای کنگره آمریکا، به موضوعات مهمی از جمله سرنگونی رژیم سوریه، وضعیت رژیم ایران، و نقش مقاومت ایران در تغییرات آتی پرداخت. بخشی از محورهای سخنرانی مریم رجوی به شرح زیر است:
تأثیر سقوط رژیم بشار اسد
سرنگونی اسد بهعنوان یکی از تکیهگاههای اصلی رژیم ایران، پیامآور ضعف سپاه پاسداران و گروههای نیابتی خامنهای است. این سقوط، مسیر قیامهای مردمی در ایران را هموارتر کرده است.
اهمیت قطعنامه دوحزبی کنگره آمریکا
رئیسجمهور منتخب مقاومت ایران برای دوران انتقال از قطعنامه ۱۱۴۸ کنگره تقدیر کرد. این قطعنامه خواهان آن است که حق مردم ایران برای مقاومت و سرنگونی بهرسمیت شناخته شود.
ضرورت فعالسازی مکانیزم ماشه
خانم رجوی خواستار فعال شدن مکانیزم ماشه در شورای امنیت برای مقابله با برنامه هستهیی رژیم شد و تأکید کرد که تنها راه جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هستهیی، سرنگونی آن توسط مردم و مقاومت است.
برنامه مقاومت ایران برای آینده کشور
مریم رجوی تأکید کرد که مقاومت ایران بهدنبال کسب قدرت نیست، بلکه هدف آن انتقال قدرت به مردم از طریق تشکیل دولت موقت و برگزاری انتخابات آزاد است.
انتظار از جامعه جهانی
رئیسجمهور منتخب مقاومت خواستار اعمال تحریمهای بیشتر علیه رژیم، مسدود کردن درآمدهای نفتی، و پایان دادن به فعالیت گروههای وابسته به سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات در خاک آمریکا شد و تأکید کرد مقاومت ایران برای کشوری آزاد، دموکراتیک، و غیراتمی که مدافع صلح در منطقه باشد تلاش میکند. برنامه این شورا شامل لغو اعدام، برابری جنسیتی و مذهبی، و جدایی دین از سیاست است.
وضعیت رژیم ایران از دید سخنرانان
تام مککلینتاک، عضو کمیته قضایی از حزب جمهوریخواه، وضعیت نظام آخوندی را به بنای پوسیده تشبیه کرد که منتظر وزش ناگهانی باد است تا آن را به سقوط بکشاند. وی با اشاره به فساد داخلی، مخالفتهای خارجی، و رشد مقاومت در داخل کشور، اظهار داشت که رژیم ایران بهسرعت به پایان خود نزدیک میشود.
مککلینتاک همچنین از شورای ملی مقاومت ایران بهعنوان نیرویی که میتواند ایران را به سوی دموکراسی و آزادی هدایت کند، حمایت کرد.
ریچ مککورمیک، عضو کمیتههای خارجی و قوای مسلح، بر لزوم برخورد قاطع با فاشیسم دینی تأکید کرد. وی اظهار داشت که این رژیم نه تنها مردم خود را سرکوب میکند، بلکه تهدیدی برای جهان محسوب میشود. مککورمیک خواستار سرنگونی حاکمیت آخوندی با هر وسیله ممکن شد و تأکید کرد که آزادی مردم ایران، کلید تغییر در منطقه است.
«اگر به مردم ایران آزادی بدهید، این حکومت را در یک چشم به هم زدن سرنگون خواهند کرد».
نقش زنان در آینده ایران
نانسی میس، رئیس زیرکمیته امنیت سایبری و عضو کمیته قوای مسلح، بر نقش زنان ایرانی در مقاومت و رهبری آینده ایران انگشت گذاشت. وی زنان ایرانی را از باهوشترین و قویترین زنان جهان دانست که نقش کلیدی در سقوط نظام آخوندی ایفا خواهند کرد.
او گفت مریم رجوی سرنگونی رژیم ایران را از خطوط مقدم رهبری خواهد کرد.
خانم میس همچنین حمایت خود را از مریم رجوی و برنامههای او برای آینده ایران اعلام کرد.
اتحاد دوحزبی برای حمایت از مردم ایران
یکی از نکات برجسته این کنفرانس، تأکید بر اتحاد دوحزبی برای حمایت از مردم ایران بود. جودی چو، عضو کمیته امکانات مالی از حزب دموکرات، به نقش قطعنامه دوحزبی کنگره در محکومیت تروریسم حکومتی ایران و حمایت از دموکراسی در این کشور اشاره کرد. وی تصریح کرد که ایالات متحده باید همواره در کنار مردم ایران بایستد و از مبارزات آنها برای دستیابی به آزادی و صلح حمایت کند.
میراث شجاعت و مبارزه برای عدالت
اریکا لی کارتر، فرزند نماینده فقید شیلا جکسون لی، شجاعت و فداکاری ایرانیان در مبارزه برای آزادی و عدالت را ستود. او با یادآوری باور مادرش به مأموریت مردم ایران، اظهار داشت که مبارزات آنان الهامبخش جهان است و آیندهای بهتر برای ایران، ضروری و دستیافتنی است.
«مادر من به مأموریت شما باور داشت. شجاعت شما را تحسین میکرد و برای اطمینان از شنیدهشدن صدای شما در کنگره و فراتر از آن تلاش میکرد».
افق دموکراسی و صلح در ایران
برد شرمن، عضو ارشد کمیته خارجی از حزب دموکرات، بر اهمیت چشمانداز ایرانی دموکراتیک، آزاد، و عاری از تسلیحات هستهیی تأکید کرد. پیام زو لافگرین، رئیس دموکراتها در کمیته علوم، فضا و تکنولوژی نیز با بیان سپاس از تلاشهای ایرانیان، آیندهای دموکراتیک برای ایران را امکانپذیر دانست. وی بر اهمیت جدایی دین از دولت و خلعسلاح هستهیی ایران تصریح کرد.
اهمیت کنفرانس کنگرهٔ آمریکا
کنفرانس کنگرهٔ آمریکا و حمایت گسترده دوحزبی نمایندگان ایالات متحده از مبارزات مردم و مقاومت ایران را بعد از تغییرات ژئوپلیتیکی و فروریزی عمق استراتژیک رژیم سوریه از اهمیت فراوان برخوردار است.
این کنفرانس و دیگر فعالیتهای بینالمللی مقاومت این پیام را به ایران و جهان میدهد که بعد از سرنگونی خاندان منفور اسد، نوبت سرنگونی سلطنت خامنهای است. سرنگونی این حکومت فاشیستی به دست مردم و مقاومت ایران میتواند به کاهش تروریسم در منطقه و بازگشت صلح و ثبات به خاورمیانه منجر شود.
سخنان نمایندگان کنگره در این کنفرانس، انعکاسی از همبستگی بینالمللی با مقاومتی خونفشان و امید به آیندهای آزاد و دموکراتیک برای مردم ایران بود؛ مقاومتی که بهای آزادی خود را با فداکاری بیوقفهٔ کانونهای شورشی و کادرهای جان بر کف خود میپردازد و برای آزادی ایران به هیچ قدرت جهانی چشم ندوخته است.
***
آرزو و دعای گلن گروثمن، نمایندهٔ کنگرهٔ آمریکا، عضو کمیتههای نظارت و بودجه، شاید آرزو و دعای تمام کسانی باشد که این مقاومت را میشناسند و از اعتبار و موفقیت آن ارزیابی دارند:
«آرزو و دعای من این است که یکی از این سالها، یکی از این ماههای دسامبر وقتی به کنگره میآیید، ما در حال جشن گرفتن ایرانی جدید باشیم و یکبار دیگر، ایران و خاورمیانه به جواهری تبدیل شوند که در تاریخ بودهاند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر