«اولین اظهارات بشار اسد» پس از فرار به مسکو: بهطور برنامهریزیشدهای خارج نشدم
برخی مقامات رژیم سابق سوریه، از جمله محمد غازی الجلالی، نخستوزیر پیشین این کشور تأکید کردند که بشار اسد بدون هماهنگی یا اطلاع دادن به کسی حتی به نزدیکان خود کشورش را ترک کرده است.
در اولین اظهارات منتسب به او، بشار اسد، رئیس جمهوری مخلوع سوریه، شرایط فرار خود از کشورش به روسیه را توضیح داد.
این اولین اظهارات منتسب به رئیس جمهوری سابق سوریه از زمان سقوط رژیم اسد در روز 8 دسامبر جاری و تسلط مخالفان او بر دمشق، پایتخت سوریه است که در بیانیهای توسط اکانتهای متعلق به «ریاست جمهوری [سابق] سوریه» در شبکههای «تلگرام» و پلتفرم «ایکس» منتشر میشود.
بشار اسد در این بیانیه منتسب به او گفته است:« آنگونه که شایعه شد، من بهطور برنامهریزیشده سوریه را ترک نکردم.»
او با اشاره به اینکه ساعات اولیه همان روز برای پیگیری جنگ به پایگاه حمیمیم در لاذقیه نقل مکان کرده بود، گفت تا صبح روز 8 دسامبر در دمشق مانده و «به کار خود ادامه داد.»
در عین حال اما رئیس جمهوری سابق سوریه توضیح داد: «وقتی او به لاذقیه رسید، مشخص شد که آخرین مواضع ارتش در دمشق سقوط کرده و اوضاع میدانی وخیم شده است. در آن زمان و پس از حملات پهپادی، روسیه از من خواست که پایگاه را ترک کنم.»
«موضوع کنارهگیری»
اسد همچنین تأکید کرد که در جریان این تحولات، موضوع پناهندگی یا کنارهگیری از سوی او یا هیچ فرد یا نهاد دیگری مطرح نشده است.
در همین حال، او اظهار داشت که «بقای مسئول در پست پس از سقوط کشور به دست تروریسم و ناتوانی در ارائه هرگونه خدمات، بیمعناست.»
بشار اسد در ادامه افزود: «کسی که در طول سالهای جنگ میان «امنیت کشور و امنیت شخصیاش» معامله نکرده است، امروز نیز این کار را نخواهد کرد».
وی همچنین به این نکته اشاره کرد که «هیچگاه در پی کسب پستها و به دنبال آن نبوده است.»
این اولین اظهارنظر رئیس جمهوری مخلوع و فراری سوریه است که شرایط خروج او را توضیح میدهد، بهویژه پس از آن که چندین مقام سوری، از جمله محمد غازی الجلالی، نخستوزیر پیشین تأکید کردند که اسد بدون هماهنگی یا اطلاع دادن به کسی کشور را ترک کرده است.
الجلالی در اظهارات قبلی به «العربیه» توضیح داد که از عدم پاسخگویی اسد به تماسهایش از شب هفتم دسامبر بُهتزده شده است.
شایان ذکر است که بشار اسد در سحرگاه روز 8 دسامبر جاری از کشورش با یک هواپیمای روسی به مسکو فرار کرد و در همان روز (8 دسامبر 2024) گروههای مخالف سقوط حکومت خاندان اسد که بیش از 5 دهه در سوریه ادامه داشت را اعلام کردند.
سقوط رژیم اسد در پی پیشروهای برقآسای «هیئت تحریر الشام» و گروههای مسلح اپوزیسیون همپیمان آن و کنترل آنها بر اغلب شهرهای بزرگ سوریه از حلب تا حماه و حمص و ورود آنها به دمشق در پی فروپاشی ارتش سوریه و فرار شبهنظامیان وابسته به آن رخ داد.العربیه فارسی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر