۱۴۰۳ آذر ۱۲, دوشنبه

ظریف: دولت ایران آماده همکاری با ترامپ برای مدیریت تنش‌ها است

 ظریف: دولت ایران آماده همکاری با ترامپ برای مدیریت تنش‌ها است


ظریف بوی الرحمن شنیده ودست بدامان ترامپ شده تیت زیر عکس از خجسته بهاراست 

محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهوری ایران در مقاله‌ای در «فارن افرز» نوشته است مسعود پزشکیان رئیس جمهور جدید ایران برای همکاری با دونالد ترامپ در زمینه «مدیریت تنش‌ها» آمادگی دارد.

در این مقاله با یادآوری مشکلاتی که پزشکیان از بدو ریاست جمهوری با آن روبرو بوده از جمله ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران تاکید کرده است با وجود چنین چالش‌هایی، او تمایل دارد تا «بطور سازنده» با غرب در تعامل باشد.

ظریف همچنین از آمادگی برای همکاری با رئیس‌جمهور منتخب آمریکا یاد کرده و نوشته است دولت پزشکیان‌ « برای مدیریت تنش‌ها با ایالات متحده، که به تازگی رئیس‌جمهور جدیدی نیز انتخاب کرده، آماده است.

در این مقاله همچنین آمده که پزشکیان آماده است «مذاکراتی از جایگاه برابر درباره توافق هسته‌ای و شاید موارد بیشتری انجام گیرد»، اما ظریف بلافاصله از تسلیم نشدن در برابر «خواسته‌های غیرمعقول» و همچنین مقابله با «تهاجمات اسرائیل» نیز سخن به میان آورده است.

مقامات حکومتی و نظامی ایران چندهفته است که تهدید به پاسخ به تلافی حمله نظامی اسرائیل به مراکز نظامی ایران در آبان ماه گذشته می‌کنند و دولت بایدن به ایران هشدار داده است در صورت حمله موشکی مجدد به اسرائیل قادر به مهار دولت نتانیاهو برای عملیات گسترده نظامی علیه اهداف متفاوت در ایران نخواهد بود.

با این حال، ظریف ادعاهای مربوط به ماهیت و هدف برنامه هسته‌ای ایران را که ممکن است به سوی تولید سلاح هسته‌ای پیش رود را به «نیروهای خارج» از منطقه نسبت داد.

این در حالی است که عباس عراقچی وزیرخارجه ایران هفته پیش هشدار داده بود افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی پس از تصویب دومین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از ایران خواسته است به مسیر همکاری بازگردد، به افزایش تمایل به تولید سلاح هسته‌ای در ایران منجر خواهد شد.

ایران همچنین در روزهای گذشته با هزاران سانترفیوژ پیشرفته میزانذخیره غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم خود را افزایش داده است، اقدامی که بنا به گفته کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توجیهی برای مصارف غیرنظامی ندارد.

ظریف در بخش دوم این مقاله با عنوان «شروعی دوباره» به اینموضوع پرداخته که میزان و ماهیت برنامه هسته‌ای در ایران با اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ متفاوت است و درحالی که در آن زمان میزان غنی‌سازی ۳.۵ درصد بود اکنون به بالای ۶۰ درصد رسیده و تعداد سانترفیوژها نیز به شدت افزایش یافته است.

او دولت ترامپ و عدم همکاری غرب را مسبب چنین رویکردی در سیاست هسته‌ای ایران اعلام کرده و نوشته است: « ترامپ که در ژانویه دوباره به مقام ریاست‌جمهوری باز می‌گردد و شرکای واشینگتن در اروپا، تنها باید خود را برای پیشرفت مستمر هسته‌ای ایران سرزنش کنند».

درحالی که ترامپ از هم‌اکنون وعده بازگشت «فشار حداکثری» علیه حکومت ایران را داده است، ظریف خواستار احیای برجام شده و نوشته است به جای «افزایش فشار بر ایران، غرب باید به دنبال راه‌حل‌های مثبت و سودآور باشد».

معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران در پایان مقاله خود ضمن تاکیدبراینکه «ایران می‌تواند برای دفاع از خود بجنگد» اما «خواهان صلح است»، نوشته است: « ایران می‌تواند یک شریک توانمند و آماده باشد، به شرط اینکه شراکت‌هایش بر مبنای احترام متقابل و پایبندی به برابری باشد.

بیایید این فرصت را برای یک شروع جدیداز دست ندهیم.» مقاله ظریف در این نشریه مهم در سیاست خارجی آمریکا می‌تواندپیامی از سوی دولت اصلاح‌طلب ایران برای اعلام آمادگی مذاکره بادولت جدید ترامپ باشد که به نظر می‌آید سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در برابر ایران داشته باشد.

این درحالی است که پزشکیان و برخی از مقامات اقتصادی ایران درباره تداوم دشواری‌هاو «ناترازی‌»‌های بسیار در اقتصاد ایران هشدار داده‌اند.العربیه فارسی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر