۱۴۰۳ آذر ۲۳, جمعه

مهم وقابل توجه - «وال استریت ژورنال» از گزینه نظامی محتمل ترامپ برای توقف برنامه اتمی ایران خبر داد

 «وال استریت ژورنال» از گزینه نظامی محتمل ترامپ برای توقف برنامه اتمی ایران خبر داد


ترامپ واحتمال گزینه نظامی برای اتمی رژیم

بر اساس گزارش «وال استریت ژورنال»، گزینه حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران اکنون پس از سرنگونی رژیم بشار اسد هم‌پیمان تهران در سوریه، در معرض بررسی جدی‌تری از سوی برخی از اعضای تیم انتقالی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا قرار گرفته است.

مقامات موقت آمریکایی گفتند که موقعیت ضعیف منطقه‌ای ایران و مطالب فاش‌شده اخیر در مورد اقدامات فزاینده هسته‌ای تهران، بحث‌های حساس داخلی را برانگیخته، اگرچه که به نوشته این روزنامه، تمامی نظریه‌ها در خصوص این موضوع، همچنان در مراحل اولیه است.

دو منبع آگاه از محتوای این مذاکرات اعلام کردند که ترامپ در تماس‌های اخیر به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت که از بابت پیشرفت هسته‌ای ایران در دورانش، نگران است که نشان می‌دهد، وی در جست‌وجوی پیشنهاد‌هایی است تا از تحقق این پیشرفت، ممانعت کند.

ترامپ خواهان طرح‌هایی است که مانع شعله‌ورشدن جنگی جدید و مشخصا جنگی شود که پای آمریکا نیز به آن کشیده شود زیرا حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران، بالقوه قادر خواهد بود تا آمریکا و ایران را در مسیر تصادمی و برخورد با هم، قرار بدهد.

تولید 60 درصدی

ایران در حال حاضر از میزان کافی اورانیوم با درجه غنای بالا برای ساخت 4 بمب اتمی برخوردار است. همین مقادیر از اورانیوم غنی‌شده، ایران را به تنها کشور فاقد تسلیحات هسته‌ای بدل می‌کند که 60 درصد از مواد شکاف‌پذیر را تولید می‌کند.

تبدیل این مقدار از اورانیوم غنی‌شده به مواد هسته‌ای برای تسلیحات اتمی تنها چند روز زمان خواهد برد. مسئولان آمریکایی پیشتر گفته بودند که ایران به چند ماه برای ساخت تسلیحات اتمی نیاز دارد.

فشار حداکثری 2

طبق گفته افراد آشنا با این برنامه، تیم انتقالی رئیس جمهوری منتخب در تداوم رویکرد دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، در حال طراحی به‌اصطلاح استراتژی «فشار حداکثری 2» علیه رژیم هستند که بر تحریم‌های سخت‌گیرانه اقتصادی مبتنی است.

این بار، رئیس‌جمهوری منتخب و دستیارانش در حال تدوین گام‌های نظامی هستند که می‌تواند در کنار تحریم‌های مالی سخت‌تر، نقشی محوری را در کمپین ضد تهران او ایفا کند.

چهار نفر از افراد آگاه از این طرح گفتند که دو گزینه گسترده در بحث‌ها از جمله در برخی گفت‌وگوها با ترامپ پدیدار شد.

فروش تسلیحات پیشرفته به اسرائیل

طبق گفته دو منبع آشنا با این برنامه‌ریزی، یکی از این طرح‌ها، افزایش فشار نظامی از طریق اعزام شمار بیشتری از نیروها و جنگنده‌ها و ناوهای آمریکایی به خاورمیانه است.

آمریکا درعین حال می‌تواند با فروش تسلیحات پیشرفته نظیر بمب‌های سنگرشکن به اسرائیل، توان هجومی آن برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را تقویت کند.

تهدید به استفاده از نیروی نظامی، به‌ویژه در صورت ترکیب با تحریم‌های فلج‌کننده اعمال شده توسط ایالات متحده علیه اقتصاد ایران، ممکن است تهران را متقاعد کند که عملا چاره‌ای جز حل دیپلماتیک بحران، وجود ندارد.

رویکرد دوم

راه دوم، تلاش برای استفاده از تهدید نظامی است، به‌ویژه اگر این تهدید با تحریم‌های اعمال‌شده توسط واشینگتن همراه باشد تا تهران را به پذیرش یک تصمیم دیپلماتیک، سوق دهد.

این همان استراتژی است که ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود در قبال کره شمالی به کار برد، اگرچه دیپلماسی در نهایت به مشکل روبرو و زمین‌گیر شد.

مشخص نیست که ترامپ با توجه به گفتمان خود در خصوص دوری از جنگ جهانی سوم و میانجی‌گری در توافق با تهران، کدام گزینه را انتخاب خواهد کرد.

جنگ محتمل با ایران

در حالی که ترامپ تاکید دارد که به دنبال اجتناب از تشدید تنش در خاورمیانه است، در مصاحبه‌ای با مجله تایم که پنجشنبه منتشر شد، گفت، ورود ایالات متحده به جنگ با ایران، امری محتمل است که تا حدی معلول توطئه ایران برای ترور او است.

ترامپ افزود: «هر چیزی ممکن است...وضعیت به‌شدت ناپایدار است.»

طبق گفته دستیاران و محافل نزدیک به ترامپ که طرفدار راه‌ حل‌های نظامی در دومین دور ریاست جمهوری او هستند، ایده اساسی، حمایت از حملات اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران در نظنز، فردو و اصفهان و حتی مشارکت آمریکا در این عملیات است.

بسیاری از مسئولان کنونی و پیشین اسرائیلی نسبت به میزان موفقیت اسرئیل در حمله انفرادی به تاسیسات هسته ای ایران ابراز تردید می‌کنند؛ به‌ویژه که برخی از این تاسیسات در اعماق زمین قرار دارند. العربیه فارسی

بسیاری از مسئولان کنونی و پیشین اسرائیلی نسبت به میزان موفقیت اسرئیل در حمله انفرادی به تاسیسات هسته ای ایران ابراز تردید می‌کنند؛ به‌ویژه که برخی از این تاسیسات در اعماق زمین قرار دارند العربیه فارسی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر