۱۴۰۳ آذر ۲۱, چهارشنبه

آیا اسماعیل قاآنی تاوان سقوط اسد و شکست سپاه پاسداران در سوریه را می‌دهد؟

 آیا اسماعیل قاآنی تاوان سقوط اسد و شکست سپاه پاسداران در سوریه را می‌دهد؟


قاآنی ورئیسی

*"بغداد تودی" به نقل از منابع جمهوری اسلامی نوشت که در نشست فوق العادۀ مجلس شورای اسلامی پشت درهای بسته با حضور حسین سلامی، فرماندۀ سپاه پاسداران، و دیگر فرماندهان ارشد سپاه، اسماعیل قاآنی، فرماندۀ نیروی قدس، حضورنداشت.

غیبت فرماندۀ نیروی قدس در نشست ویژه مجلس اسلامی دربارۀ اوضاع ایران و منطقه، سیاست نظامی جمهوری اسلامی در خاورمیانه پس از سقوط اسد بسیار نامعمول به نظر می‌رسد به ویژه این که نیروی قدس سپاه پاسداران نقش کلیدی در صیانت از بشار اسد در سیزده سال گذشته و به تبع آن در سقوط رژیم او داشته است به طوری که ناچار بوده پس از فرار اسد هزاران تن از نیروهای خود را  از سوریه خارج کند.

روزنامۀ انگلیسی "تلگراف" به نقل از منابع آگاه در درون سپاه پاسداران نوشته است که سقوط اسد منشاء سردرگمی، بحران و درگیری‌های شدیدی میان فرماندهان سپاه پاسداران بوده و در این بین برخی اسماعیل قاآنی، فرماندۀ نیروی قدس سپاه پاسداران، را متهم می‌کنند که باعث پراکندگی و هزیمت ارتش بشار اسد در مقابل شورشیان مسلح بوده است.

"تلگراف" به نقل از یک منبع آگاه نوشته است : "اگر چه کسی جرأت نمی‌کند این مطلب را  صریحاً به خود قاآنی بگوید...، اما او هم باید حساب پس بدهد هم برکنار شود." همین منبع افزوده است که اسماعیل قاآنی اقدامی برای جلوگیری از فروپاشی منافع جمهوری اسلامی در سوریه و منطقه نکرد. متحدان حکومت ایران یکی پس از دیگری زیر ضربات اسرائیل فرومی‌افتادند و اسماعیل قاآنی ناظر اتفاقات در تهران بود.

"تلگراف" سپس افزوده است که بسیاری از فرماندهان سپاه پاسداران خواستار برکناری اسماعیل قاآنی از سوی رهبر، علی خامنه‌ای، هستند. نشریه انگلیسی به نقل از منابع خود نوشته است که فرماندهان سپاه پاسداران پی برده‌اند که پس از سقوط اسد و در آستانۀ روی کار آمدن دونالد ترامپ به طرز بی سابقه‌ای در موضع و موقعیتی بسیار ضعیف و شکننده قرار گرفته‌اند و بسیاری از رهبران تهران نیز فهمیده‌اند که "بازی خاتمه یافته و اسلامگرایی انقلابی راه به جایی نمی‌برد."

"تلگراف" به نقل از منابع خود تصریح کرده است که "بیش از نود درصد مردم ایران از سقوط بشار اسد خرسندند و ملاهای ایران اکنون باید بدانند که در فقدان حمایت مردم چه سرنوشتی در انتظار آنان است. آنان باید بدانند که سرکوب مردم به سقوط دیکتاتورها می‌انجامد."

با این حال، علی خامنه‌ای در اولین سخنرانی خود پس از سقوط اسد و خروج اجباری کلیه نیروهای سپاه پاسداران از سوریه با تکرار سخنان همیشگی‌اش در خصوص  پیروزی محتوم "جبهۀ مقاومت" علیه اسرائیل و آمریکا نشان داد که او ظاهراً قصد بازنگری در سیاست‌ها و روش های حکومت اسلامی در خارج و داخل کشور را ندارد.

صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که روابط عمومی دفتر رهبر جمهوری اسلامی اجازۀ پخش زندۀ سخنان او را از طریق این شبکه نداد.

محمد منان رئیسی، نمایندۀ قم در مجلس شورای اسلامی، گفت که جمهوری اسلامی ایران پس از صرف میلیاردها دلار پول و دادن شش هزار کشته در دفاع از رژیم اسد، عاقبت در عرض یک هفته سوریه را به گروه‌های اسلامگرای سنی تقدیم کرد.    ار اف ای 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر