۱۴۰۳ آذر ۲۱, چهارشنبه

چشم‌انداز رهبر ایران از سرنوشت «محور مقاومت» پس از سقوط دمشق

 چشم‌انداز رهبر ایران از سرنوشت «محور مقاومت» پس از سقوط دمشق


خامنه ای پس از سقوط بشار الاسد

,

آیت‌الله خامنه‌ای در نخستین سخنرانی خود پس از سقوط بشار اسد گفت هدفش از این سخنرانی، پاسخ به پرسش‌های مطرح در افکار عمومی و همچنین رفع ابهامات مطرح است.

او در این سخنرانی پنجاه دقیقه‌ای، بدون مقدمه‌های استعاری و دینی مرسوم، بی‌درنگ به چند سوال مشخص پرداخت: 

چرا ایران در دفاع از حکومت بشار به سوریه رفت؟ 

و چرا این بار از او دفاع نکرد؟ 

و سرآخر، آینده «محور مقاومت» چه خواهد شد؟

پس از ورود نظامی ایران به جنگ سوریه هویت نسل جدیدی از نظامیان و شبه‌نظامیان ایرانی یا هوادار حکومت ایران با وقایع این جنگ گره خورده بود، همان طور که چند دهه قبل هویت نسلی از نظامیان ایرانی در جنگ هشت ساله با عراق ریشه داشت.

آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی امروز خود حتی یک بار هم نام بشار اسد را نیاورد.

او درباره عدم مداخله ایران در جریان سقوط دمشق گفت «حضور ما در سوریه و عراق به معنی اعزام لشکرهایی از ارتش و سپاه برای جنگیدن به جای ارتش آنها نبود» و افزود اگر ارتش آن کشور ضعف نشان داد از این بسیجی‌ها کاری برنمی‌آید.

او در عین حال، در تفاوتی معنادار با ادبیات صداوسیما در روزهای گذشته، شورشیان اسلامگرای تندرو را نه معارض و افراد مسلح بلکه «تروریست یا مسلح» خواند.

آیت‌الله خامنه‌ای با ترسیم خطوط تازه «محور مقاومت» گفت «بدون شک مناطق تصرف‌شده سوریه به‌دست جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد.»

روشن نیست اشاره آقای خامنه‌ای به مناطق در کنترل کشورهای خارجی است یا گروه‌هایی که او «تروریست و مسلح» خواند.

ادبیات آقای خامنه‌ای این بار احتیاط دیگر مقام‌های ایران درباره سیاستمداران تازه به صحنه آمده سوریه را نداشت. او زبانی تندتر به کار گرفت، چنانچه در سوی دیگر، محمد جولانی بارها در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌هایش به ایران تاخته بود. بی بی سی فارسی

امید منتظری، بی‌بی‌سی


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر