۱۴۰۳ آذر ۱۳, سه‌شنبه

مهم - آه وفعان وسوزوگدازهای مشاور خامنه ای ،ولایتی در مصحبه با تسنیم ارگان سپاه تروریستی قدس در رابطه با اوضاع منطقه وسوریه وبویژه ترکیه

مهم - آه وفعان وسوزوگدازهای مشاور خامنه ای ،ولایتی در مصحبه با تسنیم ارگان سپاه تروریستی قدس در رابطه با اوضاع منطقه وسوریه وبویژه ترکیه  

بخشی از این مصاحبه راعینا بنقل از تسنیم میاوریم 

بسیار آموزنده ووضع زار وخراب خامنه ای در عمق استراتژیک ۴۰ سال ساخته اش را بیان میکند ۴۰ سالی که مال ودارائی های خلق وطن را هدر داد وبجای آبادی وآزادی میهن ومردم پول خلق ایران را به حلقوم تروریست های وحشی ریخت وجنگ افروز پیشه کرد وفقر وزیر خط وفقر و...را در میان مردم شریف ایران رواج دادو....

وحالا که باد کاشت طوفان درو میکند

بدتر از اینش در راه است

ولایتی به تسنیم: ترکیه در چاله‌ آمریکا و اسرائیل افتاده است

ولایتی به تسنیم: ترکیه در چاله‌ آمریکا و اسرائیل افتاده است

ولایتی گفت: گمان نمی­‌کردیم که ترکیه با سابقه طولانی در اسلام و داشتن بزرگان و عرفای بزرگ در چاله‌ای که آمریکا و صهیونیست‌ها درست کرده‌اند ، بیفتد.

علی اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل در گفتگویی با خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره تحولات منطقه غرب آسیا و بویژه ترکیه طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر شرکت کرد.

وی ....خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها چنان دچار ضعف و عصبانیت ناشی از شکست‌های متوالی شده‌اند که دست به کارهایی زده‌­اند که مردم دنیا اعم از مسلمانان و غیر مسلمانان حتی اگر بهره کمی از آزادگی داشته باشند به ماهیت این رژیم پی برده و حتی تظاهرات و اعتراضات بسیار مهمی در سراسر جهان نسبت به صهیونیست‌ها و حامیانشان به راه افتاده است؛ و رزمندگان فلسطین؛ حماس و جهاد اسلامی به خصوص حماس به صورت اعجاب انگیزی ایستادند و مظلومانه در مقابل تمامی حملات و ضربه‌های وحشیانه و ددمنشانه‌ی صهیونیست‌ها کاری سِتُرگ کردند که در تاریخ بی‌نظیر است و تمام هنجارهای تاریخی و معمول و خطوط قرمز مقاومت و دفاع را شکستند و کاری کردند کارستان، که به مراتب از فداکاری مسلمان در طول دو قرن نبرد با صلیبی‌های وحشی(حمله‌ی اول صلیبی‌ها به جهان اسلام، 488-690ه.ق) پیشتر رفتند.

* ایثار و فداکاری مجاهدان لبنان برای مقاومت فلسطین بی‌نظیر بود
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل... تاکید کرد: بعضی از علمای بزرگوار اهل سنت گفته‌اند که شیعیان در لبنان این چنین جان خود و عزیزان و بزرگان، به‌ ویژه قائد بزرگ سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی الدین و بعضی فرماندهان ارشد جبهه‌ی مقاومت مانند عماد مغنیه بزرگوار را در این راه فدا کردند. .....

ولایتی ادامه داد: بالاخره این جنگ نابرابر و کم نظیر در طول تاریخ با پیروزی مجاهدین لبنان به پایان رسید و انشاءالله با ادامه کمک­‌های کشورهای عضو جبهه‌ی مقاومت، غزه نیز به زودی آزاد خواهد شد ...

وی در ادامه به مسئله سوریه و اقدامات تروریست‌ها پرداخت و با بیان اینکه "گردانندگان رسانه‌های غربی و تعزیه‌­گردانان صحنه‌­های بسیار اسف­بار بین­‌المللی به فاصله چند ساعت پس از آتش بس در لبنان، شعبده دیگری که کاملاً معلوم است از قبل طراحی شده را به روی صحنه آوردند"، خاطرنشان کرد: در این شعبده سفید را سیاه و سیاه را سفید نشان می‌دهند و برای افکار عمومی غرب وانمود کردند که در درگیری حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، این رژیم بوده است که پیروز شده و حالا گروه تروریستی «تحریر الشام» در سوریه که سر به طغیان برداشته، قریباً دولت سوریه را سرنگون خواهد کرد.

* ترکیه چندی است که ابزار دست آمریکا و اسرائیل شده است

وزیر اسبق امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره نقش ترکیه در این معرکه، گفت که "متاسفانه ترکیه چندی است که ابزار دست آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است".

ولایتی با مروری به تاریخچه مسائل منطقه و نقش آفرینی ترکیه، گفت: بعد از شروع بیداری اسلامی - که تعمداً  نام بهار عربی بر آن گذاشتند - در تونس مردم کار مهمی صورت دادند و زین‌العابدین بن علی که عامل بیگانه بود را از حکومت خلع و به جای او نمایندگان واقعی مردم حاکم شدند که در رأس آنان راشد الغنوشی بود و در مصر نیز به فاصله‌ای کوتاه آقای مرسی به عنوان نماینده‌ی حقیقی مردم مسلمان آن کشور انتخاب شد و زین‌العابدین بن علی و حسنی مبارک از کار برکنار شدند. متأسفانه آمریکایی‌ها که پیش‌­بینی می‌کردند اگر در حکومت مصر افرادی که مردمی و اسلامی هستند بمانند (همانند دوره‌ی حکومت جمال عبدالناصر) همه کشورهای عربی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت به انواع حیله‌ها متوسل شدند تا منتخبین مردم را از کار برکنار نمایند. 

{سوز دل های ولایتی را میبینید هنوز جشمش دنبال الغنوشی ومرسی است }

وی ادامه داد: بعد از تحولات سریع در تونس و مصر، آمریکایی‌ها و متحدانشان در ناتو برای جلوگیری از پیشرفت بیداری اسلامی در سایر نقاط جهان اقداماتی انجام دادند. تلاش آنها در دو جهت متمرکز شد؛ اول ساقط کردن حکومت لیبی و در درجه‌ی بعد برکناری بشار اسد. قذافی چون پشتوانه داخلی و خارجی نداشت به سرکردگی آمریکا و همراهی فرانسه و انگلیس به لیبی حمله شد و وی را کشته و عملاً لیبی را به سه قسمت تجزیه کردند: طرابلس، در غرب لیبی، بن غازی در شرق و سرت در میانه آن کشور.

ولایتی به  مرور نقش غلط ترکیه و همراهی این کشور با سیاست‌های آمریکا و انگلیس و فرانسه در لیبی پرداخت و گفت: نکته تأسف بار این است که حکومت ترکیه برای این که از این میراث باقی مانده از تلاش بیگانه در تجزیه لیبی عقب نماند به مجموعه تحت اشراف آمریکا پیوست و شروع به موضع‌گیری و اقدام به حمایت از بخشی از تجزیه‌­گران در لیبی کرد و عملاً آن زمان به یاد داریم که هواپیماهای آمریکا و انگلیس از پایگاه‌های ازمیر و اینجرلیک برخاسته و لیبی را بمباران می‌کردند.

ولایتی گفت که بعد از  ماجرای لیبی، نوبت به سوریه رسیده بود. وی در این باره توضیح داد: قبل از این حوادث، ترکیه چنان به سوریه نزدیک شد که جلسات مشترک هیئت دولت دو کشور در دمشق و غازی انتب متناوباً تشکیل می‌شد. اما ادعای آمریکا در سوریه این چنین بود که چون بشار اسد در سوریه دموکراسی را ایجاد نمی‌کند باید ساقط شود.

وی در این باره ادامه داد: حکومت­گران مؤثر در آمریکا نوعاً تفکرشان براساس تحلیل‌های احمقانه است و گمان می‌کنند با تبلیغات می‌توان افکار عمومی جهان را تغییر داد. امّا این سؤال منطقی و همیشگی از سوی افکار بین‌المللی وجود دارد که آیا حکومت­‌هایی که کاملاً تسلیم آمریکا هستند، همگی طرفدار دموکراسی هستند؟  و این نوع تمسک‌های آنها برای توجیه این قبیل اقداماتشان را به سخره می­‌گیرند. آمریکائی­‌ها با این استدلال­ها با یک ائتلاف فرمایشی به سوریه حمله کردند و گروههای تروریستی را در آن کشور فعال نمودند. اصحاب سیاست به خاطر می‌آورند در مناظره‌­های دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، او به صراحت به خانم کلینتون (یعنی دموکرات‌ها) گفت که شما در سوریه و عراق داعش را به وجود آوردید. آنچه مورد تأسف است این است که ترکیه نیز ناگهان 180 درجه تغییر مسیر داد و اصلاً قضیه تشکیل هیئت دولت مشترک دو کشور را به فراموشی سپرد و مدعی شد که سوریه حقوق اقلیت‌ها را رعایت نمی‌کند و همانند کاری که در لیبی انجام داده بود در سوریه تکرار کرد.

* امید داشتیم هاکان (وزیر خارجه ترکیه) اشکالات سیاست خارجی ترکیه را برطرف کند

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل با بیان اینکه مردم ترکیه مسلمانانی مؤمن، بدون افراط و تفریط و از جمله ملت­هایی هستند که خدمات عظیمی به اسلام کردند و حساب آنها جداست، تصریح  کرد: آنچه در قلب این مردم مؤمن می‌گذرد همان است که مرحوم اربکان در عمل به آن پایدار بود. این بنده با مرحوم اربکان و یارانش چون آقای عبدالله گل و آقای اردوغان در زمان حکومت اربکان تماس­‌هایی داشتم و می­‌دانم که چه خدمات بزرگی این رجال سیاسی مؤمن و فارغ التحصیلان مدرسه امام خطیب به احیای اسلام سرکوب شده در آن کشور کردند. ولی اکنون این نوع کارها در حوزه سیاست خارجی ترکیه بروز می‌کند و زائده‌های ضد اسلامی با اعمالی که موجب هتک حرمت اسلام است مرتکب می‌شوند و طوری عمل می‌کنند که روی خوارج و قرمطی‌ها را سفید کرده‌اند.

{گزش وخشم وکین ودلسوختگی ولایتی را میبینید }

ولایتی خاطرنشان کرد: ما امید داشتیم که آقای هاکان که فردی با تجربه در حوزه اطلاعات و سیاست خارجی است، این نوع اشکالات را برطرف کند. اما گمان نمی­‌کردیم که ترکیه با سابقه طولانی در اسلام و داشتن بزرگان و عرفای بزرگ در چاله‌ای که آمریکا و صهیونیست‌ها درست کرده‌اند، بیفتد. انسان به شگفتی می‌آید که مردم ترکیه که با ایمانی راسخ از ابتدای اسلام تابه حال پای اسلام ایستاده­اند، چنین اعمالی به نام آنها انجام شود. 

وی در ادامه سخنان خود راجع به مسائل امروز سوریه گفت 

که آمریکا، صهیونیست‌ها و کشورهای منطقه اعم از عرب و غیر عرب باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران تا آخر از حکومت سوریه حمایت خواهد کرد.

ولایتی افزود: امروز حامیان سوریه بیش از سال 2011(شروع جنگ در سوریه) هستند. غیر از ایران، روسیه، حزب الله لبنان - که امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری می‌باشد - ، حشد شعبی عراق - که نیرویی شگفت­‌آفرین است، حوثی­‌های قهرمان یمن و فلسطینیان عزیز همگی متحداً از تمامیت ارضی سوریه و حکومت کنونی حمایت می‌کنند.

{ولایتی بی پرده متحدان خودش که عمدتا نیابتی ها ودست سازهای خودش هست را معرفی میکند }

ولایتی در پایان سخنان خودش و در نصیحتی به ترامپ، گفت که او باید بداند که حاکمیّت در حال زوال دموکرات‌ها هنری در ارتقا سیاست آمریکا در جهان ندارد و تنها کاری که می‌کند آتش افروزی در جای جای جهان است و اگر در نقطه­‌ای از جهان آتش جنگ برخاست به جای خاموش کردنش بر روی آن روغن می‌ریزند و او{ترامپ} اگر بخواهد در دوره‌ی مدیریت جدید خود مدبّرانه عمل کند خوب است که از دوره اول حاکمیّت خود بر آن کشور پند گرفته و مطمئن باشد که امروز شرایط جهان سخت­‌تر از دوره قبلی وی است و هیچ کشور مستقلی با ارعاب و تهدید ترامپ از میدان به در نخواهد رفت. 

 {میبینید چگونه نعل وارونه زده وشرایط سختی که خامنه ای با جنگ افروزیهایش برای خود وملت ما ساخته را به دیگران یاد آوری میکند}

۱۴۰۳ آذر ۱۲, دوشنبه

دومین چشمک خامنه‌ای به ترامپ: بیا مذاکره کنیم

دومین چشمک خامنه‌ای به ترامپ: بیا مذاکره کنیم

بهمن ۱۴۰۳ ترامپ بار دیگر در اتاق بیضی کاخ سفید خواهد بود و روی اولین پرونده‌ای که در برابرش قرار دارد، نوشته شده است: «جمهوری اسلامی ایران».

خامنه ای دنبال ترامپ ویدود برای مذاکره

AFP/Indypersian

دونالد ترامپ در کاخ سفید و علی خامنه‌ای در رأس جمهوری اسلامی؛ ترکیبی که پیش از این چهار سال پرماجرا را به همراه داشت، بار دیگر قرار است تکرار شود. این دور دوم رویارویی اما در شرایطی متفاوت از سال ۲۰۱۶ در حال رخ دادن است. دیگر نه برجامی روی میز است و نه شمشیر آخته سید حسن نصرالله بر سر متحد کلیدی آمریکا در خاورمیانه قرار دارد.

پیکر حسن نصرالله اکنون در سردخانه‌ای (احتمالا) در بیروت در انتظار موعدی است که هوادارانش بتوانند او را در نقطه‌ای دفن کنند. سازمان حزب‌الله به‌عنوان بزرگ‌ترین دارایی راهبردی جمهوری اسلامی چنان ضربه خورده که شاید دیگر نتواند خود را به شکل پیشین بازسازی کند.

سوریه به‌عنوان دومین دارایی راهبردی جمهوری اسلامی در آستانه فروپاشی است. بشار اسد با تنفس مصنوعی تهران و مسکو فعلاً زنده مانده ولی وضع آن‌قدر بی‌ثبات است که ممکن است ظرف یک هفته ورق بازی در آن کشور به نفع مخالفان حکومت اسد برگردد.

اسرائیل و ایران به رویارویی مستقیم نظامی پا گذاشته‌اند و در آخرین دور از تنش‌ها، تل‌آویو حمله‌ای گسترده به چندین نقطه در سراسر ایران انجام داده که جمهوری اسلامی را شوکه کرده است. «وعده صادق ۳»، که نام وعده انتقام تهران است، فعلاً در تریبون‌های رسمی نظام تکرار می‌شود و آیت‌الله خامنه‌ای در مورد اعلام زمان صفر حمله به‌شدت مردد است.

به فهرست ناکامی‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی می‌توان موارد بیشتری را اضافه کرد، اما تهدید بزرگ‌تر برای نظام در داخل مرزهایش در حال رخ دادن است. اقتصاد ویران است. دولت در تأمین کالاهای اساسی، دارو، پرداخت حقوق کارکنان دولت و پیمانکاران و تأمین آب، برق، گاز و بنزین ناتوان است. جامعه به‌شدت قطبی و ناراضی شده و چشم‌انتظار فرصتی است تا به شکلی گسترده اعتراضش را فریاد بزند.

سایه مرگ و بحران جانشینی بر سر رهبر جمهوری اسلامی گسترده شده و در چنین وضعی قرار است دور دوم هم‌نفسی خامنه‌ای و ترامپ در تهران و واشنگتن تکرار شود.

چرند و مزخرف: توصیف ۶ سال پیش خامنه‌ای از دونالد ترامپ

۲۲ مرداد ۱۳۹۷. حسینیه رهبر جمهوری اسلامی در قلب تهران. تنها چهار ماه از اعلام رسمی خروج آمریکا از برجام گذشته بود. قرار بود در روز ۱۳ آبان ۹۷، خروج آمریکا از برجام عملیاتی شود. کشورهای اروپایی و برخی متحدان آمریکا در آسیا، مانند ژاپن، در جست‌وجوی یافتن راهی برای مذاکره پنهان یا آشکار جمهوری اسلامی با دونالد ترامپ بودند تا شاید بتوان توافق هسته‌ای را نجات داد.

اما در تهران، رهبر جمهوری اسلامی نمایشی بزرگ فراهم دیده بود. گروهی را به حسینیه‌اش کشاند تا به دونالد ترامپ پیام بدهد که او بیدی نیست که با این بادها بلرزد و البته به هوادارانش هم جمله‌ای را بگوید که بسیار مشهور شد: «جنگ نمی‌شود، مذاکره هم نمی‌کنیم».

خامنه‌ای در آن سخنرانی از بیان جملات تحقیرآمیز علیه ترامپ دریغ نداشت. در جایی گفت که اساساً شیوه حرف زدن ترامپ «مزخرف» و «چرند» است و در جایی دیگر رئیس‌جمهوری وقت آمریکا را «این بابا» خطاب کرد و گفت ترامپ برای مذاکره با او دست‌وپا می‌زند:

«این بابا (دونالد ترامپ) پیشنهاد کرده که ما حاضریم با ایران مذاکره کنیم؛ یک عده هم اینجا - حالا یک عده که می‌گویم، واقعاً نمی‌دانم انسان چه تعبیر کند از اینها - [گفتند] عجب! آمریکایی‌ها پیشنهاد مذاکره کرده‌اند... این بار اولی نیست که اینها درخواست می‌کنند! بله، اینها همیشه درخواست داشته‌اند، ما رد می‌کردیم، ما قبول نمی‌کردیم. حالا «چرا قبول نمی‌کردیم» را عرض می‌کنم. ما هیچ‌وقت قبول نمی‌کردیم، الان هم قبول نمی‌کنیم.»

خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانش گفت که «حتی اگر به فرض محال قرار بود با آمریکایی‌ها مذاکره‌ای کنیم قطعاً با دولت فعلی هرگز مذاکره نمی‌کردیم.»

اما رهبر جمهوری اسلامی، احتمالاً مطمئن از آنکه قرار نیست حلقه فشار بر او خیلی هم تنگ شود، وعده داد که نظامش را قوی می‌کند و بعد از موضع قدرت روبه‌روی آمریکا خواهد نشست. البته نه آمریکای ترامپ:

«ما فقط وقتی می‌توانیم وارد بازی خطرناک مذاکره با امریکا شویم که از لحاظ اقتصادی و سیاسی و فرهنگی به اقتدار مورد نظرمان برسیم و فشارها و هوچی‌گری‌های او نتواند در ما تأثیر بگذارد اما در حال حاضر مذاکره قطعاً به ضرر ما تمام می‌شود و ممنوع است.»

بیشتر بخوانید

ترامپ بازگشت؛ خامنه‌ای به «نه جنگ، نه مذاکره» برمی‌گردد؟

انتخابات آمریکا؛ کابوس یا فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران؟


ریاست‌جمهوری پزشکیان یا بازگشت نظام به بازی «ظریف»

کمتر از ۱۰ ماه بعد، شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به تهران رفت تا او هم بخت خود را بیازماید و میانجی گفت‌وگو شود. او پیامی مهم از ترامپ خطاب به خامنه‌ای داشت. خامنه‌ای اما با گردنی برافراشته پاسخ آبه را چنین داد: «ما در حسن نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما در خصوص آنچه از رئیس‌جمهور امریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.»

پنج ماه و سه هفته پس از این سخنان رهبر جمهوری اسلامی، قاسم سلیمانی، فرمانده وقت سپاه قدس و معمار استراتژی منطقه‌ای جمهوری اسلامی در نزدیکی فرودگاه بغداد به دستور دونالد ترامپ کشته شد.

شش سال بعد: بیایید مذاکره کنیم، ما صلح می‌خواهیم و آشتی

جهان در شش سالی که خامنه‌ای نمایش تحقیر ترامپ در حسینیه‌اش را ترتیب داد هزار چرخ خورده است. چرخش روزگار اما در هیچ زمینه‌ای به نفع جمهوری اسلامی نبوده است. ترامپ پس از یک دوره وقفه، مجدداً در ماه آینده میلادی به کاخ سفید بازمی‌گردد. او تیمی از وزرا و مقام‌های ارشد را به‌عنوان ترکیب کابینه دومش معرفی کرده است که وجه مشترکشان آن است که می‌گویند جمهوری اسلامی فقط زبان زور را می‌فهمد.

در تهران بر سر نحوه رویارویی با ترامپ اتفاق نظر وجود ندارد. چهره‌های تندروتر نظام می‌گویند که با «قاتل سردار سلیمانی» مذاکره نمی‌کنیم و سزای او را هم می‌دهیم. چهره‌های کمتر تندرو می‌گویند باید «عقب‌نشینی تاکتیکی» کرد تا شر ترامپ از سر نظام کنده شود.

خامنه‌ای اما به نظر می‌رسد دیگر اعتماد به نفس مرداد ۱۳۹۷ را ندارد. فعلاً حلقه‌های جانبی رهبر جمهوری اسلامی از در آشتی وارد شده‌اند و می‌خواهند ببینند که آیا می‌شود ترامپ را با وعده مذاکره نرم کرد یا نه.

روز دوشنبه ۱۱ آذر، محمدجواد ظریف، معاون دولت پزشکیان و معمار ایرانی برجام، در فارن افرز مقاله‌ای نوشت و گفت که حتی فراتر از هسته‌ای هم آماده مذاکره‌ایم. او نوشت که با ترامپ هم می‌توانند معامله کنند به شرطی که منفعت ایران هم لحاظ شود:

«به جای افزایش فشار بر ایران، غرب باید به دنبال راه‌حل‌های برد-برد باشد. توافق هسته‌ای نمونه‌ای منحصر به فرد ارائه می‌دهد و غرب باید به دنبال احیای آن باشد. اما برای این کار، باید اقدامات عملی و ملموسی از جمله اقدامات سیاسی، قانون‌گذاری و سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه انجام دهد تا اطمینان حاصل کند که ایران می‌تواند از نظر اقتصادی از این توافق بهره‌مند شود، همان‌طور که وعده داده شده بود. اگر ترامپ تصمیم بگیرد چنین اقداماتی انجام دهد، ایران آماده است گفت‌وگویی را آغاز کند که به نفع تهران و واشنگتن باشد.»

پیش از آنکه ظریف چنین مقاله ای در فارن افرز بنویسد، علی لاریجانی، مشاور خامنه‌ای هم ۳۰ آبان ماه در مصاحبه با وبسایت رهبر جمهوری اسلامی چشمکی آشکارتر به ترامپ زد و چنین گفت:

«شنیدم دولت جدید ایالات متحده گفته ما آن برجام را اصلاً قبول نداریم چون ایرانی‌ها سر ما را کلاه گذاشتند. آن (برجام) وحی منزل نیست، خب بیایید سر موضوع جدید...شما می‌گویید «ایران هسته‌ای را ما قبول داریم. به سمت بمب نرود. عیب ندارد. ما غنی‌سازی در این حد داریم، خب بیایید توافق کنید -که ایران یک شروطی دارد برای این امر با توجه به تجربه‌ی گذشته- ما به سمت بمب نمی‌رویم، شما هم شروط ما را بپذیرید. توافق بعدی بکنید.»

به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که ظریف و لاریجانی به ترامپ فرستاده‌اند برای آن است که راهی برای خامنه‌ای بیابند تا شاید بتواند مخمصه کنونی را به سلامت بگذراند.

هنوز رهبر جمهوری اسلامی نمایش حسینیه‌ای‌اش را برای مقابله با نسخه دوم ترامپ برپا نکرده و منتظر بازخورد سیگنال‌های نرمشش است. او روز ۱۹ بهمن ۱۳۹۹، شادمان از پایان ریاست‌جمهوری ترامپ گفته بود که «ترامپ با لگد و با افتضاح از کاخ سفید اخراج شد و به زباله‌دان تاریخ رفت». در ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ اما ترامپ بار دیگر در اتاق بیضی کاخ سفید خواهد بود و روی اولین پرونده‌ای که در برابرش قرار دارد، نوشته شده است: «جمهوری اسلامی ایران».ایندپندنت 

دیدگاه و نظرات ابراز شده در این مقاله لزوماً سیاست یا موضع

 ایندیپندنت فارسی را منعکس

جتهای اسرائیلی بر فراز آسمان سوریه راه هواپیمای ایرانی مظنون به حمل سلاح برای حزب-الله را مسدود کردند

 جتهای اسرائیلی بر فراز آسمان سوریه راه هواپیمای ایرانی مظنون به حمل سلاح برای حزب-الله را مسدود کردند


عکس تزیینی: یک فروند هواپیمای باربری فارس ایر قشم. (Wikimedia Commons)
عکس تزیینی: یک فروند هواپیمای باربری فارس ایر قشم.
 (Wikimedia Commons)

تایمز اسرائيل مطلع شد که در فاصلهٔ شنبه شب تا بامداد یکشنبه، بر فراز آسمان سوریه، مسیر پرواز یک هواپیمای ایرانی مظنون به حمل سلاح به مقصد گروه تروریستی حزب-الله لبنان، توسط نیروی هوایی اسرائیل مسدود شد.

هواپیماهای جنگی اسرائیل هواپیما را رهگیری کردند، دستور دادند عقبگرد کند؛ این حادثه در بحبوحهٔ تلاشه برای جلوگیری از ارسال هرگونه سلاح به گروه تروریستی لبنانی رخ میدهد.

تایمز اسرائيل مطلع شد که در فاصلهٔ شنبه شب تا بامداد یکشنبه، بر فراز آسمان سوریه، مسیر پرواز یک هواپیمای ایرانی مظنون به حمل سلاح به مقصد گروه تروریستی حزب-الله لبنان، توسط نیروی هوایی اسرائیل مسدود شد.

یک منبع دفاعی گفت جنگنده-های نیروی هوایی ارتش، هواپیمای ایرانی را بر فراز سوریه رهگیری کردند و دستور دادند عقبگرد کند، و این هواپیما اندکی بعد چنان کرد.


حادثهٔ یاد شده، ابتدا در وبسایت خبری وای-نت گزارش شد اما این سایت خبری تصویری از اطلاعات پرواز یک هواپیمای غیرمرتبط ایرانی ماهان-ایر را نشان داد که بعدازظهر شنبه در شهر ساحلی لاذقیهٔ سوریه به زمین نشست.

رهگیری پرواز مزبور ضمن تلاش اسرائیل برای جلوگیری از رسیدن سلاحهای ایرانی به گروه تروریستی لبنانی در بحبوحهٔ آتش-بس بین اسرائیل و حزب-الله صورت گرفت.

در ماههای اخیر، نیروهای دفاعی اسرائیل چندین پرواز ایرانی را به دنبال ظن به حمل سلاح برای حزب-الله وادار کرده-اند از فراز حریم هوایی سوریه یا عراق عقبگرد کند.

نیروهای دفاعی اسرائیل گفته است در طول آتش-بس به اقدامات خود در راستای جلوگیری از انتقال تسلیحات به گروه تروریستی لبنانی، از جمله با حمله به محموله-ها در هر نقطه از لبنان یا سوریه، ادامه خواهد داد.


شرح عکس: یک فروند اف۳۵ آدیر از اسکادران ۱۴۰، در مراسم فارغ-التحصیلی سربازان دورهٔ پرواز نیروی هوایی اسرائیل، در نمایشگاه نیروی هوایی اسرائیل در پایگاه هوایی هاتزریم در صحرای نقب شرکت دارد؛ ۲۹ ژوئن ۲۰۲۳. (Ofer Zidon/Flash90/File)

هفتهٔ گذشته، یک مقام ارشد نظامی گفت که نیروهای دفاعی اسرائیل فقط محموله-های تسلیحاتی را مورد حمله قرار نمیدهد، بلکه رژیم بشار اسد رئیس-جمهور سوریه نیز هزینهٔ کمک به حزب الله را خواهد داد.

ساعاتی قبل از برقراری آتش-بس در سحرگاه چهارشنبه، نیروهای دفاعی اسرائیل مسیرهای نقل و انتقال قاچاق حزب-الله را بمباران کرد.

سه گذرگاه مرزی بین شمال لبنان و سوریه که به گفتهٔ ارتش، حزب-الله برای قاچاق اسلحه از آنها استفاده میکرد، تخریب شد. نیروهای دفاعی اسرائیل ارزیابی کرد که تعمیر گذرگاهها به زمان نیاز دارد و در این مدت، حزب-الله مسیرهای محدودی برای آوردن تسلیحات خواهد داشت که نظارت بر آنها برای اسرائیل آسانتر خواهد بود.


عکس تزیینی: تصویری که از لبنان گرفته شده است، مقامات سوری را نشان میدهد که پس از حملهٔ هوایی اسرائیل در ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ در حال بررسی خسارات وارده به گذرگاه مرزی دبوسیه
تایمز اسرائیل

گروه‌های مسلح مخالف حکومت سوریه از کنترل مناطق بیشتری در استان حماه خبر دادند

 گروه‌های مسلح مخالف حکومت سوریه از کنترل مناطق بیشتری در استان حماه خبر دادند


مناطق بیشتری تحت کنترل شورشیان سوری 

با وجود ادامه حملات نیروهای هوایی سوری و روسی به مواضع مخالفان حکومت سوریه در مناطق حلب و ادلب، گروه‌های مسلح اعلام کردند که کنترل مناطق بیشتری در استان حماه را به دست گرفته‌اند.

«هیئت تحریر الشام» و گروه‌های مسلح متحدش می‌گویند روز دوشنبه دوازدهم آذر، کنترل 7 روستا در شمال حماه را به دست گرفته‌اند.

هم‌زمان، دیدبان حقوق بشر سوریه گزارش داد که مناطق شمالی و شرقی حماه از جمله در محورهای «کرناز» و اطراف «صوران» شاهد تشدید درگیری‌ها بودند، جایی که نبردهای شدیدی بین ارتش سوریه و گروه‌های مسلح از جمله تحریر الشام رخ داد.

این درگیری‌ها با حملات هوایی از سوی هلیکوپترهای سوری و بمباران‌های شدید توپخانه‌ای همراه بود که مناطق مختلفی از جمله شهر «مورک» و روستاهای اطراف را هدف قرار داد.

به گزارش دیدبان، گروه‌های مسلح توانسته‌اند در صحرای شرقی حماه پیشروی و روستای «قصر ابو سمره» را تصرف کنند، در حالی که جنگنده‌های ارتش سوریه به مواضع مخالفان در روستای سنجار حمله کردند.

در همین راستا، هیئت تحریر الشام و گروه‌های هم‌پیمان آن با استفاده از پهپادها، تجمع بزرگی از فرماندهان نظامی ارتش سوریه را در منطقه «جبل زین العابدین» در شمال شهر حماه هدف قرار دادند.

حمله هیئت تحریر الشام و دیگر گروه‌های مسلح به مناطقی از استان حلب و حومه ادلب طی چند روز گذشته، غافلگیرکننده و گسترده بوده است.

برای اولین بار از زمان آغاز جنگ در سوریه در سال 2011، این گروه‌ها نه تنها این مناطق، بلکه یک فرودگاه غیرنظامی بین‌المللی را نیز کنترل می‌کنند، زیرا فرماندهی عملیات نظامی مخالفان اعلام کرد که نیروهایش اکنون کنترل فرودگاه حلب و کل استان ادلب را در دست دارند.

گروه‌های مسلحی که بخش بزرگی از شهر حلب را تصرف کردند، اعلام کردند که نیروهایشان اکنون کنترل فرودگاه این شهر و کل استان ادلب را در اختیار دارند و همچنین بر 25 روستا و شهرک در حومه جنوبی و شرقی حلب با مساحتی بالغ بر حدود 400 کیلومتر مربع، سیطره یافته‌اند.

افزون بر این هیئت تحریر الشام، شامگاه شنبه 10 آذر اعلام کرد که در حال حاضر پس از کنترل حلب، کنترل خود در چندین منطقه در حومه حماه را گسترش می‌دهد و عملیات گسترش کنترل بر حومه ادلب هم آغاز شده است.العربیه فارسی

ظریف: دولت ایران آماده همکاری با ترامپ برای مدیریت تنش‌ها است

 ظریف: دولت ایران آماده همکاری با ترامپ برای مدیریت تنش‌ها است


ظریف بوی الرحمن شنیده ودست بدامان ترامپ شده تیت زیر عکس از خجسته بهاراست 

محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهوری ایران در مقاله‌ای در «فارن افرز» نوشته است مسعود پزشکیان رئیس جمهور جدید ایران برای همکاری با دونالد ترامپ در زمینه «مدیریت تنش‌ها» آمادگی دارد.

در این مقاله با یادآوری مشکلاتی که پزشکیان از بدو ریاست جمهوری با آن روبرو بوده از جمله ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران تاکید کرده است با وجود چنین چالش‌هایی، او تمایل دارد تا «بطور سازنده» با غرب در تعامل باشد.

ظریف همچنین از آمادگی برای همکاری با رئیس‌جمهور منتخب آمریکا یاد کرده و نوشته است دولت پزشکیان‌ « برای مدیریت تنش‌ها با ایالات متحده، که به تازگی رئیس‌جمهور جدیدی نیز انتخاب کرده، آماده است.

در این مقاله همچنین آمده که پزشکیان آماده است «مذاکراتی از جایگاه برابر درباره توافق هسته‌ای و شاید موارد بیشتری انجام گیرد»، اما ظریف بلافاصله از تسلیم نشدن در برابر «خواسته‌های غیرمعقول» و همچنین مقابله با «تهاجمات اسرائیل» نیز سخن به میان آورده است.

مقامات حکومتی و نظامی ایران چندهفته است که تهدید به پاسخ به تلافی حمله نظامی اسرائیل به مراکز نظامی ایران در آبان ماه گذشته می‌کنند و دولت بایدن به ایران هشدار داده است در صورت حمله موشکی مجدد به اسرائیل قادر به مهار دولت نتانیاهو برای عملیات گسترده نظامی علیه اهداف متفاوت در ایران نخواهد بود.

با این حال، ظریف ادعاهای مربوط به ماهیت و هدف برنامه هسته‌ای ایران را که ممکن است به سوی تولید سلاح هسته‌ای پیش رود را به «نیروهای خارج» از منطقه نسبت داد.

این در حالی است که عباس عراقچی وزیرخارجه ایران هفته پیش هشدار داده بود افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی پس از تصویب دومین قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از ایران خواسته است به مسیر همکاری بازگردد، به افزایش تمایل به تولید سلاح هسته‌ای در ایران منجر خواهد شد.

ایران همچنین در روزهای گذشته با هزاران سانترفیوژ پیشرفته میزانذخیره غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم خود را افزایش داده است، اقدامی که بنا به گفته کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توجیهی برای مصارف غیرنظامی ندارد.

ظریف در بخش دوم این مقاله با عنوان «شروعی دوباره» به اینموضوع پرداخته که میزان و ماهیت برنامه هسته‌ای در ایران با اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ متفاوت است و درحالی که در آن زمان میزان غنی‌سازی ۳.۵ درصد بود اکنون به بالای ۶۰ درصد رسیده و تعداد سانترفیوژها نیز به شدت افزایش یافته است.

او دولت ترامپ و عدم همکاری غرب را مسبب چنین رویکردی در سیاست هسته‌ای ایران اعلام کرده و نوشته است: « ترامپ که در ژانویه دوباره به مقام ریاست‌جمهوری باز می‌گردد و شرکای واشینگتن در اروپا، تنها باید خود را برای پیشرفت مستمر هسته‌ای ایران سرزنش کنند».

درحالی که ترامپ از هم‌اکنون وعده بازگشت «فشار حداکثری» علیه حکومت ایران را داده است، ظریف خواستار احیای برجام شده و نوشته است به جای «افزایش فشار بر ایران، غرب باید به دنبال راه‌حل‌های مثبت و سودآور باشد».

معاون راهبردی رئیس‌جمهور ایران در پایان مقاله خود ضمن تاکیدبراینکه «ایران می‌تواند برای دفاع از خود بجنگد» اما «خواهان صلح است»، نوشته است: « ایران می‌تواند یک شریک توانمند و آماده باشد، به شرط اینکه شراکت‌هایش بر مبنای احترام متقابل و پایبندی به برابری باشد.

بیایید این فرصت را برای یک شروع جدیداز دست ندهیم.» مقاله ظریف در این نشریه مهم در سیاست خارجی آمریکا می‌تواندپیامی از سوی دولت اصلاح‌طلب ایران برای اعلام آمادگی مذاکره بادولت جدید ترامپ باشد که به نظر می‌آید سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری در برابر ایران داشته باشد.

این درحالی است که پزشکیان و برخی از مقامات اقتصادی ایران درباره تداوم دشواری‌هاو «ناترازی‌»‌های بسیار در اقتصاد ایران هشدار داده‌اند.العربیه فارسی

ائتلاف بين‌المللى مواضع شبه‌نظامیان وابسته به ایران در دیرالزور را بمباران كرد

 ائتلاف بين‌المللى مواضع شبه‌نظامیان وابسته به ایران در دیرالزور را بمباران كرد.


ائتلاف بین المللی شبه نظامیان وابسته به ایران را بمباران کرد

جنگنده‌های «ائتلاف بین المللی ضد تروریسم» به رهبری آمریکا در سوریه، بامداد امروز دوشنبه پایگاه‌های شبه‌نظامیان وابسته به ایران در صحرای القوریه و المیادین در حومه دیرالزور را بمباران کرد.

به گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه نیروهای ائتلاف از پایگاه «کونیکو» مناطق تحت کنترل ارتش سوریه و شبه‌نظامیان ایرانی در مناطق «قری السبع» و شهرک «خشام» در حومه دیرالزور را با آتش سنگین توپخانه هدف قرار دادند.

طبق این گزارش مناطق «قری السبع» که شامل روستاهای «الحسینیه، الصالحیه، حطله، مراط، مظلوم، خشام و طابیه» به دلیل موقعیت جغرافی که در شرق رودخانه فرات قرار دارد، از اهمیت استراتژیک ویژه‌ای برخوردار بوده و نقطه تماس مستقیم با مناطق تحت کنترل نیروهای سوریه دموکراتیک «قسد» را تشکیل می‌دهد.

نیروهای هوایی روسیه

از سوی دیگر، جنگنده‌های روسی روز یکشنبه به منطقه‌ای در نزدیکی دانشگاه حلب حمله کردند اما هنوز مشخص نشد افرادی که مورد هدف قرار گرفته‌اند از شبه‌نظامیان هیئت تحریر الشام یا افرادی غیرنظامی بوده‌اند.

به گفته دیدبان جنگنده‌های روسیه حملات مشابهی به اردوگاه آوارگان سوری در شهر ادلب انجام دادند.

از سوی دیگر «سانا» خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داد که جنگنده‌های سوریه و روسیه «کاروانی از گروه‌های مسلح متشکل از ده‌ها خودرو مملو از مهمات، تجهیزات و پرسنل نظامی را در حومه شرقی ادلب هدف قرار دادند».

بر اساس گزارش «سانا»، جنگنده‌های سوریه و روسیه همچنین «کاروانی از گروه‌های مسلح متشکل از ده‌ها خودرو مملو از مهمات و تجهیزات را در حومه شرقی ادلب هدف قرار دادند».

خروج کامل حلب از کنترل دولت سوریه

«هیئت تحریر الشام» به همراه بقیه گروه‌های مسلح سوری مخالف بشار اسد از روز چهارشنبه در یک حمله غافلگیرانه، موفق شدند علاوه بر کنترل کامل شهر حلب، بخش‌هایی از حومه شمالی حماه را کنترل کنند. شهر حلب، دومین شهر بزرگ سوریه، اکنون به‌طور کامل از کنترل نیروهای دولتی خارج شده است و تنها محله‌های شمالی شهر، که عمدتاً جمعیت کُرد در آن‌ها ساکن است و تحت کنترل نیروهای سوریه دمکراتیک «قسد» قرار دارند، از این حملات مصون مانده‌اند.العربیه فارسی

بسیار خواندنی است ومیتوان ضربات جانانه ای که خامنه ای با جنگ افروزیهاش دریافت کرد را دید - حرفهای اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی

 بسیار خواندنی است ومیتوان ضربات جانانه ای که خامنه ای با جنگ افروزیهاش دریافت کرد را دید

برای امانت داری عینا آورده شده است از سایت تسنیم ارگان سپاه تروریستی قدس
بقائی: هرگونه ناامنی فقط به سوریه محدود نمی‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره تحولات منطقه گفت: همه ما به این جمع بندی رسیدیم که هرگونه ناامنی در سوریه فقط به سوریه محدود نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

بقائی در ابتدا در خصوص تحولات هفته اخیر گفت: شرکت وزیر خارجه در اجلاس تمدن‌ها در پرتغال و دیدارها با وزرای خارجه از جمله الجزایر، تونس، اسپانیا و غیره از جمله فعالیت‌هایی بود که انجام شد.

0 seconds of 2 minutes, 46 secondsVolume 90%
 

گفتگوهایی هم در خصوص تحولات منطقه‌ای انجام شد و امروز وزیر خارجه در ترکیه سفر می‌برند. دیروز به سوریه سفر کردند. فعال شدن گروه‌های تروریستی و ضرورت اقدام عاجل در مقابل با ناامن سازی صورت گرفت. این هفته هم نشست وزرای خارجه اکو در مشهد را خواهیم داشت. این اجلاس به میزبانی آقای عراقچی روز سه شنبه برگزار می‌شود. همزمان جنایات و طرح نسل کشی در غزه ادامه دارد. بیش از 200 نفر انسان بی گناه به شهادت رسیدند. ادامه قحطی مردم غزه نیز وضعیت را فاجعه آمیز کرده است. این در حالی است که سازمان ملل از رسیدگی عاجز است.

رسوب تروریست در سوریه ناشی از اشغال آمریکا بوده است

وی در خصوص نقش آمریکا در تحولات سوریه گفت: اتفاقی که در سوریه افتاده تهدیدی علیه آمریکا نیست. هیچوقت داعش تهدید علیه آمریکا نبوده اما تناقض است که می‌گویند برای مقابله با داعش در سوریه هستند. پس چگونه است که داعش حضور دارد. اساسا آمریکا بر اساس چه مجوزی در سوریه حضور دارد؟ این نوعی تجاوز محسوب می‌شود و روشن است که یکی از دلایل رسوب تروریست در سوریه ناشی از اشغال توسط نیروهای نظامی آمریکا بوده است.

رایزنی‌های عراقچی در سوریه و ترکیه

سخنگوی وزارت خارجه درباره رایزنی‌های عراقچی در سوریه و ترکیه گفت: در سوریه هدف این بود که پیام ایران مبنی بر حمایت از سوریه و مقاومت به مقامات سوریه منتقل شود و یک ارزیابی دقیق از آخرین وضعیت در سوریه داشته باشیم. فکر می‌کنیم که در سطح دیپلماتیک، وظیفه ما و کشورهای منطقه است که با درک خطرات ناشی از تروریست، برای بسیج جامعه بین‌المللی به منظور مقابله با فعال شدن مجدد تروریست اقدام نماییم.

0 seconds of 1 minute, 39 secondsVolume 90%
 

در ترکیه هم هدف همین است. ترکیه یکی از همسایگان مهم سوریه و ما است. ترکیه در روند آستانه نقش کلیدی دارد. نقش مفید و سازنده در حوزه تنش در سوریه داشته است.

گفتگوهای ژنو محدود به هسته‌ای نبود

وی درباره رایزنی ایران و اروپا و چشم انداز مذاکرات هسته‌ای گفت: گفتگوهای ژنو محدود به هسته‌ای نبود و طیفی از دغدغه هایمان را مطرح کردیم. در رابطه با موضوع هسته‌ای آماده تعامل بر مینای حقوق و تکالیف بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی هستیم و هر گفتگویی مستلزم حسن نیت از همه طرف‌ها است.

هیچکدام از همکاران در کنسولگری ایران در حلب دچار مشکل نشدند

بقائی در خصوص حمله به کنسولگری ایران در حلب گفت: ما به موقع کنسولگری را تخلیه کرده بودیم و هیچکدام از همکاران دچار مشکل نشدند. هرگونه تعرض به اماکن دیپلماتیک در هر شرایطی ممنوع است. به صورت طبیعی این موارد به کمیته ذی‌ربط در سازمان ملل منعکس می‌شود و قاعدتا اشخاص و گروه‌های متعرض باید پاسخگو باشند.

روند آستانه کماکان زنده است

وی در خصوص توافق روند آستانه برای خلع سلاح گروه‌های تروریستی و عدم اقدام در این خصوص گفت: فرآیند آستانه پایا‌ترین و موفق‌ترین سازوکار در رابطه با کنترل بحران در سوریه بوده است. هر 3 کشور ضامن سعی کردند برای کنترل تنش اقدام کنند. روند آستانه کماکان زنده است و جامعه بین‌المللی نسبت به تاثیرش واقف است. این فرایند را کماکان متعهدیم و فکر می‌کنیم بقیه کشورهای موثر نظر مشابهی دارند.

هرگونه ناامنی در سوریه فقط به سوریه محدود نمی‌شود

وی درباره رایزنی با ترکیه در خصوص سوریه گفت: مذاکرات آقای عراقچی با مقامات ترکیه در حال انجام است. ترکیه هم تاثیرگذار و هم تاثیرپذیر است. همه ما به این جمع بندی رسیدیم که هرگونه ناامنی در سوریه فقط به سوریه محدود نمی‌شود. وزیر خارجه سوریه صراحتا اعلام کرد این موضوعات به ترکیه ربطی ندارد. دوستان ترک ما به اندازه ما نگران هستند نسبت به سیر تحولات در سوریه و همه آگاهیم نسبت به این واقعیت که تروریست در یک جا متمرکز نمی‌ماند و سرایت به نقاط دیگر دارد.

سیاست هسته‌ای ایران کماکان ثابت است

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اظهارات عراقچی در خصوص احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران گفت: سیاست هسته‌ای ایران کماکان ثابت است و برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز خواهند ماند. آنچه که در مصاحبه با گاردین بیان شد هشداری بود نسبت به رویکردهای غیرسازنده برخی کشورهای غربی و اینکه این برخوردها باعث شده یک گفتمانی در بین مردم عادی شکل بگیرد که شاید مسیر ما در موضوع هسته‌ای مسیر درستی نبوده است. بر این اساس اشاره کردند که چنین گفتمانی در بین کارشناسان شکل گرفته است. ایشان تاکید کردند برنامه ایران هم به واسطه فتوای شرعی و هم با توجه به ارزیابی‌های مبتنی بر امنیت ملی صلح آمیز باقی خواهد ماند.

تحولات سوریه پیچیده است

بقائی در واکنش به اینکه آیا روند آستانه تضعیف شده یا خیر گفت: تحولات سوریه پیچیده است و می‌توان از زوایای مختلف به آن توجه کرد. رژیم صهیونیستی از ناامنی در سوریه نفع می‌برد. می‌توان گفت اینکه بلافاصله بعد از آتش بس در لبنان گروه‌های تروریستی فعال شدند تصادفی بوده اما به تاریخچه این گروه‌های تروریستی نگاه کنید به نتیجه نمی‌رسید که صرفا اتفاق بوده است. مقامات رژیم صهیونیستی اذعان کردند که این تحولات به نفع رژیم و تضعیف کننده مقاومت است.

همه کشورهای اسلامی باید این را در نظر بگیرند که متنفع اصلی، دشمن اصلی یعنی رژیم صهیونیستی است. ممکن است ترتیبات آستانه در مواقعی نقض شود اما به معنی تضعیفش نیست. ما امیدواریم که مجموعه فعالیت‌های دیپلماتیک ایران منجر به این شود که از همه سازوکارها برای ثبیت اوضاع در سوریه استفاده شود.

گفتگو با اروپایی‌ها و ارتباط آن با تحولات منطقه

وی در خصوص سیاست ایران نسبت به گفتگو با اروپایی‌ها و ارتباط با تحولات منطقه گفت: ما از نقد رسانه‌ها استقاده می‌کنیم. یک سیاست خارجی فعال اثرگذار و فراگیر لازمه‌اش این است که همزمان در جبهه‌های مختلف در مقابل با چالش‌های مختلف بتوان عمل کرد. ضمن اینکه ما می‌دانیم به دلیل جایگاه ایران و همه داشته‌های ملت، کشوری هستیم که باید در عرصه‌های مختلف قدرت بازیگری داشته باشیم. اینکه همزمان به چالش‌های منطقه برسیم و به دیگر موضوعات بپردازیم لازمه انجام وظایف وزارت خارجه است. 

در ژنو هدف از این نشست به صراحت اعلام شد. این یک مذاکرات دقیق دیپلماتیک نیست بلکه یک گفتگو است. گفتگو با این سه کشور امری طبیعی است، اما در این گفتگوها با توجه به تحولات منطقه طبیعی بود از این فرصت استفاده کنیم برای بیان دغدغه‌های خود و اینکه مواضع خودمان را به صورت صریح درمیان گذاریم. لازمه این است که بتوانیم ارزیابی دقیقی از مطالبات یکدیگر داشته باشیم، نفس گفتگو لازمه دیپلماسی است.

درخواست برای پایان دادن به بی‌کیفری مقامات رژیم صهیونیستی یک مطالعه عام بین‌المللی است

وی درباره حکم دادگاه لاهه برای بازداشت مقامات رژیم گفت: در رابطه با حکم بازداشت مقامات رژیم صهیونیستی ما بلافاصله اعلام کردیم که از هر روندی که کمک کند به پاسخگو کردن مقامات رژیم استقبال می‌کنیم. درخواست برای پایان دادن به بی‌کیفری مقامات رژیم یک مطالعه عام بین‌المللی است.

همزمان ما با کارشنکی‌های آمریکا مواجه بودیم. ما عضو دیوان کیفری نیستیم اما فکر می‌کنیم هم کشورهای عضو تعهد دارند برای اجرای حکم و هم سایر کشورها به موجب تعهداتشان نسبت به کنوانسیون‌های خاص بین‌المللی تکلیف به همکاری دارند.

دیپلماسی پارلمانی و تاثیر آن

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص دیپلماسی پارلمانی و تاثیر آن گفت: دیپلماسی پارلمانی و بهره گیری از ظرفیت مجالس برای تسهیل دیپلماسی بین کشورها امر ثابت شده‌ای است. نمایندگان مجلس از مدت‌ها قبل خیلی فعال در نشست‌های بین‌المللی بین المجالس شرکت داشتند و از این ظرفیت استفاده شده است.

0 seconds of 2 minutes, 21 secondsVolume 90%
 

تغییری در ماهیت تکفیری‌ها ایجاد نشده است

وی در پاسخ به تسنیم در خصوص ادعای رفتار متفاوت گروهک‌های تروریستی در حمله به حلب گفت: «چو دزدی با چراغ آید گزیده‌تر برد کالا»، اگر در نظر داشته باشیم گروه تحریرالشام به عنوان گروه اصلی دارد فعالیت می‌کند این گروه قائل به فعالیت در یکجا نیست و مدعی است که تمام شامات را باید در عهده خودش قرار دارد. فکر نمی‌کنم واقعیت داشته باشد که این گروه‌ها، خشونتشان کمتر از موارد قبل باشد. بلکه مربی‌های زبده‌ای داشتند که اهمیت رسانه را به آنان گوشرد کردند اما در ماهیتشان که تکفیر دیگران است هیچ تغییری ایجاد نشده است.

دیدار عراقچی با مراجع عظام در قم

وی در خصوص دیدار عراقچی با مراجع عظام در قم گفت: تاکید بر رویکرد مبتنی بر عزت توسط وزارت خارجه در گفتگوها بود، امری که ما به آن اعتقاد داریم. در خصوص موضوعات منطقه این مورد تاکید مراجع عظام بود. مقابله با تروریسم و حمایت از فلسطین مورد تاکید بزرگان بود و قطعا مورد تاکید وزارت خارجه است.

تاثیر رژیم صهیونیستی در تحولات سوریه

سخنگوی وزارت خارجه درباره تاثیر رژیم صهیونیستی در تحولات سوریه گفت: تحولات سوریه پیچیده است و طبیعی است که بازیگران اعم از مثبت یا منفی در تحولات سوریه متعدد بودند. اما چیزی که برای ما مشهود است رژیم با افزایش حملات و تجاوزات علیه سوریه تعمدا در جهت ضربه زدن به تجهیزات سوریه و توان آن اقدام کرد.

همچنین نسل کشی در غزه و لبنان باعث فعال شدن تروریست در سوریه شده است. نکته اینکه سابقه این موضوع نشان می‌دهد که رژیم از گروهک‌های تروریستی فعال حمایت می‌کرده است، هم به عنوان روشی دیرپا برای ایجاد تفرقه بین گروه‌های اسلامی و هم منطقه، که البته این بار کشورها نسبت به آن بیشتر از قبل هوشیار هستند.

0 seconds of 1 minute, 55 secondsVolume 90%
 

یک هماهنگی بین گروه‌های تروریستی حاضر در سوریه و آمریکا وجود دارد

وی درباره بازفعال شدن گروهک‌های تروریستی در سوریه گفت: خیلی دور از ذهن نخواهد بود که یک زمانی این گروه‌ها بخواهند فعالیت خودشان را مجدد آغاز کنند. این لکه‌های سیاه در بخش‌های مختلف سوریه به دلیل برخی سوءمحاسبه‌ها و اشغال برخی مناطق سوریه توسط آمریکا وجود داشتند. در چند بند از بیانیه آستانه نسبت به بازفعال شدن این گروه‌های تروریستی هشدار داده شده است، و این امکان را پیدا کردند مجدد خودشان را نشان دهند. اما همزمانی این اتفاق با تحولات آتش بس در لبنان و اظهار نظر مقامات آمریکا مبنی بر اینکه هیچ خطری از این گروه‌ها احساس نمی‌کنیم گویای این است که یک هماهنگی بین این گروه‌های تروریستی و آمریکا وجود دارد.

روند همکاری با هند در خصوص چابهار ادامه دارد

وی در خصوص روند همکاری با هند در چابهار گفت: روند همکاری ما با هند در خصوص چابهار ادامه دارد.

0 seconds of 32 secondsVolume 90%
 

ایران در دفاع از منافع و امنیت سرزمینی خودش از کسی اجازه نخواهد گرفت

بقائی درباره پاسخ به رژیم صهیونیستی گفت: حق دفاع یک حق ذاتی است. ایران قطعا در دفاع از منافع و امنیت سرزمینی خودش از کسی اجازه نخواهد گرفت.

همواره در هر گفتگویی عزت ملت ایران را رعایت می‌کنیم

سخنگوی وزارت خارجه درباره گفتگو با اروپا بر اساس سه اصل اصلی ایران گفت: این اقتضا می‌کند که با کشورهایی که نسبت به آنان دغدغه‌هایی داریم گفتگو کنیم. گفتگو بین کشورها از طریق رسانه امکانپذیر نیست. با کشورهایی که رابطه داریم و معتقدیم برخوردشان با ما سازنده نبوده، جز از طریق گفتگوهای رو در رو نمی‌توانیم مسائل و خواسته‌های خودمان را تفهمیم کنیم. گفتگوها مبتنی بر حکم و مصلحت است و حتما باید عزتمندانه باشد. ما همواره در هر گفتگویی عزت ملت ایران را رعایت می‌کنیم.

حضور مستشاری ایران در سوریه ادامه خواهد داشت

وی در خصوص حضور مستشاری ایران در سوریه گفت: ما از سال‌ها قبل، از آن زمان که مردم سوریه با خطر تروریسم مواجه شدند و بنا بر دعوت دولت سوریه در آن کشور حضور داریم. اخیرا سردار بزرگی را در جریان حمله تروریستی به حلب تقدیم کردیم. بنابراین حضور مستشاری ایران امری جدید نیست و در آینده هم با توجه به خواست و نظر دولت سوریه ادامه خواهد داشت.

تحرکات دیپلماتیک ایران بر تحولات سوریه متمرکز خواهد بود

وی درباره ادامه گفتگوهای منطقه‌ای گفت: این دور از تحرکات ما بر تحولات سوریه متمرکز خواهد بود و بنا داریم با کشورهای منطقه در خصوص آثار ناامنی بر منطقه گفتگو کنیم.  برنامه آقای عراقچی این است که امشب برگردند. در مورد مقصد بعدی، بعد از قطعی شدن اطلاع رسانی خواهیم کرد.

دورنمای توقف نسل کشی در غزه

بقائی درباره دورنمای توقف نسل کشی در غزه گفت:  متاسفانه رژیم به هیچ پیمانی پایبند نیست. این رژیم به هیچ عنوان قابل اعتماد نیست حتی در مواردی که آمریکا به عنوان ضامن توافقات عمل می‌کند. در خصوص غزه ما با ادامه نسل کشی مواجهیم. شدت کشتار کماکان به سبک قبل ادامه دارد، به ویژه که گرسنگی و محرومیت از دارو و درمان و عدم دسترسی به هرگونه امکانات درمانی اضافه شده است و خیلی از زنان و کودکان در معرض خطر به دلیل گرسنگی هستند. کشورهای منطقه باید تلاش خودشان را مضاعف کنند به ویژه از طریق اعمال فشار بر حامیان رژیم از جمله آمریکا.

بیشتر بخوانید

استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران توسط رژیم بعث و مشارکت شرکت‌های آلمانی در این خصوص

وی در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران توسط رژیم بعث عراق و مشارکت شرکت‌های آلمانی در این خصوص گفت: ما یه عنوان وزارت خارجه در این چهار دهه از هیچ تلاشی برای زنده نگه داشتن جنایت جنگی رژیم عراق در استفاده از سلاح شیمیایی علیه ایران کوتاهی نکردیم. از هر فرصتی در مجالس بین‌المللی برای تبیین رنج و درد جانبازان شیمیایی خود استفاده کردیم. در هلند پرونده‌هایی در دادگاه باز شد و منجر به صدور حکم علیه شرکت‌ها شدند.

در رابطه با آلمان که جزو تامین کننده کالاها و سلاح‌های شیمیایی عراق بوده ما درخواست‌هایی را داشتیم مبنی بر نشان دادن اسناد. آنچه که در رابطه با آلمان گفتیم؛ اطلاع از حقیقت لازمه رسیدن به عدالت است و این یک اصل است. عدالت و حقیقت لازم و ملزوم هم هستند. آلمانی‌ها اذعان کردند که در دهه 1980 برخی شرکت‌های آلمانی اقدام به صدور اقلام شیمیایی به عراق کردند. دستکم در دو نوبت در 2021 در خلال کنفرانس خلع سلاح و در نامه وزارت خارجه آلمان به ایران اذعان کردند که در دادگاه‌های آلمان در چند پرونده به این مسئله پرداخته شده است. خواسته ما این بوده که این اسناد و نتایج را در اختیار ما بگذارند.

سفر نخست وزیر چین به تهران

بقائی درباره سفر نخست وزیر چین به تهران در هفته آینده و انتظار ایران از چین در خصوص مقابله با تروریست گفت: این تکلیف عام کشورهاست که با تروریسم مبارزه کنند و معتقدیم همه کشورهای دغدغه‌مند از هیچ کمکی به سوریه برای مبارزه با تروریسم دریغ نخواهند کرد. اول از همه خود دولت سوریه به عنوان مسئول و متولی اصلی حفظ صلح اقدام اصلی را خواهد کرد و کشورهایی که به عنوان کمک کننده فعال بودند قطعا به مسئولیت خودشان عمل می‌کنند. در خصوص سفر مقام چین به ایران این یک امر متداول است و این سفر در چارچوب اجرای موارد موافقتنامه راهبردی ایران و چین انجام می‌شود و امیدواریم مجموعه تفاهمات در این سفر برای اجرایی شدنش اقدام شود.

ادعاهای آمریکا در خصوص روند همکاری ایران و آژانس

وی در واکنش به ادعاهای آمریکا در خصوص روند همکاری ایران و آژانس و همچنین مطالبات ایران در گفتگوهای ایران و اروپا گفت: طبیعی است که در هر گفتگویی هر دو طرف مطالبات خودشان را مطرح کنند. در خصوص واکنش‌های ایران، مبنای صلح آمیز هسته‌ای ایران بر تقابل بنا نشده است. اقدامی که در چند روز اخیر بعد از قطعنامه شورای حکام انجام شد باید در راستای نیازسنجی ما در صنعت هسته‌ای نگاه کرد. رویکرد ما هیچوقت تقابلی نبوده است.

منش ایران همیشه تلاش برای جلوگیری از ایجاد تنش بر سر موضوع هسته‌ای خود بوده است. در عین حال متاسفانه سابقه طرف‌های مقابل نشان می‌دهد که آنها در صدد اخلال در این روند هستند. آمریکا در جایگاهی نیست که در این مورد سخن بگوید. با اصرار این کشور موضوع هسته‌ای ایران به عنوان دستورکار شورای حکام معرفی شد، در صورتی که هیچ ضرورتی نداشت و هیچ مدرکی دال بر تغییر مسیر ایران ارائه نکردند. آمریکا همیشه ایفای نقش مخرب داشته و اینگونه اظهارنظرها را در ادامه سنگ اندازی تعاملات ایران با آژانس می‌بینیم و همچنین اخلال در روند صلح آمیز برنامه هسته‌ای ایران می‌دانیم.

رفراندوم عادلانه، راه حل مسئله فلسطین است

سخنگوی وزارت خارجه درباره راهکار دودولتی در مسئله فلسطین گفت: این اصلا امکان بروز و ظهور خارجی ندارد. موضع ما در قبال فلسطین روشن است. از ابتدا گفتیم تنها راه عادلانه در این خصوص این است که در یک رفراندوم عادلانه همه فلسطینی‌ها در مورد تعیین نظام حاکم در فلسطین تصمیم بگیرند. اولین سئوال این است که در مورد چی صحبت می‌شود؟ در مورد فلسطینی که در معرض یک طرح نسل کشی قرار دارد. کشتار و تخریب در این 14 ماه ادامه روند گذشته است. ما در مورد تلاش برای از بین رفتن یک ملت صحبت می‌کنیم. آنانی که طرح و برنامه‌ای دارند باید این نسل کشی را متوقف کنند.

انتصاب سرپرست سفارت ایران در افغانستان

وی درباره انتصاب سرپرست سفارت ایران در افغانستان و عدم دعوت از طالبان برای حضور در نشست اکو گفت: تغییر در نمایندگی‌های هر کشوری امری عادی است و بعد از انقضای مدت ماموریت افراد تغییر می‌کنند.

رایزنی‌ها برای تعیین تاریخ مشخص برای نشست آستانه انجام می‌شود

وی درباره نشست آستانه و رایزنی با دو کشور سوریه و ترکیه در این خصوص گفت: من بعد از این جلسه با دوستان در آنکارا صحبت خواهم کرد. استفاده از روند آستانه برای کمک به تثبیت اوضاع در سوریه موضوعی است که از ابتدا مطرح بوده است. ما با هر دو کشور ترکیه و سوریه در این خصوص صحبت کردیم و قطعا رایزنی‌ها برای تعیین تاریخ مشخص برای نشست آستانه انجام خواهد شد.

لازم است در روند مبارزه با تروریسم با عراق همکاری داشته باشیم

بقائی درباره وضعیت عراق و گفتگوی سران دو کشور گفت:  ما به عنوان دو همسایه و دو کشوری که در روند مبارزه با تروریسم همکاری داشتیم لازم است که در این خصوص با هم هماهنگ باشیم.

دمشق امن است

وی درباره حضور عراقچی در رستوران در دمشق گفت: پیام آن روشن بود. مشخص است که دمشق امن است و ایشان هم با نگاه دوستانه نسبت به مردم سوریه در یک مکان عمومی حضور پیدا کرد.

روند آستانه باعث کاهش تنش در سوریه می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اینکه آیا پیامی از سوریه به ترکیه توسط عراقچی برده شده است یا خیر، گفت: این را به طور مشخص نمی‌توان گفت، اما چیزی که مشخص است شما را به بیانیه‌های آستانه ارجاع می‌دهم. موضوع تلاش برای بهبود روابط سوریه و ترکیه موضوعی بوده که در دستورکار ما و روند آستانه بوده است.

وی در رابطه با مبنای کار ایران با روند آستانه در مورد سوریه گفت: روند آستانه روندی است که در سال‌های گذشته تنها روند موثر در مدیریت اوضاع و کاهش تنش در سوریه بوده است و هر سه کشور نسبت به تاثیرات آن آگاهی دارند. اینکه اختلاف نظرهایی هم بین کشورها وجود دارد امری پوشیده نیست. اما هم سوریه و هم ترکیه مواضع صریحی در رابطه با ضرورت حفظ ثبات در سوریه و مقابله با تروریسم داشتند.

حضور مستشاری ایران در سوریه امر جدیدی نیست

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اخباری مبنی بر شهادت نیروهای ایرانی در حلب و اینکه آیا درخواستی از دمشق برای مقابله با تروریسم شده است یا خیر گفت: حضور مستشاری ایران امر جدیدی نیست و کماکان وجود دارد. بنده اطلاعاتی بیشتر در خصوص شهادت دیگر افراد ندارم و در خصوص شهادت سردار پورهاشمی تسلیت گفته شده است.

تهدید ترامپ نسبت به ارز بریکس

وی درباره تهدید ترامپ نسبت به همکاری و در نظر گرفتن ارز کشورهای بریکس گفت: کشورهای عضو بریکس قاعدتا کشورهای عضو ترتیبات بین‌المللی هستند و بر اساس منافع خودشان تصمیم می‌گیرند.