۱۴۰۳ دی ۱۶, یکشنبه

ضربه اسرائیل به «۱۰۰ هدف دیگر حماس»؛ ادعای عراقچی بر «حرکت رو به جلو مقاومت»

ضربه اسرائیل به «۱۰۰ هدف دیگر حماس»؛ ادعای عراقچی بر «حرکت رو به جلو مقاومت»

نواز غزه پس از حملات جدید هوایی اسرائیل

ارتش اسرائیل اعلام کرد که در دو روز گذشته بیش از ۱۰۰ هدف «تروریستی» در نوار غزه را هدف قرار داده و ده‌ها عضو گروه افراطی حماس را کشته است. همزمان، آژانس دفاع مدنی غزه گزارش داد که تنها در روز شنبه بیش از ۳۰ نفر در حملات اسرائیل کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقامات اسرائیلی اعلام کرده‌اند که این حملات در پاسخ به شلیک موشک‌های فلسطینیان از غزه به اسرائیل انجام شده است. تنش‌های اخیر در حالی شدت گرفته که مذاکرات غیرمستقیم برای توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده در دوحه از سر گرفته شده است.

وزیر دفاع اسرائیل هشدار داده بود که در صورت ادامه شلیک موشک‌ها، حملات اسرائیل تشدید خواهد شد. جنگ که از اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده، همچنان ادامه دارد و تلاش‌ها برای پایان دادن به درگیری و آزادی گروگان‌های باقی‌مانده ادامه دارد.

گروه حماس که از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته می‌شود، همراه با حزب‌الله لبنان و گروه‌های دیگر در منطقه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارند و مقامات ایرانی از این گروه‌ها به عنوان «محور مقاومت» یاد می‌کنند.

با وجود ادامه ضربه‌های سنگین از سوی اسرائیل به این گروه‌ها، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز یک‌شنبه ۱۶ دی طی یک سخنرانی گفت که «دشمنان فکر می‌کنند اگر صدماتی به محور مقاومت وارد کنند این یک پیروزی برای آنهاست؛ آنها باید بدانند این موضوع آغاز شکست آنهاست.»

وی ادامه داد که «حرکت رو به جلو مقاومت ادامه پیدا خواهد کرد و مقاومت روز به روز شکوفاتر می‌شود.»

وزیر خارجه در دولت مسعود پزشکیان در گفت‌وگوی تازه‌ای نیز که با شبکه تلویزیونی چین، سی‌سی تی‌وی، داشت گفت جمهوری اسلامی ایران برای احتمال حمله مجدد از سوی اسرائیل آماده است.

عباس عراقچی در این گفت‌وگو در عین حال افزود امیدوار است که اسرائیل این‌گونه عمل نکند و از اتخاذ «تصمیمات عجولانه» خودداری کند زیرا «منجر به یک جنگ همه‌جانبه خواهد شد».

گفت‌وگوی وزیر خارجه ایران با شبکه دولتی چین ظاهراً در جریان سفر هفته گذشته او به پکن انجام شده که روز شنبه ۱۵ دی پخش شد.

او مدعی شد که در مقابله با تحولات احتمالی مرتبط با اسرائیل، ایران «همچنان رویکرد دیپلماتیک را دنبال می‌کند و با کشورهای منطقه در تماس خواهد بود و با دوستان خود، مانند چین رایزنی خواهد کرد».

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ابراز عقیده کرد که روند دیپلماتیک «در نهایت پیروز و از اقداماتی با عواقب جدی، جلوگیری خواهد شد».

اسرائیل روز پنجم آبان در پاسخ به دو مورد حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در اواخر فروردین و مهر، به ۲۰ هدف نظامی، شامل مراکز تولید سوخت موشک و پایگاه‌های رادارای جمهوری اسلامی ایران حمله کرد و همچنین «یک مرکز مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران» را هدف قرار داد.

نخست‌وزیر و ارتش اسرائیل اعلام کردند آن عملیات دست کشورشان را برای حملات بعدی باز گذاشته و سامانه‌های دفاع هوایی ایران که خود از اماکن حساس نظامی و هسته‌ای ایران محافظت می‌کردند، آسیب جدی دیده و از کار افتاده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران وعده داده بود که آن عملیات اسرائیل را تلافی کند اما با گذشت بیش از ۷۰ روز هنوز اقدامی نکرده، که بسیاری از تحلیلگران در رسانه‌های غرب، دلایل آن را ناتوانی نظامی کافی ایران در وارد کردن ضربه جدی به اسرائیل و نزدیک بودن بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در اول بهمن دانسته‌اند.

روزنامه وال‌استریت جورنال روز یک‌شنبه ۱۶ دی نوشت ایران پس از پشت سر گذاشتن یک سال سخت و ناکامی‌های‌هایش در منطقه، در شرایطی با دولت آینده دونالد ترامپ روبه‌رو می‌شود که با داشتن امکانات «فوق‌العاده ضعیف»، در داخل ایران نیز بحران اقتصادی حاد دارد و ممکن است با تشدید ناآرامی‌های اجتماعی، سال ۲۰۲۵ برایش سخت‌تر هم باشد.

«آمادگی ارتش اسرائیل برای مقابله با «گام‌های افراطی ایران» در روزهای پیش رو

سایت اسرائیلی والانیوز روز شنبه نوشت ارتش اسرائیل به فرمان هرتسی هالوی، رئیس ستاد، برای مقابله با اقدامات احتمالی جمهوری اسلامی ایران در روزهای آینده به حالت آماده‌باش کامل درآمده است.

بنا به این گزارش، منابع نظامی اسرائیل معتقدند که ایران ممکن است برای منحرف کردن توجه مردم از بحران‌های داخلی، مانند مشکلات اقتصادی، افت ارزش پول ملی و کمبود انرژی در فصل سرما، دست به اقدامات افراطی علیه اسرائیل بزند.

این نگرانی‌ها پس از شکست حزب‌الله در لبنان، فروپاشی حکومت بشار اسد در سوریه و نزدیک شدن به آغاز ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، شدت گرفته است.

رسانه‌های غربی گزارش داده‌اند که آمریکا به ایران هشدار داده است در صورت حمله به اسرائیل، امکان مهار پاسخ اسرائیل وجود نخواهد داشت، اگرچه اسرائیل در حمله پنجم آبان با فشار واشینگتن از هدف قرار دادن زیرساخت‌های اقتصادی ایران صرف‌نظر کرد.

رزمایش مقابله با سناریوهای جنگی در کرمانشاه

در این میان، سپاه پاسداران از آغاز رزمایش گسترده «پیامبر اعظم ۱۹» در استان کرمانشاه خبر داد. این رزمایش با تمرکز بر تمرین توانایی‌های واکنش سریع و انتقال تجهیزات نظامی به مناطق کوهستانی مانند هورامان انجام شد.

شمار زیادی از صدها فروند موشک جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل در دو حمله فروردین و مهر از کوهستان‌های کرمانشاه شلیک شده بود.

ایران تأکید کرده است که توان دفاعی و موشکی جمهوری اسلامی غیرقابل مذاکره است، در حالی که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، کارآمدی سامانه موشکی ایران را ضعیف‌تر از ادعاهای تهران دانسته است.

این تحولات همزمان با دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و سه کشور اروپایی در اروپا صورت می‌گیرد. عباس عراقچی نیز اعلام کرده بود که قدرت موشکی ایران محور اصلی مذاکرات غرب با تهران است.

روز شنبه، روزنامه تلگراف به نقل از یک مقام ارتش یمن خبر داد که جمهوری اسلامی بر کمک‌های تسلیحاتی خود به گروه شیعه‌مذهب حوثی‌ها در این کشور افزوده است.

به گفته عبدالباسط الباهر، سخنگوی ارتش یمن در استان تعز در یمن، از زمان تضعیف و شکست نیروهای مورد حمایت ایران در منطقه از جمله حزب‌الله و حماس و سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، تهران بر کمک خود به حوثی‌ها افزوده است.

به گفته الباهر، حوثی‌ها آن قدر تسلیحات دریافت کرده‌اند «تا سال‌ها» می‌توانند به حملات خود به کشتی‌ها در مدیترانه و به اسرائیل ادامه دهند.

در یک ماه گذشته، دست‌کم سه بار موشک شلیک‌شده از سوی حوثی‌های یمن وارد حریم هوایی اسرائیل شده، گرچه ارتش اسرائیل موفق به رهگیری این موشک‌ها شده است.رادیو فردا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر