استراسبورگ – مقر پارلمان اروپا:
کنفرانس در پارلمان اروپا: فراخوان به نامگذاری سپاه پاسدران در لیست تروریستی
کنفرانس بهریاست ژرارد دوپره وزیر دولت بلژیک و رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا با حضور ریچارد چارنسکی نایبرئیس پارلمان اروپا از لهستان و نمایندگان برجسته از احزاب مختلف
بهمناسبت سی و هشتمین سالگرد انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران، گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا، کنفرانسی را در مقر این پارلمان در استراسبورگ با حضور نمایندگان از احزاب و کشورهای مختلف برگزار کرد. در این کنفرانس که بهریاست ژرارد دوپره، . وزیر در دولت بلژیک و رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا برگزار شد، علاوه بر نمایندگان پارلمان، ریچارد چارنسکی، نایبرئیس پارلمان اروپا و همچنین دکتر آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت و محمد محدثین مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران شرکت و سخنرانی کردند.
نمایندگان پارلمان اروپا که در این کنفرانس به سخنرانی پرداختند عبارت بودند از:
آنا فوتیگا رئیس زیر کمیته امنیت و دفاع پارلمان اروپا و وزیر خارجه پیشین لهستان
ادوارد کوکان وزیر خارجه پیشین اسلوواکی
تونه کلام از استونی
بئاتریس بسرا از اسپانیا
ماریا خیمنز نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا
هاینس بکر از اتریش
جولی گیرلینگ از انگلستان
جولی وارد از انگلستان
اسوتوسلاو مالینوف از بلغارستان
ایوان استفانک از اسلوواکی
پال شاکی از اسلوواکی
آنا زابورسکا از اسلوواکی
پتری سارواما از فنلاند
ژوزه فاریا از پرتغال
و میلان ز ور از اسلوونی
سخنرانان در این جلسه ضمن بررسی وضعیت ایران، نقض فزاینده حقوقبشر، جنایات رژیم علیه مردم ایران و بهویژه موج اعدامهای جنایتکارانه توسط دژخیمان خامنهای را بهشدت محکوم و تأکید کردند که هر گونه رابطهیی با رژیم، باید به توقف اعدامها و بهبود وضعیت حقوقبشر مشروط شود. آنها همچنین به دخالتهای و جنایات تروریستی رژیم آخوندی در منطقه پرداختند و به لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران رژیم آخوندی فراخوان دادند.
نمایندگان پارلمان اروپا در سخنرانیهای خود در جلسه استراسبورگ بر حمایت خود از مبارزه مردم و مقاومت ایران برای آزادی و دموکراسی و برنامه ۱۰ مادهیی مریم رجوی برای آینده ایران تأکید کردند.
ژرارد دوپره، وزیر دولت بلژیک و رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا اولین سخنران این جلسه بود؛ وی گفت: «جلسه امروز توسط گروه دوستان ایران آزاد با حضور نمایندگان پارلمان اروپا از گروههای سیاسی مختلف برگزار میشود. ما بینه یک تجربه منحصربهفرد هستیم، به این دلیل که بسیاری از نمایندگان که در بسیاری مسائل دارای دیدگاههای مخالف سیاسی هستند، در این کارزار برای یک ایران آزاد با هم متحد شدهاند. آخرین طوماری که برای حقوقبشر در ایران ارائه کردیم، توسط بیش از ۳۰۰ تن از نمایندگان پارلمان از همه گروههای سیاسی در پارلمان اروپا امضا شد».
ژرارد دوپره سپس به تاریخچه کوتاهی از سرقت انقلاب ضدسلطنتی مردم ایران توسط خمینی پرداخت، و افزود: «متأسفانه مردم در ایران از بد به بدتر رسیدند و وضعیت به هیچوجه بهبود نیافته است. در ماه اوت سال گذشته (میلادی) افشای یک نوار صوتی، اطلاعات جدیدی را در رابطه با قتلعام تابستان ۱۹۸۸ برملا کرد. بیش از ۳۰۰۰۰ تن از زندانیان سیاسی با یک فتوای خمینی اعدام شدند. بیشتر قربانیان از سازمان مجاهدین خلق ایران بودند. امروز برخی از کسانی که بهطور مستقیم مسئول اعدامها در سال ۱۹۸۸ بودند، در مسند قدرت هستند؛ از جمله این افراد، وزیر دادگستری در دولت بهاصطلاح «میانهرو» روحانی است. لذ این همان رژیم است اما با نقابی متفاوت».
رئیس گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا با اشاره به نمایش آتی انتخابات در حکومت آخوندی، و برشمردن وضعیت حقوقبشر در ایران و موج فزاینده اعدامها در دوران آخوند روحانی گفت: «ما همیشه تأکید کردهایم که هر نوع گسترش رابطه با (رژیم) ایران باید به لغو مجازات اعدام مشروط شود.
پیام ما به نماینده عالی اتحادیه اروپا این است که بهجای بکار بردن کلمات زیبا در مورد توافق اتمی با (رژیم) ایران، اتحادیه اروپا باید با صدایی رسا در رابطه با اعدامها و وضعیت مبارزان سیاسی که در زندان هستند، بهخصوص درباره زنان صحبت کند».
ژرارد دوپره در سخنرانی خود، افزود: «(رژیم) ایران همچنین یکی از اصلیترین حامیان بشار اسد بوده است. سپاه پاسداران در سوریه و عراق بسیار فعال است. رژیم اقدام به آزمایش موشکهای بالستیک کرده که توانایی حمل بمب اتمی را دارند. این اقدامات یک دولت معتدل و عادی نیست. ما در این پارلمان با اپوزیسیون دموکراتیک ایران احساس همدردی بسیاری میکنیم. رهبر (این اپوزیسیون) خانم رجوی در ماه دسامبر گذشته در بروکسل بود و من چندینبار او را ملاقات کردهام. بسیاری از شما نیز با او ملاقات کردهاید. بهعنوان یک زن، مسلماً نگرش او برای یک ایران (با حکومتی) غیرمذهبی و با لغو مجازات اعدام بسیار دلگرمکننده است. در واقع او سمبل ضد بنیادگرایی در جهان اسلام است. مردم ایران، شجاعت خودشان را نشان دادهاند. تقریباً ۴ دهه بعد از ربودهشدن انقلابشان، آنها بیش از هر زمان دیگری آماده یک تغییر دموکراتیک هستند و ما هر کاری را که بتوانیم برای کمک به آنها جهت رسیدن به این هدف انجام خواهیم داد.
ریچارد چارنسکی نایبرئیس پارلمان اروپا از لهستان در سخنرانی خود در کنفرانس استراسبورگ، گفت:
گروه دوستان ایران آزاد در این سالیان کارهای مهمی در پارلمان اروپا انجام داده است. چیزی که برای همه ما مهم است این است که بهرغم اینکه ما از گروههای سیاسی مختلفی میآییم اما باید حقوقبشر را در اولویت کارمان قرار دهیم. به همین دلیل ما به موضع کنونی اتحادیه اروپا انتقاد بسیاری داریم. بخش سرویسهای امور خارجی اتحادیه اروپا و نماینده عالی (اتحادیه)، تنها در رابطه با تجارت، معامله و خوببودن توافق اتمی با (رژیم) ایران صحبت میکنند.
زمانیکه شما با (رژیم) ایران معامله میکنید در واقع با سپاه پاسداران معامله میکنید که تمامی اقتصاد را تحت کنترل خود دارد. باید آنها را در لیست تروریستی قرار داد. سیاستگذاران سرویسهای امورخارجی اتحادیه اروپا، باید از توجیه رابطهشان با آخوندها دست بردارند. در حال حاضر ایران به نسبت جمعیت خود بالاترین تعداد اعدامها در جهان را دارد.
نایبرئیس پارلمان اروپا همچنین، گفت: «من بهتازگی در آلبانی بودم و با اعضای سازمان مجاهدین خلق که از کمپ لیبرتی به آنجا منتقل شدند ملاقات کردم. دیدار من با دوستان خوبم از اپوزیسیون ایران در آلبانی برایم یک تجربه گرانبها و پر از احساس بود. من به آنها قول دادم، هر کاری را که میتوانم برای تحقق ایران آزاد در این پارلمان انجام بدهم.
محمد محدثین، مسئول کمیسیون خارجه شورای ملی مقاومت ایران در سخنرانی خود در کنفرانس استراسبورگ ضمن قدردانی از منتخبان مردم اروپا بهخاطر حمایتشان از مبارزات مردم و مقاومت ایران علیه رژیم آخوندی، گفت:
بعد از ۵۲ سال مبارزه برای آزادی و دموکراسی ما بر این باوریم و تحلیلها و محاسبات ما نیز نشان میدهد که مردم ایران و جنبش ما به هدف نهایی، یعنی سرنگونی این رژیم و برقراری دموکراسی و حقوقبشر در کشورمان، بسیار نزدیک است.
محمد محدثین انتقال موفقیتآمیز مجاهدان اشرفی از لیبرتی به کشورهای اروپایی را ضربه بزرگی به حکومت آخوندی دانست، و اضافه کرد: «رژیم ایران هر کاری را انجام داد تا تمامی آنها و یا حداقل بخش بزرگی از آنها را از بین ببرد و بکشد. اما خوشبختانه بهدلیل هوشیاری اشرفیها و بهدلیل تلاشها و فعالیتهای شما در اینجا و دوستان ما در آمریکا، ما موفق شدیم آنها را در امنیت و سلامتی منتقل کنیم.»
مسئول کمیسیون خارجه شورا در ادامه سخنرانی خود در رابطه با پیامدهای تغییر دولت آمریکا و پایان دوره مماشات با رژیم، گفت: «من نمیدانم که حاصل دولت جدید در آمریکا چه خواهد شد؟ اما آنچه برایم بسیار مهم است این است که دولت قبلی، (یعنی) دولت اوباما و سیاستهای آمریکا در ۱۶سال اخیر و نه فقط در دوران اوباما، کاملاً به نفع رژیم ایران بود. در جریان این ۱۶ سال آمریکا همه جنایتهای رژیم را نادیده گرفت و حتی در برخی نقاط از سیاستهای (این رژیم) در خارج از کشور در عراق و سوریه حمایت کرد؛ بسیاری اوقات آمریکا به حضور سپاه پاسداران در عراق و سوریه و جنایتهای آن در آنجا و همچنین (به جنایات رژیم در داخل) ایران بیاعتنایی کرد.
(در سال ۱۳۸۸) درست در زمانی که مردم (ایران) در خیابانها بودند و شعار مرگ بر خامنهای و مرگ بر احمدینژاد میدادند، اوباما به سوی خامنهای و احمدینژاد دست دوستی دراز کرد. بنابراین، رفتن این رئیسجمهور از کاخ سفید ضربه بزرگی به رژیم بود.
محمد محدثین مرگ رفسنجانی را ضربه دیگری به رژیم ولایتفقیه دانست، وی سپس به وضعیت وخامتبار اقتصادی رژیم اشاره کرد و توضیح داد که پولهای ناشی از رفع تحریمها، تماماً صرف جنگافروزی و تروریسم رژیم در سوریه و لبنان و عراق شده و حتی یک دلار از این مبالغ عظیم، به مردم ایران نرسیده است.
وی درباره اعتراضات و تظاهرات گسترده مردم اهواز طی روزهای اخیر، گفت:
در ثروتمندترین استان ایران که مرکز نفت و آب در ایران است، مردم به خیابانها آمدهاند و نسبت به فقدان آب و سلامتی و همهچیز اعتراض میکنند. بهدلیل همین وضعیت اعتراضها و اعتصابها طی ۶ ماه گذشته بسیار افزایش یافته است. (در همین حال) تنها راهحل رژیم، افزایش سرکوب بوده است
وی با اشاره به افشاگری مقاومت درباره مراکز آموزشی سپاه پاسداران در واشینگتن و با تأکید بر اینکه اقتصاد ایران تحت کنترل سپاه خامنهای است، گفت: «هر یک دلاری که آمریکا یا اروپا با رژیم معامله میکنند باید در نظر بگیرند که به جیب سپاه پاسداران میرود و این تجارت و این رابطه به نفع جنگ در سوریه و نقض حقوقبشر در داخل ایران و یا در عراق است.
بنابراین… رابطه اقتصادی بین اتحادیه اروپا و این رژیم نمیتواند ادامه داشته باشد. این رژیم در فاز پایانی خویش است. سرمایهگذاری بر روی این رژیم هیچ آیندهیی ندارد».
محمد محدثین در بخش پایانی سخنرانی خود به ارجاع پرونده نقض حقوقبشر و بهویژه قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی بهدست رژیم آخوندی به شورای امنیت فراخوان داد، و افزود: «از نظر ما هر رابطهیی با رژیم ایران باید به بهبود وضعیت حقوقبشر و توقف اعدامهای گستردهیی مشروط بشود که هر روز در کشور ما در جریان است.
از نظر ما هر رابطه اقتصادی با سپاه پاسداران و شرکتهای وابسته به آن و یا افرادی که از سپاه پاسداران هستند و ما لیست آنها را منتشر کردهایم، باید قطع شود».
وی همچنین بر لزوم خلعید از رژیم آخوندی از کشورهای منطقه و بهویژه اخراج عوامل سپاه خامنهای از سوریه و عراق برای برقراری صلح و امنیت تأکید کرد.
آنا فوتیگا رئیس زیر کمیته امنیت و دفاع پارلمان اروپا و وزیر خارجه پیشین لهستان از دیگر سخنرانان کنفرانس در مقر پارلمان اروپا بود؛ وی گفت: از زمانی که توافق اتمی با (رژیم) ایران صورت گرفت ما در بررسیهایمان با استانداردهای دوگانهیی در رابطه با ارزشهایمان بهعنوان یک جامعه آزاد برخورد میکنیم. این قطعاً مسألهساز است. نه تنها اعطای مصونیت از مجازات به عاملان جنایت و کسانی که متهم به ارتکاب بالاترین جنایات (ضد) بشری شدهاند، بلکه بعضی از آنها هنوز در قدرت هستند.
آنا فوتیگا سپس به حمایت حکومت آخوندی از رژیم بشار اسد اشاره کرد، و افزود: «وضعیت موجود در سوریه بسیار اسفبار است و (مشارکتدادن رژیم ایران در مذاکرات) به افزایش نه تنها جنایات، بلکه کشتار در زندانها و اعدامهای خودسرانه نیز میانجامد، آن هم با همان شیوهیی که در ایران اتفاق افتاد. وزیر خارجه پیشین لهستان در پایان سخنانش، مراتب احترام خود را نسبت به رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران ابراز کرد.
تنه کلام نماینده این پارلمان از استونی
در کنفرانس در مقر پارلمان اروپا در استراسبورگ تونه کلام نماینده این پارلمان از استونی در سخنرانیاش، گفت: «تغییر در ایران و آزادی مردم ایران از (شر) این رژیم وحشتناک اکنون مسئولیت و فرصتی برای ماست. باید بدانیم که نمیتوان یک حکومت استبدادی را از درون تغییر داد. اگر شما با آن معامله کنید، خودتان بازنده خواهید بود، زیرا اعتبارتان را از دست میدهید. اعتبار شما در ایستادن بر روی ارزشهایتان است.
موضوع کلیدی پیشرفت در هر زمینه در رابطه با (رژیم) ایران باید به پیشرفت معتبر در زمینه حقوقبشر مشروط باشد.
تونه کلام، اضافه کرد: «ما باید دولتهای خود را نیز مورد خطاب قرار بدهیم. اینجا در پارلمان اروپا گاهی در رابطه با مواردی که به آزادی ایران مربوط میشود، ما توانستهایم حداکثر آرا را بهدست بیاوریم؛ این وظیفه ماست تا با (دولتهایمان) صحبت کنیم و ارزشهای بنیادیمان را به آنها یادآوری کنیم.
ماریا خیمنز نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا در کنفرانس استراسبورگ، گفت: ما موفقیتهای بسیاری داشتهایم و بسیاری از نمایندگان پارلمان اروپا امروز گردهم آمدهاند در رابطه با آزادی اندیشه بسیاری از افراد در ایران زندانی شدهاند و به اتهام محاربه اعدام میشوند. وضعیت آزادی بیان نیز (در ایران) بسیار وخیم است. روزنامهنگاران، وبلاگنویسان و فعالان شبکههای اجتماعی متعددی بهدلیل اظهارنظر، با حکمهای جعلی بازداشت شدهاند. تنها در سالهای اخیر تحت ریاست حسن روحانی رئیسجمهور رژیم ایران قوانین جدیدی برای اعمال محدودیتهای هر چه بیشتر بر حقوق زنان وضع شده است. زنان از شرکت در دورههای متعدد دانشگاهی و بسیاری از مشاغل ممنوع شدهاند.
بسیار از زنانی که خواستار حقوق اولیه خود بودند، هماکنون در زندانند و برخی از آنان نیز اعدام شدهاند. من از اینکه اپوزیسیون ایران توسط یک زن رهبری میشود خوشحالم. ما خانم رجوی را در ماه دسامبر در پارلمان (اروپا) ملاقات کردیم. بنابراین من میخواهم حمایت مستمر خود را از شما تا زمان برقراری آزادی و دموکراسی در ایران اعلام کنم».
اسوتوسلاو مالینوف نماینده پارلمان اروپا از بلغارستان
اسوتوسلاو مالینوف نماینده پارلمان اروپا از بلغارستان از دیگر سخنرانان این جلسه بود. وی گفت:
از اولین لحظات ملاقاتم با نمایندگان ( مقاومت ایران)، همبستگی خاصی را با آنها احساس کردم. دلیلش این است که من رژیمهای استبدادی را به خوبی میشناسم.
(مقامات اتحادیه اروپا) راجع به حقوقبشر صحبت میکنند، اما هرگز از اعدامهای جمعی سخنی به میان نمیآورند.
سوتوسلاو مالینوف انتخابات در حکومت آخوندی را ساختگی و یک رسوایی دانست، و افزود: «موردی که بیشتر شرمآور است، صحبت کردن در رابطه با انتخابات در ایران و صحبتکردن در رابطه با اپوزیسیون در داخل (رژیم) ایران است که (مثلاً ) دو جناح وجود دارد؛ یک جناح معتدل و یک جناح افراطی. واقعیت امر این است که وضعیت حقوقبشر در ایران در زمان (باصطلاح) معتدلها وخیمتر شده است.
رقابتی بین (جناحهای داخل رژیم) وجود دارد تا مشخص شود که کدامیک بهتر به رژیم خدمت میکنند. پس باید به این نیز پایان بخشید. به همین دلیل حضور شما در اینجا بسیار مهم است و وقتی که (اعضای مقاومت ایران) و مریم رجوی به اینجا میآیند ما میتوانیم به اطلاعات دست اول دست پیدا کنیم. ما همیشه از شما استقبال خواهیم کرد».
پتری سارواما نماینده پارلمان اروپا از فنلاند در سخنان خود، گفت:
تقریباً ۵ سال است که در پارلمان (اروپا) هستم و از همان ابتدای کارم با شما یعنی دوستان ایران آزاد بودهام.
من قویاً باور دارم که استانداردهای دوگانه ۸ سال گذشته دولت اوباما و متأسفانه سیاست کنونی اتحادیه اروپا یک اشتباه استراتژیک را نهادینه کرده و همچنان آن را ادامه میدهند. بهنظر من مماشاتکردن برای بهدستآوردن اهداف اقتصادی کوتاهمدت، بهمثابه قطعکردن پاهایمان است. یعنی ما به بیثباتی در جهان کمک کردهایم. این برای من خیلی مهم است؛ ما در واقع این رژیم وحشتناک را تغذیه میکنیم. رژیمی که هیچ احترامی برای راه و رسم زندگی ما و سنگبناهای آن مانند دموکراسی، آزادی، حقوقبشر و قانون و عدالت ندارد. به همین دلیل سیاست مماشات ما در قبال آخوندها احمقانه است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر