در پی اعدام جمشید شارمهد، سفیر آلمان تهران را ترک کرد
همین چند روز پیش بود که ویدیویی از "مارکوس پوتسل" سفیر آلمان در ایران در شبکههای اجتماعی دست به دست میگشت. در این ویدیو او به دونر فروشی محبوبش در تهران رفته و به زبان فارسی میگوید بسیار خوشحال است که دوباره به تهران برگشته و توانسته به دونرفروشی مورد علاقهاش برود و دونر بخورد. او همچنین هدیهای به صاحب دونرفروشی میدهد.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله
کمتر از دوهفته بعد از انتشار این ویدیو، سفیر آلمان تهران را ترک کرد. دلیل این امر اعدام شهروند ایرانی - آلمانی؛ جمشید شارمهد اعلام شده و وزارت خارجه آلمان گفته سفیرش را برای "مشورت" به برلین فراخوانده است. به گفته سخنگوی وزارت خارجه باید دید این وضعیت تا چه زمان طول میکشد.
این سخنگو همچنین تصریح کرده که ایران میدانسته که باید به زودی منتظر اقداماتی از جانب دولت آلمان باشد. به گفته او "قتل" یک شهروند آلمانی به رابطه با ایران که از پیش هم به حداقل رسیده بود "لطمه بسیار زیادی" وارد میکند.
بیشتر بخوانید: بحث در آلمان در باره واکنشهای بعدی به اعدام جمشید شارمهد
وزارت خارجه آلمان همچنین از شرکای اروپایی این کشور به دلیل همبستگی با آلمان و محکومیت شدید این اعدام، قدردانی کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه گفته است: «این موضوع روشن است که پیامدهای جدی روابط ایران و اروپا را تهدید میکند.» او گفته در حال حاضر تمرکز بر اقدامات "هدفمند و مشخص" است که "با هم به پیش میرود". او به عنوان یکی از این اقدامات به تحریم ایران نیز اشاره کرده است.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
در پی اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی- آلمانی، وزارت خارجه آلمان کاردار سفارت ایران در برلین را احضار کرده و "مراتب اعتراض شدید" دولت آلمان را به او ابلاغ کرده بود.
بیشتر بخوانید: غزاله شارمهد: جهادگران بزدل حکومت اشغالگر پدرم را کشتند
همچنین اولاف شولتس، صدراعظم و آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان نیز به شدت این اقدام را محکوم کردند.
جمشید شارمهد که در رسانهها و نهادهای رسمی جمهوری اسلامی به عنوان رئیس گروه تندر (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی میشد، در مردادماه سال ۱۳۹۹ زمانی که در دبی بسر میبرد، توسط نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
او به اتهام "افساد فیالارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی" به اعدام محکوم و صبح روز دوشنبه ۲۸ اکتبر (۷ آبان) اعدام شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر