رقابت تنگاتنگ واشنگتن و تهران بر سر لبنان
رقابت آمریکا ورژیم ایران در لبنانبا توجه به وضعیت تدافعی نیروهای حزبالله لبنان تحت حمایت ایران، پس از یک سری ضربات سنگین اسرائیل، اکنون تحلیلگران میگویند که آمریکا و ایران در حال رویارویی بر سر آینده لبنان هستند.
حزبالله، قویترین نیروی منطقهای که از سوی جمهوری اسلامی تسلیح و تأمین مالی میشود، سالهاست که در لبنان نفوذ دارد. اما نفوذ این گروه در لبنان، پس از کشتهشدن حسن نصرالله، در معرض خطر قرار گرفته است.
مایکل یانگ از مرکز پژوهشهای خاورمیانه کارنگی در همین زمینه با بیان اینکه خسارات حزبالله لبنان را در یک "رقابت کششی بین ایران و ایالات متحده" قرار داده است، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «اسرائیلیها به همراه آمریکاییها در تلاشاند با استفاده از نیروی نظامی تعادل قدرت در لبنان را به نفع خود تغییر دهند.»
او گفته است که هیچ نشانهای وجود ندارد که ایرانیها بخواهند این وضعیت را بدون درگیری بپذیرند.
حزبالله به عنوان یک نیروی نظامی بهتر مسلح از ارتش ملی لبنان شناخته میشود و تنها گروهی است که پس از جنگ داخلی ۱۹۷۵-۱۹۹۰ سلاحهای خود را زمین نگذاشته است.
سال گذشته، این گروه جبههای جدید در مقابل اسرائیل در حمایت از حماس در پی درگیریها در غزه باز کرد. این گروه حملات خود را طوری تنظیم کرد تا بتواند از درگیری تمامعیار جلوگیری کند.دویچه وله
با اینحال، این درگیری در ۲۳ سپتامبر و در زمانی که اسرائیل بمباران مواضع حزبالله لبنان از جمله در جنوب بیروت را تشدید کرده بود، به وقوع پیوست.
ایالات متحده از تلاشهای اسرائیل برای "تضعیف زیرساختهای حزبالله" حمایت میکند اما با اینحال خواستار آتشبس است.
بیشتر بخوانید:سیاست خارجی جمهوری اسلامی زیر ضرب انتقادهای داخلی
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به لبنان هشدار داد که ممکن است با ویرانی "مانند غزه" مواجه شود و اسرائیل وعده داده تا زمان تأمین امنیت مرزهای شمالیاش به جنگ با گروه تروریستی حزبالله ادامه خواهد داد.
در عین حال، از نظر تحلیلگران، طرف ایرانی میخواهد آنچه از داراییهایش در لبنان باقیمانده را حفظ و بقای رژیم را تضمین کند.
مداخلات جمهوری اسلامی در لبنان، هفته گذشته با واکنش نخستوزیر این کشور همراه بود؛ نجیب میقاتی بهدنبال اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی درباره شرایط آتشبس، تهران را به "مداخله آشکار" متهم کرد.
با نزدیک شدن جنگ اسرائیل و حزبالله به یک ماه، خواستهها برای انتخاب رئیسجمهوری لبنان پس از دو سال خلأ به دلیل بنبست سیاسی افزایش یافته است.
در همین زمینه رهبران سیاسی لبنان نیز درخواستهایی برای انتخاب رئیسجمهور جدید کردند. رهبران سیاسی لبنان تلاش میکنند از برداشتهایی که نشاندهنده استفاده از عقبنشینیهای حزبالله برای منافع سیاسی باشد، اجتناب کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر