برلین در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، کنسولگریهای ایران در آلمان را میبندد
وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته است در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی که روز دوشنبه در ایران اعدام شد، سه کنسولگری ایران در خاک خود را ببندد.
این وزراتخانه در بیانیهای اعلام کرد که آنالنا بائربوک «تصمیم گرفته که سه سرکنسولگری ایران در فرانکفورت، مونیخ و هامبورگ را در پی «قتل» این مخالف توسط «یک رژیم دیکتاتوری و ظالم» ببندد.
به گفته وزارت خارجه آلمان، تعطیلی این سه کنسولگری، ٣٢ کارمند بخش کنسولی در این سه شهر را تحت تاثیر قرار میدهد.
اولاف شولز، صدراعظم این کشور، این اعدام را «رسوایی» خواند. آلمان پیش از این در اعتراض به این اقدام جمهوری اسلامی، سفیر خود را از تهران فراخوانده و کاردار ایران در برلین را به وزارت خارجه احضار کرده بود.
سفیر آلمان که به اعدام شارمهد «اعتراض» کرده بود، در روزهای گذشته توسط وزارت امور خارجه ایران احضار شد و از «موضع مداخله جویانه» آلمان «در رابطه با صلاحیتهای قضایی جمهوری اسلامی ایران» انتقاد شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان گفته که با این حال کشورش سفارت خود در تهران و «کانالهای دیپلماتیک» خود را با ایران به ویژه برای دفاع از «دیگر آلمانیها» که «رژیم به ناحق بازداشت کرده»، حفظ میکند.
وی با یادآوری اینکه برلین به طور منظم و واضح به تهران اعلام کرده که اعدام یک شهروند آلمانی پیامدهای جدی به دنبال خواهد داشت، گفت که حکومت ایران از اهمیت بازداشت شهروند آلمان برای دولت فدرال آلمان آگاه بوده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان تاکید کرد: «این واقعیت که قتل» جمشید شارمهد همزمان با «آخرین تحولات خاورمیانه» رخ داد، «نشان میدهد که یک رژیم دیکتاتوری و ستمگر مانند رژیم آخوندها بر اساس منطق دیپلماتیک عادی عمل نمی کند».
جمشید شارمهد، شهروند ایرانی آلمانی ۶۹ ساله، روز دوشنبه پس از گذراندن چندین سال حبس به اتهام دست داشتن در حمله به یک حسینیه در شیراز در سال ۱۳۸۷ اعدام شد. گفتنی است که دادگاه او به صورت غیرعلنی برگزار شده و خانواده او این اتهامات را رد میکنند.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به انتقادات روزهای گذشته همتای آلمانی خود، خطاب به آنالنا بائربوک گفت: هیچ تروریستی از مصونیت در ایران بهره نمیبرد، حتی اگر از سوی آلمان حمایت شود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، برلین همچنین در سطح اتحادیه اروپا فشار میآورد تا بروکسل تحریمهای بیشتری را علیه ایران اعمال کند.
خانم بائربوک روز پنجشنبه بار دیگر تاکید کرد که طرفدار این است که اتحادیه اروپا سپاه پاسداران ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقهبندی کند.
سخنگوی کمیسیون اروپا روز سه شنبه تاکید کرد که تعریف اقدامات جدید باید از سوی همه کشورهای عضو مورد بحث قرار گیرد. سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه با اشاره به این موضوع گفت: البته سیاست اروپا در مورد تحریمها به اتفاق آرا تصمیم گیری میشود.ار اف ای
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر