چهار سوال بیپاسخ در مورد قتل السنوار
قتل یحیی السنوار، رهبر حماس، پرسشهای بسیاری را بدون پاسخ گذاشته و این رویداد مهم را در هالهای از ابهام فرو برده است.
این رویداد برخلاف معمول ماههای گذشته در غزه یا لبنان، نتیجهی یک عملیات اطلاعاتی نبود. به نظر میرسد اسرائیل حضور او در رفح را پیشبینی کرده بود، اما اطلاعات دقیقی از مکان یا شرایط محل حضور او نداشت.
از آغاز جنگ، فرضیهای در اسرائیل مطرح شد که السنوار در تونلی عمیق زیر زمین و محصور در میان گروگانهای اسرائیلی برای جلوگیری از هدف قرار گرفتن به سر میبرد و تنها با تعداد کمی از نزدیکانش، از جمله برادرش محمد، ارتباط داشت.
اما جزئیات منتشر شده توسط رسانههای اسرائیلی این فرضیهها را نقض کرد. او در مکانی بالای زمین کشته شد و در اطرافش گروگانهای اسرائیلی وجود نداشتند و حتی برادرش هم همراه او نبود؛ تنها سه دوست نزدیکش در کنارش حضور داشتند.
مهمتر از همه، سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل موفق به شناسایی مکان دقیق او نشدند؛ بلکه یک نیروی نظامی که در حال گشتزنی روتین در تل السلطان بود، با او روبرو شد.
این موضوع باعث بروز چهار سوال بیپاسخ شد:
۱- چرا یک اتفاق تصادفی منجر به کشته شدن او شد؟
۲- چرا او در یک ساختمان بالای زمین بود و نه در تونلی که فرض شده بود؟
۳- چرا او تنها با تعداد کمی از دوستانش حرکت میکرد و نه با نیروهای حماس؟
۴- چرا در کنار او گروگانهای اسرائیلی وجود نداشتند؟
دورون کادوش، خبرنگار نظامی رادیوی ارتش اسرائیل، در تحلیلی به این سوالات پرداخته است. او اشاره میکند که ارتش اسرائیل پیش از کشته شدن السنوار تصور میکرد که وی در تلاش بوده از رفح به سمت منطقه انسانی المواصی فرار کند.
اما عملیاتهای نظامی مستمر در رفح، بهویژه محاصره طولانیمدت تل السلطان، مانع از فرار او و همراهانش شد. این محاصره همچنین منجر به تضعیف نیروهای مسلحی شد که امنیت السنوار را تأمین میکردند و نهایتاً او را مجبور به ماندن در منطقه کرد.
براساس اطلاعات نظامی اسرائیل، السنوار بیشتر دوران جنگ را در تونلها گذرانده بود و تنها زمانی بالای زمین میآمد که مجبور به جابجایی بین مخفیگاهها میشد.
ارتش اسرائیل معتقد است که او در ۹۰ درصد مواقع زیر زمین بود و همین امر موجب شده بود تا شناسایی و دستگیری او دشوار شود. اما در نهایت، او هنگام تلاش برای جابجایی در یک عملیات تصادفی کشته شد که این مسئله همچنان به پیچیدگیهای این پرونده میافزاید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر