۱۴۰۲ مرداد ۲۳, دوشنبه

 

با یاد مجاهد شهید مسعود ایزدخواه کرمانی

مجاهد شهید  مسعود ایزدخواه کرمانی
مجاهد شهید مسعود ایزدخواه کرمانی

محل تولد: تهران
شغل: -
سن: 32
تحصیلات: لیسانس مدیریت
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 13-1-1361
محل زندان: زندان قصر در تهران / ۳ سال

زندگینامه شهید


زندانی زمان شاه: ۱۳۵۴ / زندان قصر در تهران / ۳ سال

نحوه شهادت: درگیری خیابانی با پاسداران

مجاهد شهید مسعود ایزدخواه در سال۱۳۲۹ در خانواده‌ای نسبتاً مرفه در تهران بدنیا آمد، و پس از پایان دوره متوسطه وارد دانشکده‌ٔ علوم ارتباطات اجتماعی شد.

او از ابتدای ورود به دانشگاه در فعالیت‌های دانشجویی فعالیت می‌کرد، سپس با تنی چند از دوستان مبارزش از جمله مجاهد شهید فرمانده محمد مقدم فعالیت‌های انقلابی خود را در زمینه تبلیغ و ترویج اهداف انقلابی مجاهدین خلق متمرکز نمود.

مسعود درباره این تحول انقلابی می‌گفت: «قبل از این دوران هیچگاه احساس آرامش نمی‌کردم و گویی گمشده‌ای داشتم، ولی اکنون حیات و زندگی واقعی را پیدا کردم».

در ادامه این فعالیت‌های انقلابی مسعود و یارانش در سال۵۲ توسط ساواک شاه دستگیر شدند، او دوران بازجویی را زیر شکنجه‌های سنگین ساواک پشت سرگذاشت و در بیدادگاه نظامی شاه خائن به سه سال زندان محکوم شد.

مسعود تلاش می‌کرد ارتباط خود را با برادران مجاهد در سایر بندهای زندان هم‌چنان حفظ کند.

وی در زندان آموزشهای سازمانی را فرا گرفت، سازش‌ناپذیری در برابر رژیم شاه خائن و موضعگیری قاطع و اصولی در برابر جریانهای انحرافی راست ارتجاعی و اپورتونیستهای چپ‌نما از دیگر نکات ارزنده زندگی مسعود است.

مسعود پس از پایان دوران محکومیت مدتی ملی‌کشی کرد و با اقداماتی که پدرش انجام داد از زندان آزاد شد.

او پس از آزادی از زندان در دوران اوجگیری قیام با سازمان ارتباط برقرار نمود و در جریان انقلاب شرکت نمود و در تصرف پادگانها و مراکز ساواک همراه سایر برادران مجاهد خلق شرکت داشت.

پس از پیروزی انقلاب مسئولیت انتظامات محله‌شان (خیابان کمالی) را به عهده گرفت، اما هنگامی‌که مرتجعین وابسته به خمینی سلطه خود را بر ارگانها و نهادهای دولتی و مردمی برقرار کردند، ادامه کار او در این قسمت (اداره انتظامات محل) دیگر امکان‌پذیر نبود، و به‌طور تمام وقت در ستاد مرکزی سازمان در تهران به انجام وظیفه پرداخت.

وی با تنی چند از همرزمان مجاهدش مسئولیت حفاظت برخی از اعضای مرکزیت سازمان را عهده‌دار بود و پس از مدت کوتاهی برای تیم حفاظت سردار کبیر خلق موسی خیابانی برگزیده شد.

احترام او نسبت به سازمان و سمبلهای آن نشانه درک انقلابی و ایمان او نسبت به ایدئولوژی و خطوط انقلابی سازمان بود.

مسعود ایزدخواه به‌دلیل خصوصیات اخلاقی برجسته و مردمی‌اش از محبوبیت خاص در میان اطرافیان و به‌ویژه همرزمانش برخوردار بود، حضور مسعود در جمع یارانش پیوسته باعث شادابی و تحرک هر چه بیشتر افراد می‌شد.

او از اوایل فروردین‌ماه ۶۰ تا مردادماه همان سال در واحد حفاظت برادر مجاهد مسعود رجوی انجام وظیفه نمود.

مسعود که مدتها از نزدیک با فرمانده کبیر موسی خیابانی زندگی کرده بود، اندوه خود را از شهادت سردار در ۱۹بهمن سال۱۳۶۰، به کینه‌ای عمیق نسبت به دشمنان خدا و خلق نمود و از آن پس با عزمی راسخ و استوار از پیش به انجام وظایف انقلابی خویش برخاست.

هنوز بیش از دو ماه از شهادت سردار نگذشته بود که در سحرگاه ۱۳فروردین سال۶۱ پایگاه مجاهدین شهید مسعود ایزدخواه و معصومه عضدانلو (همسر مجاهد شهید مسعود ایزدخواه) مورد هجوم وحشیانه پاسداران مزدور خمینی قرار گرفت.

مجاهدین حاضر در پایگاه در برابر پاسداران مقاومت کردند و سرانجام پس از چند ساعت مقاومت قهرمانانه در این نبرد نابرابر، مجاهد خلق مسعود ایزدخواه بشهادت رسید و خواهر مجاهد معصومه عضدانلو که مجروح و زخمی شده بود، در حالت اغما و بیهوشی دستگیر شد.

معصومه قهرمان نیز پس از ماهها تحمل وحشیانه‌ترین شکنجه‌های قرون‌وسطایی خمینی، به‌دست دژخیمان امام رذالت‌پیشگان ناجوانمردانه تیرباران گردید.

یاد مجاهد شهید مسعود ایزدخواه گرامی باد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر