با یاد مجاهد شهید حسن بوشی (سهراب) پیشتاز نبرد با دو دیکتاتوری شاه وشیخ
- زندگینامه شهیدان
- 1387/01/19
محل تولد: خرمدره زنجانشغل:سن: 27تحصیلات: دانشجوی دانشکده علوم دانشگاه تهرانمحل شهادت: تبریزتاریخ شهادت: 27-7-1360محل زندان:
زندگینامه شهید
زندانی زمان شاه : ۱۳۵۲-۵۴ / ۳سال- تهران
نحوه شهادت : تیرباران
حسن بوشی در سال۱۳۳۳ در خرمدره زنجان متولد شد وی پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد دانشکده علوم دانشگاه تهران شد.
آنجا که حسن دریافته بود که ریشه تمام مشکلات و رنجهای مردم در نظام دیکتاتوری شاه است، هر زمان که به زادگاهش بر میگشت نوجوانان و جوانان آنجا را نسبت به نقش دیکتاتوری حاکم آگاه میکرد و وظایفشان را در برابر این نظام روشن میساخت و در همین مسیر کتابخانهیی را برای آنها با تهیه کتابهای روشنگر که خودش از تهران تهیه میکرد راهاندازی کرد.
حسن در دانشگاه نیز از فعالان مبارزات دانشجویی علیه رژیم شاه بود که بههمین دلیل در سال۵۲-۵۳ توسط ساواک دستگیر و به زیر شکنجه برده شد. حسن پس از شکنجه های بسیار در بیدادگاه شاه خائن به سه سال زندان محکوم شد. پس از آزادی از زندان همچنان به تشریح اندیشههای مجاهدین برای جوانان هوادار سازمان ادامه داد و مشخصاً آنها را نسبت به ضربه جریان اپورتونیستهای چپنما و خط و خطوط سازمان در این رابطه آگاه میکرد.
حسن در جریان تظاهرات ضدسلطنتی علیه شاه خائن و وارد کردن شعارهای انقلابی در تظاهرات نقش فعالی داشت.
به گفته یکی از همرزمانش بعد از قتلعام ۱۷شهریور سال۱۳۵۷ در میدان شهدای تهران میگفت: «حالا چه چیزی میتوان نتیجه گرفت جز اینکه بایستی بر ضرورت مبارزه مسلحانه و ترویج این شعار بیشتر ایمان داشت، همان شعاری که این مرتجعین خیلی از آن وحشت دارند. بایستی در تظاهرات این شعار را رایج کرد».
حسن پس از پیروزی انقلاب مجدداً به دانشگاه علوم تهران رفت و فعالیتهای حرفهیی خود را درانجمن دانشجویان مسلمان هوادار سازمان در دانشکده ادامه داد.
وی در جریان انتخابات مجلس شورای ملی بهعنوان کاندید در خرمدره زنجان معرفی شد. اگرچه مانند همه شهرها مرتجعین با تقلب نگذاشتند که وی انتخاب شود ولی حسن با استفاده از این فرصت و در حالیکه در سخنرانیهای انتخاباتی که داشت جوانان پرشور بسیاری حاضر میشدند بهطور تمامعیار به افشاگری علیه مرتجعین میپرداخت. مرتجعین هم که از محبوبیت وی هراسناک بودند طبق معمول تا میتوانستند به شایعات و اتهامات مختلف علیه وی دامن میزدند.
بههمین دلیل حسن نتوانست بیشتر از چند ماه در خرمدره بماند و مجبور شد که اوایل سال۵۹ به تبریز رفته و به زندگی مخفی روی آورد و فعالیتهایش در رابطه با سازمان را آنجا پی بگیرد.
حسن در میان همرزمانش به صمیمیت، سرزندگی و پرشور و نشاط و مایهگذاری برای دیگران شناخته میشد.
این مجاهد قهرمان بعد از فاز نظامی در همان شهر تبریز به فعالیتهایش ادامه داد تا اینکه سرانجام در شهریور ۱۳۶۰ در حمله پاسداران جنایتکار به پایگاهشان دستگیر و روانه زندان شد. حسن قهرمان در زندان تبریز بعد از تحمل شکنجههای بسیار بیآن که حتی اسم خود را به دژخیمان بدهد در آذر سال۱۳۶۰ در زندان تبریز توسط موسوی تبریزی دژخیم اعدام شد و بهشهادت رسید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر