۱۴۰۳ اسفند ۲۲, چهارشنبه

بازاختراع تولید با چاپ سه بعدی و هوش مصنوعی انقلاب در تولید

 

بازاختراع تولید با چاپ سه بعدی و هوش مصنوعی

انقلاب در تولید


هوش مصنوعی وچاپ سه بعدی

 

این یادداشتها تحت عنوان Future Alert برای اطلاع عمومی شما نسبت به روندهای بالنده و پیشرفته که جامعه و چارچوب زندگی بشری در سالهای آتی را تحت تاثیر شگرف و انقلابی (به معنی بهم‌زننده و زیر و روکننده) قرار میدهد، میباشد. موضوعاتی که در این مجموعه گاهشمار به اطلاع میرسانیم دربرگیرنده پیشرفتها در زمینه هوش‌مصنوعی، روباتیک، روندهای اقتصادی مدرن و کارآفرینی‌های نو، ارتباطات فضایی، تکنولوژیهای ابر، و سایر موضوعات مؤثر در زندگی بشر کنونی و جوامع انسانی است.

 

Future Alert No 7

۳ مارس ۲۰۲۵

کارخانه‌های سنتی برای هر خط تولید (از موتور ماشین تا جت، از شاسی ماشینها تا قطارها، از بدنه تا همه اجزای کشتیها و هواپیماها، از ابزارها و قطعات پلاستیکی و...) بطور خاص و در زمان طولانی و با سرمایه‌گذاری عظیم طراحی و ساخته میشوند. اما شرکتDivergent Technologies فقط یک شرکت تولیدی دیگر نیست - بلکه یک مختل کننده است که نحوه تولید کارخانه‌ای را تغییر می دهد و نمونه مناسب و جالبی از سرعت تحول و چشم‌انداز تغییرات پایه در آینده است.

اسم آن هم را نیز میشود به فارسی به «خلاف جریان» بودن تعبیر کرد. سیستم تولید تطبیقی واگرا (Divergent Adaptive Production System   یا DAPS) که در سال 2014 توسط کوین زینگر از این شرکت تأسیس شد، هوش مصنوعی، چاپ سه بعدی و رباتیک را ادغام کرده تا ناکارآمدی‌های کارخانه‌های سنتی را از بین ببرد.

نتیجه؟ یک سیستم تولید نرم افزاری که هزینه ها را کاهش می دهد، اثرات زیست محیطی را کم میکند و هر چیزی از خودروهای سریع گرفته تا فضاپیما را با سرعت بالا و هزینه کم و کیفیت عالیتر می سازد.

هوش مصنوعی، چاپ سه بعدی و مونتاژ فوری

کارخانه‌های سنتی به ابزارهای گران قیمت و تخصصی متکی هستند، اما Divergent همه اینها را دور می زند. مرحله طراحی کالاها و قطعات با هوش مصنوعی با سرعت بالا و کیفیت غیرقابل تصور ارائه میشود. نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی آن طراحی قطعات را بهینه می کند، وزن را کاهش می دهد،‌ مصرف مواد را بهینه میکند، تعداد قطعات را کم میکند، و طرحهایی که ایده‌آل استفاده مورد نظر است تولید میکند، و آنگاه پرینترهای سه‌بعدی این قطعات فوق سبک را در عرض فقط چند ساعت می سازند، و بازوهای رباتیک آنها را در مدت زمان بسیار کوتاه‌تر از معمول - بدون قالب یا ضایعات اضافی به هم متصل می کنند.

پروژه بدنه موشک کروز از شرکت General Atomics را در نظر بگیرید: سیستم Divergent تعداد قطعات را از 184 به 4 قطعه، زمان تولید را از 12 روز به 1 روز، و هزینه را 40 درصد کاهش داد. در هوافضا، سازه‌های سبکتر به معنای هواپیماهای سریعتر و کم مصرف‌تر است. همین امر در مورد اتومبیل ها نیز صدق می کند.

انقلاب صنعتی

 ماشین سریع (Hypercar) بنام  C21Czinger  از Divergent  گواه این است که این فناوری تئوری نیست. این خودرو که تقریبا به طور کامل با استفاده از DAPS ساخته شده است، یکی از سریع ترین خودروهای خیابانی در جهان است. اما Divergent در سوپراسپورت متوقف نشده - بلکه به طور کلی در صنعت خودرو نفوذ کرده است. شرکت McLaren و Aston Martin از اجزای شاسی چاپ سه بعدی Divergent استفاده کرده اند تا طراحی های خود را متحول کنند. آینده ای را تصور کنید که در آن هر شرکت خودروسازی می تواند وسایل نقلیه سبک تر، قوی تر و کم مصرف تر را به دلخواه چاپ کند.

چرا این یک انقلاب است؟

  • تولید 90٪ سریعتر: تولید برخی از قطعات اکنون به جای ماه ها، فقط چند ساعت طول می کشد.
  • 98٪ اتصالات کمتر: ادغام قطعات متعدد به چند قطعه، دوام را بهبود می بخشد و نقاط خرابی را کاهش می دهد.
  • کاهش 50 درصدی هزینه توسعه: شرکتها با اجتناب از ابزارهای پرهزینه، میلیون ها دلار پس انداز می کنند.
  • تولید سبزتر: یک رویکرد تولیدی محلی و با اتکاء‌ کمتر به منابع مادی، ضایعات و انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد.

آینده تولید

Divergent  فقط  آنچه ساخته  می شود را تغییر نداده است - بلکه نحوه  تولید و ساخت را تغییر داده است. مدل و سیستم تولیدی آن به این معنی است که خودروها، هواپیماها و حتی فضاپیماها می توانند به زودی با چند دستکاری و تغییر دیجیتالی بر اساس تقاضا تولید شوند. امروزه کارخانه ها محدود به محصولات خاصی که برای آن ساخته شده‌اند میباشند. اما فردا، با استفاده از سیستم تولیدی Divergent، یک کارخانه می تواند شاسی خودرو را در صبح و قطعه موشک را در شب تولید کند.

کارخانه‌های از نوع DAPS حتی میتوانند در شرایط جنگی در میدان برپا شوند و به تولید سریع همه سازه‌های جنگ بپردازند. این روش تولیدی به گفته کوین زینگر برای پرش به آینده و جلو زدن کیفی آمریکا از رقیب جهانی خود، چین، طراحی شد و از سال ۲۰۲۴ کارخانه‌های درخواستی آن رو به گسترش گذاشته است. پیش‌بینی میشود که در ۴ سال آینده بالای ۱۰۰ کارخانه برای انواع فعالیتهای تولیدی که روش DAPS را بکار میگیرند در آمریکا ساخته شود.

در دنیایی که بسرعت در حال تحول است و به سمت کارایی و انعطاف‌پذیری حرکت می کند، فناوری های «خلاف جریان» نه تنها لازم است، بلکه شاخص جهش و سرعت میشود. سوال این نیست که آیا کارخانه های سنتی منسوخ خواهند شد یا خیر. سوال این است که چه زمانی؟

به آینده تولید خوش آمدید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر