۱۴۰۲ مرداد ۹, دوشنبه

با یاد مجاهد شهید حسن کاظم پور مقدم از پیشتازان نبرد علیه دو دیکتاتوری شاه وشیخ

 با یاد مجاهد شهید حسن کاظم پور مقدم از پیشتازان نبرد علیه دو دیکتاتوری شاه وشیخ

مجاهد شهید حسن کاظم پور مقدم
مجاهد شهید حسن کاظم پور مقدم

محل تولد: کرج
شغل: دانشجوی فیزیک
سن: 26
تحصیلات: دانشجوی فیزیک
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 28-6-1360
محل زندان: زندان اوین

زندگینامه شهید


زندانی زمان شاه: ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۴ به مدت یکسال

نحوه شهادت: تیرباران

حسن در سال۱۳۳۴ در شهریار کرج در یک خانواده مرفه متولد شد. تحصیلات خود را در شهریار کرج و در ادامه در تهران در مدرسه هدف به پایان رساند و دیپلم اش را گرفت. سپس تحصیل خود را در رشته فیزیک دانشگاه اصفهان ادامه داد.

حسن از دانشجویانی بود که از همان سال۵۲ که وارد دانشگاه شد در مبارزات دانشجویی علیه رژیم ضدخلقی شاه فعالانه شرکت داشت و در همین زمان بود که با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد و از آنجا که آرمانهایش را در این سازمان پیدا کرد، مبارزاتش را در دانشگاه در هواداری از سازمان ادامه داد.

حسن به‌دلیل همین فعالیت‌ها و جرم هواداری از سازمان مجاهدین از دانشگاه اصفهان اخراج شد و شهر زاهدان منتقل شد. وی توانست در زاهدان در رشته راه و ساختمان دانشگاه زاهدان به تحصیلاتش ادامه دهد. اما سرانجام به‌دلیل همین فعالیت‌ها در سال۵۳ توسط ساواک شاه به جرم همکاری به مجاهدین و حمایت از مبارزه مسلحانه دستگیر و به زیر شکنجه برده شد. شدت شکنجه‌های اعمال شده بر روی وی به حدی بود که یک پایش دچار مشکلاتی شده بود که تا زمان شهادتش در راه رفتن مشکل داشت.

حسن پس از تحمل شکنجه‌های ساواک شاه به مدت ۱سال در زندان اوین به سر برد. دوران یکساله زندان و آشنایی از نزدیک با مجاهدین باعث صیقل خوردن هر چه بیشتر اراده حسن برای ادامه مبارزه در مسیر مجاهدین شد.

حسن در سال۵۴ از زندان آزاد شد و لی با توجه به این‌که ساواک اجازه تحصیل وی در دانشگاه را نمی‌داد، به‌اجبار برای ادامه تحصیل و ادامه فعالیت‌های سیاسی‌اش راهی خارج کشور شد و به آلمان رفت.

حسن در آلمان در دانشگاه صنعتی هانور در رشته مکانیک مشغول به تحصیل شد و همزمان اقدام به فعالیت در تبلیغ اندیشه‌ها و آرمان مجاهدین در میان دانشجویان کرد و با مرزبندی با جریانهای راست دانشجویی و اندیشه‌های ارتجاعی که به‌خصوص بعد از ضربه اپورتونیستهای چپ‌نما رشد کرده بودند مرزبندی کرد و انجمن دانشجویان مسلمان که هوادار سازمان مجاهدین بودند را به کمک دانشجویان همفکرش راه‌اندازی کرد.

پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی حسن به ایران برگشت و با بسیج جوانان هوادار مجاهدین در شهریار کرج انجمن توحیدی شهریار را پایه‌گذاری نمود.

وی که پس از بازگشت به ایران وارد دانشگاه صنعتی شریف شده بود، در انجمن دانشجویان مسلمان این دانشگاه به فعالیت‌هایش ادامه داد و طی مدت کوتاهی با توجه به صلاحیتهای انقلابی که داشت به عضویت شورای انجمن دانشجویان در آمد.

حسن روحی سرکش و قلبی مالامال از عشق به آرمان مجاهدین و شخص برادر مسعود داشت. تمامی نفراتیکه با حسن در ارتباط قرار می‌گرفتند، شیفته برخوردهای صمیمی او و جسارتش در دفاع از مجاهدین می‌شدند.

سرانجام حسن قهرمان که پس از سی خرداد سال۶۰ هم‌چون سایر مجاهدان به زندگی مخفی روی آورده بود، در مرداد ماه سال۱۳۶۰ در حین یک تردد برای انجام مأموریتی، در خیابان مورد شناسایی مزدوران قرار گرفت و دستگیر شد و یک سره به زندان اوین برده شد.

از آنجایی که لاجوردی جلاد او را می‌شناخت و کینه حیوانی از او بدل داشت، وی را به‌شدت زیر شکنجه و انواع و اقسام فشارهای جسمی و روحی قرار داد که به‌زعم خود اراده پولادین او را در هم بشکنند ولی حسن قهرمانانه بر سر موضع قهرمانانه‌اش ایستاد و وقتی دشمن نتوانست با شکنجه حسن را در هم بشکند سعی کرد با آوردن خانواده‌اش و دادن وعده و عید او را وادار به مصاحبه تلویزیونی بنماید. چنان‌چه در آخرین مقالات پدرش با وی وقتی از پشت شیشه محل ملاقات پدرش گفته بود که رژیم گفته است تنها حسن بیاید در تلویزیون و هیچ حرفی هم نیاز نیست بزند او را آزاد می‌کنیم، حسن بر روی شیشه محل ملاقات نوشته بود «القتل اولی من رکوب العار» و در حالی‌که می‌خندید ملاقات را ترک کرد.

نهایتا حسن قهرمان در ۲۸شهریورماه ۱۳۶۰ با قلبی مالامال از عشق به خلق قهرمان ایران و کینه‌ای مقدس از رژیم ضدبشری خمینی به جوخه تیرباران سپرده شد.

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر