۱۴۰۲ تیر ۲۳, جمعه

با یاد مجاهد شهید علی خراشادی‌زاده پیشتاز نبرد با شاه وشیخ از بیرجند

 با یاد مجاهد شهید علی خراشادی‌زاده پیشتاز نبرد با شاه وشیخ از بیرجند 

مجاهد شهید علی خراشادی زاده
مجاهد شهید علی خراشادی زاده

محل تولد: بيرجند
شغل: معلم
سن: 30
تحصیلات: دانشجوی مهندسی
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 27-12-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


زندانی زمان شاه : ۱۳۵۴  / وکیل آباد  / ۳ سال

نحوه شهادت  : در درگیری با پاسداران ودژخیمان خمینی بشهادت رسید

مجاهد شهید علی خراشادی در سال۱۳۳۰ در خانواده‌ای محروم و زحمتکش در بیرجند بدنیا آمد. او برای تأمین معیشت خود و خانواده‌اش از همان کودکی مجبور بود در نانوائی، خرازی و کارگاههای نمور و تاریک قالیبافی و... کار کند و درازای ساعتها کار طاقت‌فرسا، مزد اندک و ناچیزی دریافت نماید.

او در حین حال با جدیت و پشتکار خود به تحصیل در مدارس شبانه پرداخت و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را نیز به‌پایان رساند. سپس به مشهد رفت و در انستیتو تکنولوژی به تحصیلاتش ادامه داد.

علی از طریق آشنایی با دانشجویان هوادار سازمان و شرکت در جلسات مترقی مذهبی ـ سیاسی و... با اهداف و آرمانهای مجاهدین خلق آشنا شد و خود نیز فعالانه در جهت ترویج و اشاعه‌ی فرهنگ انقلابی مجاهدین تلاش کرد. او به همراه یکی دیگر از همرزمانش (مجاهد شهید رضا بیجاری) زندگینامه‌ها و دفاعیات شهدای مجاهد خلق و نیز اعلامیه‌ها و دیگر آثار مجاهدین را تکثیر می‌نمود و در بین جوانان آگاه و مبارز شهر زادگاهش (بیرجند) پخش می‌کرد. در رابطه با همین فعالیت‌ها در سال۱۳۵۴ همزمان با موج دستگیریهای گروه والعصر که هوادار مجاهدین بودند، توسط ساواک شاه دستگیر و به زندان افتاد.

شکنجه‌گرها و بازجویان ساواک که از تهران برای کمک به بازجویان و شکنجه‌گرها به مشهد آمده بودند از جمله کسانی را که زیر شکنجه بردند علی خراشادی بود.

علی قهرمان بر اثر شکنجه زیاد با کابل و آویزان شدن، و در حالتی که تمام پاهایش زخمی بود، و خون ادرار می‌کرد اما این مجاهد دلیر بر سر پیمانهایش استوار ایستاد.

علی خراشادی طی دوران محکومیت ۳ ساله‌اش در زندانهای شاه خائن در ارتباط مستقیم با مجاهدین خلق قرار گرفت و مستقیماً از آموزشهای آنها در زندان وکیل‌آباد مشهد بهره گرفت. انگیزه‌ٔ قوی مبارزاتی، جدیت، پشتکار و خستگی‌ناپذیری در انجام مسئولیتها و جسارت در برخورد با مشکلات از جمله ویژگیهای برجسته علی بود.

پس از آزادی از زندان در سال۵۷ علی مجدداً با سازمان ارتباط برقرار کرد و همدوش سایر خواهران و برادران مجاهد خود، در قیام یکپارچه‌ی خلق بر علیه دیکتاتوری شاه شرکت جست.

پس از پیروزی انقلاب، وی ابتدا مسئولیت بخش تبلیغات و سپس بخش اجتماعی شهرستان مشهد را به‌عهده گرفت و در سازماندهی نیروهای دانشجویی هوادار سازمان در مشهد نقش به‌سزایی ایفا کرد. او از جمله مسئولان سازمان جوانان مجاهد و سپس انجمن دانش‌آموزان مسلمان مشهد بود و در آنجا همراه با دیگر خواهران و برادران مجاهدش مسئولیت خطیر آموزش و سازماندهی نسل انقلاب و پایه‌ریزی هسته‌های میلیشیا را در مشهد به انجام رساند.

علی خراشادی‌زاده در جریان انتخابات مجلس شورا، کاندیدای سازمان در بیرجند بود.

وی در فروردین ۵۹ به‌عنوان مسئول استان خوزستان به آن منطقه اعزام شد. آغاز مسئولیت جدید او همزمان با دور دوم انتخابات مجلس شورا بود که به‌رغم تقلبات مرتجعین در برخی از شهرهای خوزستان، کاندیداهای مجاهدین به این دور رأی‌گیری نیز راه یافته بودند. در این رابطه، علی با بسیج کامل نیروهای هوادار در خوزستان ـ هم‌چون سایر نمایندگان و مسئولان سازمان در سراسر ایران ـ دوران انتخابات را به یک مبارزه‌ٔ سیاسی گسترده در جهت افشای ارتجاع حاکم و به‌ویژه تقلبات گسترده‌ی مرتجعین در دور اول انتخابات بدل ساخت و متقابلا در جهت شناساندن هر چه بیشتر مجاهدین و اهداف و آرمان آنها برای مردم تلاش کرد.

پس از پایان انتخابات، مجاهد شهید علی خراشادی‌زاده در جهت ایجاد و شکل‌گیری تشکلهای مختلف هواداران سازمان در خوزستان (اعم از دانشجوئی، دانش آموزی، کارگری، محلات و...) به فعالیت پرداخت.

با آغاز جنگ ایران و عراق بنا‌ به دستور سازمان، کلیه‌ی کارها و برنامه‌ریزیهای استان خوزستان حول وظیفه‌ی انقلابی شرکت در مقاومت مردمی در برابر تهاجم عراق متمرکز شد و در این رابطه علی به‌عنوان مسئول سازماندهی صفوف گسترده‌ی نیروهای سازمان به فعالیت پرداخت. تلاش مستمر او در این رابطه و سرکشی‌های مداومش به رزمندگان و نیروهای مقاومت مجاهدین فراموشی ناپذیر است. به همت او و سایر برادران مجاهدش صدها واحد مقاومت در شهرهای خرمشهر، آبادان، اهواز و... تشکیل شد. اما از آنجا که حضور فعال و گسترده‌ی مجاهدین در جبهه‌ها برای خمینی و رژیمش به هیچ عنوان قابل‌تحمل نبود، چندی نگذشت که دستگیری، شکنجه و آزار مجاهدین حاضر در جبهه‌ها شروع شد و سرانجام با صدور حکم رسمی، از ادامه‌ی حضور نیروهای سازمان در جبهه جلوگیری به‌عمل آمد.

پس از این جریان علی به تهران عزیمت کرد و مسئولیت تدارکات نشریه مجاهد را در رابطه با شهرستانها به‌عهده گرفت و به‌خوبی مسئولیت توزیع نشریه در سراسر کشور را پیش برد.

پس از۳۰ خرداد ۶۰ و آغاز مقاومت مشروع مسلحانه در برابر رژیم ضدبشری خمینی مجاهد شهید علی خراشادی‌زاده نیز در کنار یاران مجاهدش در پایگاههای مجاهدین و در صحنه نبرد تاریخساز بر علیه رژیم خمینی فرازی نوین از زندگی انقلابی خود را آغاز نمود و سرانجام در روز ۲۷اسفند ماه ۶۰ در جریان انجام یک مأموریت سازمانی و هنگام تردد در شهر، با مزدوران خمینی درگیر شد و پس از نبردی نابرابر، قهرمانانه بشهادت رسید.

یادش گرامی باد و راه سرخش پر رهرو باد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر