۱۳۹۵ تیر ۲۶, شنبه

کودتا در ترکیه شکست خورد ووضعیت ترکیه امروزهمراه با چند عکس

کودتا در ترکیه شکست خورد  واما وضعیت ترکیه تا امروز
ساختمان پارلمان در آنکارا که از بامداد محل درگیری و انفجار بود برای مدتی در اختیار کودتاچیان قرار گرفت اما در نهایت با کشته شدن ۱۶ سرباز از کنترل عوامل کودتا در آمد.
تنگه بسفر در استانبول هم که برای مدتی بسته شده بود مجددا بازگشایی شد.
هم‌چنین اعلام شد یکی از طراحان اصلی کودتا مشاور حقوقی رییس ستاد ارتش، سرهنگ "محرم کوسه" بوده که طی ساعات گذشته از پستش برکنار شده است.
به گزارش ایسنا، شبکه سی‌ان‌ان ترک اعلام کرد تلاش کودتا را دادستان نظامی کل با حمایت ۴۶ افسر عالیرتبه ترکیه بر عهده داشتند و اجرای کننده آن دو فرمانده نیروی هوایی و زمینی بودند.
اکرم چاغلار، مقام سوم ارتش ترکیه هم در شهر ارزینجان دستگیر شد. تاکنون ۳۴ تن از مقامات ارتش از جمله ۵ ژنرال و ۲۹ سرهنگ عزل شده‌اند.
هم‌چنین دادستانی ترکیه دستور بازداشت تعدادی از اعضای شورای عالی قضات را صادر کرده است.
هم‌زمان ده‌ها سرباز شرکت کننده در کودتا سلاح خود را در استانبول تحویل دادند.
نخست‌وزیر ترکیه هم با شکست خورده خواندن کودتای این کشور اعلام کرد، در پی وقایع نیمه شب گذشته ده‌ها تن از سربازانی که در کودتا دست داشته‌اند، بازداشت شده‌اند. وزیر دادگستری ترکیه تعداد بازداشت شدگان را ۱۵۶۳ تن اعلام کرده است.
این در حالی است که گزارش‌ها حاکی از تداوم درگیری‌های پراکنده در بخش‌هایی از آنکارا و استانبول است رسانه‌های خبری اعلام کرده‌اند که تاکنون دستکم  ۱۹۴تن کشته و  2839 تن دیگر زخمی شده‌اند.
این در حالی است که نخست‌وزیر ترکیه تعداد کشته‌ها را 161 تن اعلام کرده است.
هم‌چنین اعلام شد بنعالی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه "امیت دوندار" فرمانده اول ارتش ترکیه را به طور موقت جانشین "خلوصی آکار" رییس ستاد مشترک ارتش کرد که وضعیتش نامشخص بود اما وی سرانجام از دست کودتاچیان آزاد شد و ظاهرا به سر کارش بازگشته است.
هم زمان دوندار گفت: بسیاری از نظامیان کشور به نقاط غیر معمول برده شدند. کسانی که به دولت و ملت ترکیه خیانت کرده‌اند به هیچ وجه در نیروهای مسلح ترکیه باقی نخواهند ماند و کودتا به طور کامل شکست خورده است. وی تاکید کرد: نیروهای مسلح ترکیه مصمم به نابودی ساختار موازی هستند.
هم‌زمان اعلام شد تمام مرزهای ترکیه بسته می‌شود تا از خروج و فرار احتمالی کودتاچیان جلوگیری شود.
محمد موذن اوغلو، معاون دبیرکل حزب عدالت و توسعه نیز از بررسی احیای مجازات اعدام خبر داد.
وی گفت: احتمالا مجازات اعدام علیه عاملان کودتا اجرا شود.
بنعالی ییلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه در سخنانی در کاخ ریاست‌جمهوری چانکایا در آنکارا  کودتا را لکه ننگی بر دموکراسی ترکیه دانست.
وی تاکید کرد: ملت ترکیه هرگز امتیاز دهی نمی‌کند. ترکیه بهترین جواب را به تروریست‌ها داد.  از پیشانی مردمی که با پرچم‌های تریکه به میدان آمدند و در برابر کودتای تروریستی افراد وابسته به ساختار موازی استوار ایستادند بوسه می‌زنم.
وی در ادامه با نیروهای پلیس کشته شده در درگیری‌های مرتبط با کودتا ابراز همدردی کرد.
در همین حال "گلنور آیبت" رئیس دپارتمان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه باغچه‌شهیر استانبول در مورد شکست کودتا این دلایل را در مصاحبه با بی‌بی‌سی مطرح کرده است:
  • تعداد کمی از سربازان در این عملیات شرکت داشتند
  • فرماندهان ارتش به صراحت از آن انتقاد کردند
  • مردم برای مخالفت با آن به خیابان‌ها ریختند
واکنش‌ها
بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی در خصوص تحولات اخیر ترکیه خواستار برقراری آرامش و ثبات در این کشور شد.
دونالد تاسک، رییس شورای اروپا گفته است راه حل تنش‌های ترکیه، اسلحه نیست. تاسک اضافه کرده است اتحادیه اروپا به طور کامل از دولت ترکیه، که به شیوه‌ای دموکراتیک انتخاب شده، حمایت می‌کند.
دبیرکل ناتو هم با انتشار بیانیه‌ای خواستار آرامش و خویشتن‌داری در ترکیه شده است. ینس استولتنبرگ اعلام کرد: خواهان احترام کامل به نهادهای دموکراتیک و قانون اساسی ترکیه هستیم. ترکیه یک هم‌پیمان ارزشمند برای ناتو است.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که در مسکو به سر می‌برد، گفته است که امیدوار است که ترکیه صلح و ثبات داشته باشد.
بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس هم از تحولات ترکیه ابراز نگرانی شدید کرده است.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در واکنش خواهان خویشتنداری و احترام به نهادهای دموکراتیک شده است.
رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که با نمایندگان این اتحادیه در آنکارا در تماس است.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: به طور مداوم با نمایندگان خود در آنکارا و بروکسل در تماس هستیم.
موگرینی همچنین خواستار خویشتنداری از سوی جناح‌های مختلف در ترکیه شد.
روسیه نیز از تحولات ترکیه به شدت ابراز نگرانی کرده است.
تمامی احزاب سیاسی عمده ترکیه نیز تحولات اخیر این کشور را محکوم کرده‌اند.
شورای امنیت ملی آمریکا نیز اعلام کرد که رئیس‌جمهوری این کشور نسبت به وضعیت ترکیه در پی وقوع کودتا در این کشور ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری ان‌.بی‌.سی، شورای امنیت ملی آمریکا در پی وقوع کودتای نظامی در ترکیه اعلام کرد که باراک اوباما، رئیس جمهوری این کشور ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت پیش آمده، تحولات این کشور را به دقت رصد می‌کند.
یک مقام نظامی آمریکا نیز گفت که کودتایی که اخیراً در ترکیه اتفاق افتاده، بسیار سازمان‌دهی شده بوده و انجام آن محدود به چند افسر نظامی نمی‌شود.
این در حالی است که پیش از این جان کری، وزیر امور خارجه‌ی آمریکا نیز نسبت به رخدادهای اخیر ترکیه ابراز نگرانی کرد و گفت که امیدوار است ثبات هرچه سریع‌تر به این کشور بازگردد.
در همین حال وزارت امور خارجه‌ی کانادا نیز نسبت به کودتای نظامی در ترکیه ابراز نگرانی کرد و خواستار برقراری امنیت در این کشور شد.
وزیر امور خارجه‌ی ترکیه نیز گفت که همتای آمریکایی و رؤسای دستگاه دیپلماسی کشورهای اروپایی از دولت آنکارا در مقابل کودتای نظامی این کشور اعلام حمایت کرده‌اند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه‌ی ترکیه اظهار کرد: من تماس‌هایی از جان کری، رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا داشته‌ام و وی با دولت منتخب ترکیه اعلام حمایت و همبستگی کرده است.
وزیر امور خارجه‌ی ترکیه در ادامه خاطرنشان کرد: من همچنین تماس‌هایی از نخست‌وزیر انگلیس و همتایان خود از کشورهای مختلف داشته‌ام که آن‌ها نیز با دولت آنکارا اعلام همبستگی کرده‌اند.
پیش از این وزیر امور خارجه‌ی آمریکا نسبت به رخدادهای اخیر ترکیه ابراز نگرانی کرد و گفت که امیدوار است ثبات هرچه سریع‌تر به این کشور بازگردد.
صدر اعظم آلمان نیز خواستار احترام به نظام دموکراتیک شد.
هیلاری کلینتون، نامزد احتمالی حزب دموکرات آمریکا نیز گفته است که رویدادهای ترکیه را با نگرانی دنبال می‌کند.
دونالد ترامپ نیز بعد از کودتا گفت: به نظر می‌رسد کودتایی در حال انجام است و آنها کشورشان را بازپس می‌گیرند. اگر من هم رییس جمهور شوم، در آمریکا به زودی همین اتفاق خواهد افتاد.
 قطر هم که روابط نزدیکی با ترکیه دارد تلاش برای کودتا در ترکیه را محکوم کرده است.
هم‌چنین کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه، دولت باغچلی، رهبر جنبش ملی‌گرا و صلاح‌الدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلق که رهبران احزاب اپوزیسیون ترکیه محسوب می‌شوند نیز کودتا را محکوم کرده‌اند.
بوریس جانسون، وزیر خارجه جدید انگلیس نیز در توییتر ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به وقایع ترکیه گفت که سفارت انگلیس اوضاع ترکیه را از نزدیک دنبال می‌کند و انگلیسی‌ها برای هرگونه رفت و آمد خود باید با سفارت در تماس باشند.
ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه نیز صبح امروز در بیانیه‌ای خواهان کنار گذاشتن خشونت در ترکیه و احتراه به نظام دموکراسی در این کشور شد.
وزیرخارجه جمهوری آذربایجان نیز گفت: در کنار مردم دوست و برادر خود و دولت ترکیه ایستاده‌ایم.
چین نیز خواستار حفظ ثبات در ترکیه شد.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر