۱۴۰۳ خرداد ۱۱, جمعه

پلیس فرانسه طرح حمله به یکی از ورزشگاه‌های میزبان بازی‌های المپیک را خنثی کرد

 پلیس فرانسه طرح حمله به یکی از ورزشگاه‌های میزبان بازی‌های المپیک را خنثی کرد


کمتر از دو ماه مانده به بازی های المپیک، فرانسه در بالاترین وضعیت آماده باش امنیتی قرار دارد. AP - Michel Euler


وزیر کشور فرانسه، امروز جمعه ۳۱ مه، با انتشار بیانیه‌ای، از خنثی شدن طرح حمله به یکی از رویدادهای فوتبال بازی‌های المپیک پاریس خبر داد.

به گفته ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه، نیروهای امنیتی این کشور، در ٢٢ مه، یک جوان ١٨‬ ساله اهل چچن را به ظن برنامه ریزی برای حمله به استادیوم محل برگزاری مسابقات فوتبال بازی‌های المپیک تابستانی امسال در شهر سنت-اِتیَن در جنوب غربی لیون، دستگیر کرده‌اند.

طبق تحقیقات اولیه، فرد مظنون در حال تدارک یک حمله انتحاری جهت هدف قرار دادن تماشاگران و نیروهای پلیس حاضر در رویدادهای المپیک در ورزشگاه ژوفروا-گیشار این شهر بوده است.

مسابقات فوتبال المپیک ٢٠٢٤‬ پاریس قرار است در شهرهای مختلف فرانسه برگزار شده و تنهامسابقه نهایی در پاریس و در استاد دو فرانس انجام میشود.

شهر سنت-اِتین در طول بازی‌های تابستانی، میزبانی چندین مسابقه فوتبال را بر عهده خواهد داشت. ار اف ای


اسلوونی کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخت

 اسلوونی کشور فلسطین را به‌رسمیت شناخت

پرچم اتحادیه اروپا، اسلوونی و فلسطین
پرچم اتحادیه اروپا، اسلوونی و فلسطین

به گزارش خبرگزاری رویترز، رابرت گولوب، نخست‌وزیر اسلوونی، خبر داد در ادامه اقدامات اسپانیا، ایرلند و نروژ، دولت اسلوونی روز پنجشنبه تصمیمی را برای به‌رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین تصویب کرد.

گلوب روز پنجشنبه ۱۰ خرداد، در یک کنفرانس خبری گفت: امروز دولت تصمیم گرفته است فلسطین را به‌عنوان یک کشور مستقل به‌رسمیت بشناسد.

گولوب با بیان این‌که «این پیامِ صلح است»، خواستار توقف فوری درگیریها بین اسراییل و گروه افراطی حماس در غزه و آزادی تمام گروگانها شد.

این مصوبه دولت اسلوونی باید در روزهای آینده توسط پارلمان این کشور تصویب شود تا شکل اجرایی به خود بگیرد.

دولت این کشور هم‌چنین پرچم «فلسطین» را در کنار پرچم‌های اسلوونی و اتحادیه اروپا در مقابل ساختمان خود در مرکز شهر لیوبلیانا، پایتخت، به اهتزاز درآورد.

۳۰۰۰پراتیک انقلابی؛ کارزاری که ادامه دارد...

 ۳۰۰۰پراتیک انقلابی؛ کارزاری که ادامه دارد...

کانون‌های شورشی...
کانون‌های شورشی...

هم‌زمان با سالگرد شهادت بنیانگذاران سازمان مجاهدین، کانون‌های شورشی در داخل خاک میهن اشغال‌شده با ۲۰۰۰پراتیک انقلابی به استقبال از کهکشان سالانه مقاومت رفتند؛ همان مراسم بزرگی که از سال ۱۳۸۳ در خارج از کشور شروع شده و پیوسته شکوهمندتر و کیفی‌تر می‌شود. در سال اول اگر با شرکت ۷هزار ایرانی ِ جلای‌وطن‌کرده سازماندهی و اجرا شد، در سالهای اخیر میعادگاه بیش از صد هزار هم‌وطنی گشته است که در هیأت نمایندگان مردم ایران، صدا و خواسته یک خلق در زنجیر را در سطح جهان بازتاب می‌دهند.

کانون‌های شورشی با سلسله پراتیک خود به «بزرگترین، طولانی‌ترین، بغرنج‌ترین و خونین‌ترین مقاومت سازمان‌یافته تاریخ ایران» تداوم دادند و پرچم مقاومت سرخ‌فام ۴۳ساله را هم‌چنان در بالاترین قله‌های مبارزه برافراشته نگاه داشتند.

اولین سری این پراتیک‌ها که شامل ۱۰۰۰‌اقدام تبلیغی در معرفی آلترناتیو دموکراتیک بود روز ۲۹ اردیبهشت و یک روز قبل از مرگ جلاد رئیسی منتشر شده بود که با سری دوم به مجموع ۳هزار رسید. این تعداد ِادامه‌دار نشانگر داستانی از رزم و عزم جزم نسل‌هایی از مبارزانی است که حتی با وجود دستگیریهای بیش از ۳۶۰۰ تن از همرزمانشان هم‌چنان در تکثیر و گسترش هستند.

پراتیک انقلابی این نیروهای آگاه و فداکار همان معیار تمیز بین سره از ناسره در صحنه‌ٔ سیاسی نیروهای مخالف دیکتاتوری در ایران است. بین مدعیان که فقط حرف می‌زنند و پشت سر حوادث حرکت می‌کنند تا تقی به توقی بخورد، با کسانی که علاوه بر داشتن یک تئوری انقلابی همه‌جانبه، در صحنه عمل و کف خیابان‌ها نیز مشغول چیدن آجر به آجر ساختمان ِقیام خلق هستند.

 

ابتکار و گستردگی

نگاهی به تصاویر و فیلم‌های منتشر شده از اقدامات ابتکاری و متنوع کانون‌های شورشی، گویای این حقیقت است که آوازه آنها به قریب به اتفاق شهرهای ایران رسیده و عموم ایرانیان آگاه در سراسر کشور از وجود یک شبکه سازمان‌یافته مطلع گشته‌اند.

جالب این‌که تمامی پراتیک‌ها با عدد و رقم مشخص و ذکر شهر مربوطه و تصاویری از خود کانونها، ثبت شده و مجموع آنها یکی از پرافتخارترین اسناد مقاومت مردم ایران را در دوران حاکمیت مهیب‌ترین اختناق تشکیل داده است. هر کدام از آنها نیز گویای وجهی تابان از این کارزار همه‌جانبه است.

پراتیک شمارهٔ ۱ حاوی سه بنر بزرگ از جملات و تصاویر خانم رجوی است که در روز روشن، از پلی بزرگ در قلب پایتخت آویزان شده است.

شماره ۲۷ تصویری از دو عضو کانونها بر تارک یکی از قله‌های آمل است که بر روی دست، دو پلاکارد «زن‌، مقاومت و آزادی» و «دموکراسی، آزادی با مردم رجوی» در دست دارند و پیام آزادیخواهان ایران را بر فراخنایِ رشته‌کوه البرز ساطع می‌کنند. در شماره ۱۰۴۴ شعار «زن، مقاومت و آزادی» در کنار رودهای لاهیجان نیز طنین انداخته و این‌گونه سراسر شمال ایران از جمله رشت و ساری و آمل و نور و... در تکاپوی قیام است.

شماره ۳۰ تصویری از یک گروه هفت‌نفره از بانوان شجاع میهن در شهر بوکان است. آنها علاوه بر نوشته‌های در دست خود در بیان خواسته‌هایشان یک بنر بزرگ جمعی را نیز با مضمون «زن، مقاومت و آزادی. نه به حجاب اجباری» در پیشاپیش خود دارند. گروه‌های ۵نفره زنان از کرمانشاه و ۴نفره از مهاباد تکمیل‌کننده خیزش زنان قهرمان در خطه کردستان است؛ کردستانی که در قیام ۱۴۰۱ از نقاط کانونی قیام بود.

از شماره ۱۰۰۱ تا ۱۰۰۵ تصویرنگاری از رهبران مقاومت در شهرهای تهران و کرج است و مردم شهرهای مرکز و پایتخت ایران پیام‌های نورانی مریم رجوی را می‌بینند که در یکی از آنها، خواسته مردم ایران را «یک جمهوری دموکراتیک» دانسته است. در شماره ۲۰۳۰ پیامی بر نوشته‌ای بزرگ با مضمون «تنها ره رهایی، سلاح و سرنگونی» به کوه‌های این مناطق میانی در ایران نیز رسیده است.

در شماره ۱۰۰۶ یک گروه بزرگ از یک خانواده مبارز اهوازی تصاویر و پیام‌های رهبری مقاومت را در دست دارند. به این ترتیب و با دیگر پراتیک‌های شهرهای خوزستان، پیام انقلاب دموکراتیک مردم ایران از اندیمشک و دزفول گذشته و تا هرمزگان و کرمان و بلوچستان، در سراسر جنوب ایران طنین‌انداز است.

از دیگر شهرها و استانها هم‌چون خراسان و اصفهان و لرستان و فارس و یزد و آذربایجان نیز نمونه‌ها بسیار است و موجب فخر ایران و ایرانی.

 

قیام شتاب می‌گیرد...

کانون‌های فداکار در داخل کشور در حالی به این اقدامات انگیزاننده دست زدند که رژیم آخوندی از هر وسیله‌ای برای جاسوسی و تعقیب و مراقبت استفاده می‌کند و بنابراین هر اقدام کوچک و بزرگ آنها با ریسک‌پذیری حداکثر و محاسباتی در حد اجرای یک عملیات همراه بود.

این قهرمانان علاوه بر روشن نگه‌داشتن شعله مبارزه علیه لشکر اشغال‌گر آخوندی،

با استقبال از کهکشان مقاومت، مبارزه مردم ایران و میلیون‌ها ایرانی مهاجر در تبعید را به یک‌دیگر پیوند داده و تلاشهای همه ایرانیان در سطح جهان را به هم گره زدند.

بر مرزبندی «نه شاه، نه شیخ» تأکید کردند و آمادگی مردم ایران را برای پرداخت بالاترین هزینه علیه دیکتاتوری و وابستگی به نمایش گذاشتند.

در هنگامه و هیاهوی فرصت‌طلبان و موج‌سواران، یگانه آلترناتیو انقلابی متکی به خلق را به همه جهانیان معرفی کردند.

 

در روزهایی که رژیم ولایت، تک‌محصول خالص‌سازی و سمبل انقباض خود را از دست داده و هر روز نحیف‌تر و ضعیف‌تر می‌شود، شکوفایی روزافزون اقدامات و عملیات این پیشتازان، مبشر شتاب گرفتن قیام خلق است.

عملیات کانون‌های شورشی - گرگان، انفجار در مدیریت حوزه جهل و جنایت

 عملیات کانون‌های شورشی - گرگان، انفجار در مدیریت حوزه جهل و جنایت

گرگان-انفجار در مدیریت حوزه جهل و جنایت
گرگان-انفجار در مدیریت حوزه جهل و جنایت

گرگان-انفجار در مدیریت حوزه جهل و جنایت با درود به اعتراضهای برحق و تجمع نانوایان قم، غارت‌شدگان قزوین و بازنشستگان کرمانشاه

گرگان-انفجار در مدیریت حوزه جهل و جنایت


۱۰خرداد ۱۳۶۱ سالروز پرواز پرشکوه مادر شایسته و ۱۶مجاهد دلاور در زندان مشهد

 ۱۰خرداد ۱۳۶۱ سالروز پرواز پرشکوه مادر شایسته و ۱۶مجاهد دلاور در زندان مشهد

به‌یاد مادر شایسته (صغری داوودی)

مادر شایسته و ۱۶مجاهد قهرمان...
مادر شایسته و ۱۶مجاهد قهرمان...

«زندگی واقعی من از وقتی شروع شد که با مجاهدین آشنا شدم».

این جمله از مادری است که عشق به مردم محروم و به میهن اسیر و به فرزندان مجاهدش او را تا بالای چوبه‌دار بالا برد. اما نامش تا به آسمان بالا رفت و شایسته جاودانگی شد: «مادر شایسته»

وقتی در اولین روزهای اردیبهشت سال ۱۳۶۰ پاسداران سرکوبگر رژیم آخوندی با حمله به میز کتاب هواداران مجاهدین در مازندران ۲مجاهد قهرمان به نام‌های سمیه نقره خواجا و فاطمه رحیمی را با رگبار گلوله به‌شهادت رساندند، پخش خبر این جنایت موجی از تنفر نسبت به پاسداران در میان جامعه برانگیخت. به‌دنبال این کشتار و نیز جنایات هولناک روزها و هفته‌های قبل مادران داغدیده تصمیم گرفتند دست به تظاهرات اعتراضی بزنند.

روز ۷‌اردیبهشت سال ۱۳۶۰تهران، شاهد راهپیمایی و تظاهرات عظیم و پرخروشی بود که به‌دعوت مادران صورت گرفت. در این روز مادران از صبح زود در منزل مادر رضایی‌های شهید جمع شدند و وصیت‌نامه‌های خود را نوشتند. از میان آنها می‌توان از مجاهد قهرمان مادر کبیری(معصومه شادمانی) یاد کرد که با روحیه‌ای سرشار می‌گفت: «دوست دارم اگر قرار است خونی ریخته شود، من نیز یکی از آنان باشم». مادر کبیری، مادر ذاکری،‌ مادر مصباح و بسیاری از مادران دیگر که بعدها توسط رژیم آخوندی دستگیر و تیرباران شدند، با شوری وصف‌ناپذیر در این تظاهرات شرکت کردند. با شروع تظاهرات وضع تهران دگرگون شد و خبر آن به سرعت در میان مردم پیچید. شرکت ۲۰۰هزار تن از مادران و زنان آزادی‌خواه تهران در این تظاهرات در نوع خود پدید‌ه‌ای نو و جدید بود. این تظاهرات رژیم آخوندی و پاسدارانش را به‌شدت غافلگیر و وحشت‌زده کرد و از اینجا بود که آخوندها و پاسداران کینه‌ خود را نسبت به مادران مجاهد و مبارز هر چه بیشتر کردند.

 

یک‌سال بعد:

روز ۱۰خرداد ۱۳۶۱ از جمله روزهای دهه سیاه ۶۰ در حاکمیت ننگین دیکتاتوری آخوندی نام یک ستاره درخشان هم‌چون نگین الماس در آسمان سرخ‌فام میهن در میان ۱۷سربه‌دار می‌درخشد: مادر شایسته(صغری داوودی)

مادر شایسته یکی از آن مادران جسور و شایسته بود که قهرمانانه در برابر دیو و هیولایی به نام خمینی ایستاد و هیبت آن را به سخره گرفت و آنگاه با خون سرخ و جوشان خود، نظام پلیدش را رسوا و افشا نمود.

قهرمان دیگری از نسل شیرزنان مجاهد که در سیاه‌ترین ادوار تاریخ میهن در دوران حاکمیت پلید ولایت فقیه علیه این رژیم ضدبشری قیام کرد و با رزم و فدا، زندگی خود را نثار رهایی خلق و میهن اسیر خود نمود. او دلیرانه بر ظلم و ستم رژیم ضدبشری و زن‌ستیز خمینی شورید، قهرمانانه جنگید و سرفراز به‌شهات رسید.

مادر شایسته به‌همراه ۱۶شهید دیگر پس از مبارزه و مجاهدت در راه آرمان‌های مجاهدین و رهایی مردم محروم، با خلق حماسه‌ای شگفت از مقاومت در زیر شکنجه در روز ۱۰خرداد ۱۳۶۱ به‌دست جلادان خمینی به‌دار آویخته شد و به‌شهادت رسید تا خون پاکش گواه دیگری بر عمق چاه شقاوت رژیم پلید آخوندی باشد. هم‌چنان که گواه دیگری شد بر مقاومت پایان‌ناپذیر و شکست‌ناپذیری عنصر مجاهد خلق.

 

آن فرو ریخته گل‌های پریشان در باد کز می جام شهادت همه مدهوشاننــد

نام‌شان زمزمه نیمه‌‌شب مستان باد تا نگوینـد که از یاد فراموشانند

 

...مادر شایسته.

۱۷مجاهد قهرمان که در ۱۰خرداد ۱۳۶۱ سرفراز و با افتخار در زندان مشهد سربه‌دار شدند

 

مادر شایسته در زمان شهادت ۵۱سال داشت. او با این‌که دارای ۸فرزند بود، اما یکی از فعال‌ترین مادران هوادار و پشتیبان مجاهدین در مشهد به‌شمار می‌رفت و مسئولیت‌های سنگینی برعهده داشت. آخر خودش گفته بود: «زندگی واقعی من از وقتی شروع شد که با مجاهدین آشنا شدم». جلادان نسبت به مادر شایسته کینه خاصی داشتند چرا که او در مقابل آنها ذره‌یی از آرمان آزادی و عدالت کوتاه نمی‌آمد و پیوسته در برابر مزدوران و شکنجه‌گران دلیرانه به دفاع از مردم می‌پرداخت. به همین دلیل در روز به دارآویختن مادر شایسته و ۱۶مجاهد دیگر، دژخیمان تلاش می‌کنند روحیه او را درهم‌بشکنند. از این رو ابتدا تمامی ۱۶نفر از جمله پسرش، مجاهد شهید احمدرضا شایسته را جلوی چشم مادر با شقاوت تمام به‌دار کشیدند تا مادر شاهد اعدام پسرش باشد. و زمانی که نوبت به مادر شایسته رسید، یک بار طناب دار پاره شد و مادر به زمین افتاد اما جلادان مجدداً او را به‌دار کشیدند.

بدین‌گونه مادر شایسته به شایستگی تمام به عهد و پیمان خود با خدا و خلق خود وفا کرد و در واپسین لحظات عمر با درهم‌شکستن جلادان، بر طناب دار بوسه زد.

شهدای والامقام این خانواده گرانقدر عبارتند از:

  • فاطمه شایسته ۲۸ساله مهندس الکترونیک، همافردوم ارتش. تاریخ شهادت: ۲۱شهریور ۱۳۶۰(دژخیمان پس از تیرباران فاطمه قهرمان در مشهد، لباس خونی او را بعد از تیرباران به جلوی سلول مادر که او نیز در زندان بود، پرتاب کردند و با این شیوه مادر شایسته از اعدام دخترش آگاه و خبردار شد).
  • احمدرضا شایسته ۲۶ساله دانشجوی انگلیس و آمریکا. تاریخ شهادت: ۱۰خرداد ۱۳۶۱ دقایقی قبل از اعدام مادرش
  • محمدرضا شایسته ۳۷ساله. تاریخ شهادت: ۳۰مرداد ۱۳۶۴
  • کبری سپهری(خواهر مادر شایسته)
  • فاطمه سپهری و محمد سپهری فرزندان خواهرش

مادر شایسته و شهیدانش

مادر شایسته و شهیدانش

 

از دیگر مجاهدینی که در همین روز در کنار مادر شایسته به بالای دار رفتند، یک دختر شورشی به نام مریم صدرالاشرافی بود که در سن ۱۵سالگی با سازمان آشنا شد. مریم از سال ۱۳۵۸ وارد دفتر مجاهدین در مشهد شد و از آن پس دیگر برای انجام مسئولیت‌های خود در قبال مردم محروم میهن سر از پا نشناخت و با شور و نشاط فراوان در مقابل پاسداران هار نظام ایستادگی کرد. هنوز مردم خیابان‌های دانشگاه ابن سینای مشهد صدای نافذ و جوان مریم را به یاد دارند که با تمام قوا و توانی که داشت فریاد می‌زد: «مجاهد ارگان سازمان مجاهدین خلق» و یا هنگام کاندیداتوری مسعود رجوی فریاد می‌زد: «مسعود رجوی کاندیدای نسل انقلاب».

خواهر مریم می‌گوید: «یکی از روزهای بعد از ۳۰خرداد ۱۳۶۰ که خمینی در کشتار مجاهدین بیداد می‌کرد مریم مخفی شده بود. مادرم که به دیدارش رفته بود، به او گفته بود: «از روزی می‌ترسم که دستگیرت کنند یا خدای ناکرده اعدام شوی». اما مریم با خنده پاسخ داده بود: «اولاً زیاد به آنجاها فکر نکن. تازه گیرم اعدام بشم ولی روزی خواهد رسید که تو تلویزیون را باز کنی و ببینی که سرود آزادی را دارند پخش می‌کنند. گیرم که آن‌ روز من نباشم، همسایه‌ها که هستند. مردمی که قراره از آزادی لذت ببرند همه هستند. چیزی که تو به‌دست خواهی آورد از آن چیزی که از دست میدی خیلی خیلی بزرگتره…».

شورشی قهرمان با این منطق و با این عشقی که به مبارزه و به آزادی داشت، مادر را قانع کرده و به او نشان داده که عشق و عواطفی که در دل دخترش زبانه می‌کشد از عشق مادرانه او خیلی بزرگ‌تر است.

یکی از همبندی‌های مریم در خاطراتش نقل می‌کند که این قهرمان دلاور و پاکباز مجاهد خلق جلادان نظام آخوندی را در زندان به‌زانو درآورد و آنگاه در سودای آزادی و رهایی میهن و مردم محبوبش در کنار مادر شایسته بر طناب دار بوسه زد.

شورشی شجاع، مریم صدرالاشرافی - که احساسات لطیف و آرزوهای بلندش را در قالب شعرهایی درستایش سازمان مجاهدین و آرمان‌های آن بیان می‌کرد - در یکی از سروده‌هایش به نام «بر دیوار» سروده بود:

بر دیوار نوشتم

«مجاهد» می‌فروشم

بر ورقی نوشتم

مجاهد می‌خوانم

و بر قلبم نوشتم

مجاهد را تنها نمی‌گذارم

مجاهد را حمایت می‌کنم و آن‌گاه آشکارا به زبان آوردم: راهت را ادامه می‌دهم. راه پاک شهیدانت را.

یادشان گرامی و راه‌شان پررهرو باد

وزارت اطلاعات وشو مسخره امان نامه وشکست های پیاپی ازپایداری مجاهدین۲پرونده ۴۳ ببینیم رژیم چه مسیر وریلی در جنگ با مجاهدین رفته که به دادگاه ۱۰۴ تن از سر استیصال رسیده ؟

وزارت اطلاعات وشو مسخره امان نامه وشکست های پیاپی ازپایداری مجاهدین۲پرونده ۴۳ ببینیم رژیم چه مسیر وریلی در جنگ با مجاهدین رفته که به دادگاه ۱۰۴ تن از سر استیصال رسیده ؟
بیشتر بدانید 

واکنش به مرگِ رئیسی، رفراندوم بود

واکنش به مرگِ رئیسی، رفراندوم بود
بیشتر بدانید 

مهم : وزارت اطلاعات وشو مسخره امان نامه وشکست های پیاپی ازپایداری مجاهدین۱پرونده ۴۳- کشتار دهه ۶۰ فتوای قتل عام خمینی ودادگاه ۱۰۴ عضو مجاهدین را به آن اضافه کنید

 مهم : وزارت اطلاعات وشو مسخره امان نامه وشکست های پیاپی ازپایداری مجاهدین۱پرونده ۴۳- کشتار دهه ۶۰ فتوای قتل عام خمینی ودادگاه ۱۰۴ عضو مجاهدین را به آن اضافه کنید 



قتل‌عام سال ۶۷ بر کتیبهٔ خاوران

سی و دومین سال قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷
سی و دومین سال قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷

قتل‌ عام سال ۶۷ ـ دهه شصتnull

۲۸ ژوئیه ۲۰۱۸ — قتل‌ عام سال ۶۷ ـ دهه شصت ‌اکنون زمان آن است که بر سر قتل‌عام زندانیان سیاسی مجاهد وnull مبارز، جنبش دادخواهی را در هرجا و به‌هر‌ شیوه ممکن ...

سیزدهمین جلسه دادگاه قضاییه جلادان برای محاکمه غیابی سازمان مجاهدین و ۱۰۴ تن

۱۴۰۳ خرداد ۱۰, پنجشنبه

درگیری خشم آلود صدها طرفدار فلسطین با پلیس برلین

 درگیری خشم آلود صدها طرفدار فلسطین با پلیس برلین


این عکس تظاهرات حامیان فلسطینیان برلین در ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ را نشان می‌دهد. REUTERS - LIESA JOHANNSSEN

بامداد امروز، پنجشنبه ۳۰ مه، ۱۰ خرداد، هفته نامه اشپیگل از بروز درگیری‌های شدید میان طرفداران فلسطین و پلیس در برلین خبر داد. درگیری‌های اخیر در پی ورود تانک های اسرائیلی به مرکز شهر رفح و حمله هوائی به اردوگاه آوارگان این شهر رخ داد. تظاهرکنندگان در جریان این درگیرها به سوی ماموران پلیس سنگ و شیشه پرتاب کردند.

پیشینه تظاهرات خشونت آمیز در نویه کلن

برلین یکی از مهم ترین مراکز تجمع فلسطینی‌های مهاجر در اروپا است و به همین دلیل در زمینه تظاهرات اعتراضی علیه اسرائیل پیشینه‌ای طولانی دارد. اما در روزهای اخیر با توجه به خشم شدید فلسطینی‌ها و پشتیبانان آن‌ها از عملیات ارتش اسرائیل در رفح، این تجمعات اعتراضی خشونت بارتر از همیشه بوده است.

آنچه خشم تظاهرکنندگان را اخیرا بیش از پیش تشدید کرده، دریافت لحظه به لحظه خبرهای مربوط به پیشروی ارتش اسرائیل در جنوب باریکه غزه، شهر رفح و به ویژه بمباران یک اردوگاه آوارگان فلسطینی در این شهر مرزی است که ده‌ها قربانی بر جای گذاشته است.

پلیس آلمان تعداد تظاهرکنندگان روز پنج‌شنبه را حدود ۸۵۰ تن اعلام کرد، اما شاهدان عینی متعددی گفته‌اند که جمعیت بسیار بزرگ‌تر از این بود. این تظاهرات در آغاز مسالمت آمیز بود و از محله نویه کلن برلین فراتر نرفته بود. اما هنگامی که برخی از تظاهرکنندگان شروع به شعار دادن علیه اسرائیل و حمل بنرهائی در محکومیت حمله به غزه کردند، پلیس کوشید آن ها را متفرق کند.

بخش عمده تظاهرکنندگان نیز دستور پلیس را رعایت کرده و راه خود را از جمعیت جدا کردند، اما نزدیک به ۲۰۰ تن از آن‌ها مقاومت کردند و درگیری‌ها از این لحظه رو به اوج نهاد.

تظاهرکنندگان در آغاز شروع به پرتاب ترقه و آتش زنه های پر سروصدا کردند و سپس به گفته سخنگوی پلیس با پرتاب سنگ و شیشه و در مواردی مواد محترقه به سوی ماموران چندتن از آن ها را مجروح کردند.

به گفته سخنگوی پلیس در پایان تظاهرات حدود۲۰۰ تن در میدان هرمان پلاتس باقی ماندند و حاضر به پایان دادن به تظاهرات خود نشدند. در یک مورد، یکی از تظاهرکنندگان خشمگین با میله پرچم به یکی از ماموران پلیس حمله کرد. فرد متهم به حمله با میله پرچم اندکی بعد بازداشت شد، اما هنگام بازداشت این تظاهرکننده، باز هم ماموران پلیس با شیشه و سنگ مورد حمله قرار گرفتند. تظاهرکنندگان همچنین چند سطل زباله بزرگ و یک کمد برق را به آتش کشیدند.

اما همزمان پایگاه اینترنتی «بی‌بی ۲۴» برلین خبر از حضور ۴ هزار و ۵۰۰ تظاهرکننده در شامگاه چهارشنبه خبر داد که در صفوف فشرده علیه عملیات خونین اسرائیل در رفح به خیابان آمدند.

مقایسه این دو گزارش نشان می دهد که دامنه اعتراض‌ها در برلین رو به گسترش است و درگیری‌ها میان تظاهرکنندگان و پلیس سبب خاموش شدن شعله خشم تظاهرکنندگان نشده است، بلکه احتمال دارد در روزهای آخر هفته پردامنه تر شود.

گزارش اشپیگل حاکی از آن است که در روز سه شنبه پلیس دست‌کم علیه ۱۹ تظاهرکننده اعلام جرم کرده است.محله نویه کلن برلین که بخش عمده ساکنان آن را خارجیان و خارجی تباران یا گروه های آنارشیست و چپگرای آلمانی تشکیل می‌دهند، از روز ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ در پی حمله حماس به خاک اسرائیل و واکنش شدید اسرائیل به یکی از پرالتهاب ترین محله‌های برلین و آلمان تبدیل شده است.

در تظاهرات روز ۲۹ مه، پلیس علیه ۱۹ تظاهرکننده به اتهام توسل به خشونت اعلام جرم کرد، اما در تظاهرات دیگری که روز ۱۲ ماه مه، در همین محله برگزار شد، تعدادی از ماموران مجروح و ۳۹ تظاهرکننده تحت پی گرد قانونی قرار گرفتند.

سیاست دولت آلمان در زمینه پشتیبانی یکجانبه از اسرائیل و سکوت در برابر سرکوب مردم غزه بیش از همه به خشم فلسطینی ها و پشتیبانان آن ها در برلین دامن می‌زند.

پس از مدت‌ها سکوت یا محکوم کردن یکجانبه حماس از سوی سیاستمداران آلمانی، سرانجام هفته گذشته روبرت هابک، معاون اول صدر اعظم و یوشکا فیشر، وزیرخارجه اسبق آلمان از حزب سبزها اسرائیل را به نقض حقوق بشر در غزه متهم کردند، اما رئیس فراکسیون حزب دموکرات مسیحی در مجلس فدرال علیه این دو سیاستمدار قدبرافراشت و حتی اظهارات قائم مقام صدراعظم را شرم آور خواند.

آلمان به دلیل کشتار یهودیان در دوران حکومت نازی ها خود را موظف به پشتیبانی بدون قید و شرط از حق حیات اسرائیل می داند و به این دلیل هرنوع انتقادی از سیاست های تل آویو را "یهودی ستیزی" ارزیابی می‌کند و مورد پی گرد قضائی قرار می‌دهد. ار اف ای


رویترز: رژیم ایران از گروه‌های جنایتکار برای «فعالیت‌های تهدیدآمیز» در سوئد استفاده کرد

 

رویترز: رژیم ایران از گروه‌های جنایتکار برای «فعالیت‌های تهدیدآمیز» در سوئد استفاده کرد

پلیس سوئد
پلیس سوئد

رویترز روز ۱۰خرداد به‌نقل از سرویس امنیتی سوئد نوشت: رژیم ایران فعالیت‌های تهدیدآمیز امنیتی را علیه نمایندگان سایر کشورها که به‌عنوان دشمنان رژیم تلقی می‌شوند، هدایت کرده است که ممکن است شامل آسیب رساندن به منافع، اهداف و فعالیت‌های اسراییلی و یهودیان در سوئد باشد.

رویترز هم‌چنین نوشت: سرویس امنیتی سوئد گفت: رژیم ایران از شبکه‌های جنایی در سوئد برای انجام اعمال خشونت‌آمیز علیه سایر دولتها، گروهها یا افرادی در سوئد که به‌عنوان یک تهدید تلقی می‌شوند استفاده می‌کند.

 

تایمز اسراییل در همین روز نوشت: سوئد: رژیم ایران از گروه‌های جنایتکار برای «فعالیت‌های تهدیدآمیز» استفاده کرد
در بیانیه‌یی که توسط سرویس امنیتی ساپو (Säpo) سوئد منتشر شد، آمده است که ایران چندین سال است که فعالیت‌های تهدید کننده امنیتی در داخل و علیه سوئد انجام داده است.
این آژانس می‌افزاید که رژیم ایران دشمنان رژیم از جمله اهداف اسراییلی و یهودی و مخالفان ایرانی را هدف قرار می‌دهد.

سمافور: ایران احتمالا از طریق رابرت مالی به‌ 12سند طبقه‌بندی‌شده آمریکا دست یافته است

 

رابرت مالی اطلاعات به رژیم میداد برای همین تحت نظر وبرکنار شد

منابع آگاه به وبسایت «سمافور» اطلاع دادند که رابرت مالی، فرستاده ویژه پیشین دولت بایدن در امور ایران، حداقل 12 سند طبقه‌بندی‌شده را به دستگاه‌های شخصی خود، (مانند تلفن همراه یا رایانه شخصی)، انتقال داده و احتمالاً این اسناد را با افرادی خارج از دولت آمریکا به اشتراک گذاشته است.

بر اساس این گزارش، این اسناد شامل یادداشت‌های حساس، غیرمحرمانه و محرمانه از دیدار مقامات آمریکایی با مقام‌های ایرانی و همچنین واکنش دولت آمریکا به اعتراضات گسترده در جهان، پس از مرگ مهسا امینی، بوده است.

در آوریل سال گذشته، دفتر امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا، مجوز امنیتی رابرت مالی را به حالت تعلیق درآورد و او را به مرخصی بدون حقوق فرستاد. همچنین، اداره تحقیقات فدرال آمریکا، موسوم به «اف‌بی‌آی»، تحقیقاتی درباره سوءاستفاده احتمالی رابرت مالی از اسناد محرمانه را آغاز کرده است.

جیمز ریش و مایکل مک‌کول، اعضای ارشد جمهوری‌خواه در کمیته‌ روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان، در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پرسیده‌اند که آیا مالی این اسناد را به افرادی بدون مجوز امنیتی مناسب ارسال کرده و آیا این افراد وابسته به دولت ایران یا طرح «ابتکار کارشناسان ایران» (IEI) بوده‌اند یا خیر.

گفته می‌شود «ابتکار کارشناسان ایران» طرحی‌ بود که وزارت خارجه ایران در سال 2014 آغاز کرد. بر اساس گزارش‌هایی که از ایمیل‌های فاش شده به دست آمد، این ابتکار به منظور «ترویج استدلال‌های تهران در غرب» استفاده شده است. اعضای این طرح ایران به عنوان دانشگاهیان و پژوهشگران در اندیشکده‌های غربی فعالیت می‌کردند و به کشورهای اروپایی و ایالات متحده مشاوره می‌دادند.

تحقیقات سال گذشته سمافور نیز نشان داد که ایران برای پیشبرد برنامه هسته‌ای و افزایش اقدامات امنیتی، از طریق این شبکه‌ با کارشناسان آمریکایی و اروپایی در ارتباط بوده است. در تحقیق جدید سمافور نیز این احتمال مطرح شده که یک دولت خارجی، احتمالاً ایران، دستگاه‌های شخصی رابرت مالی را هک کرده و به اطلاعات محرمانه دست یافته است.

مایکل مک‌کول و جیمز ریش در نامه مشترک خود به بلینکن، که ششم مه سال جاری ارسال شد، از وزیر خارجه آمریکا پرسیدند آیا افراد وابسته به دولت ایران یا «ابتکار کارشناسان ایران» (IEI)، به اطلاعات محرمانه‌ای که مالی افشا کرده دسترسی داشته‌اند یا خیر.

تحقیقات نشان داده که چه کسانی قبل و بعد از انتصاب مالی، به عنوان نماینده ویژه در سال 2021، با او در مسائل مربوط به ایران همکاری کرده‌اند. وزارت خارجه یا دفتر تحقیقات فدرال تاکنون هیچ جزئیات مهمی درباره این تحقیقات با کنگره یا رسانه‌ها به اشتراک نگذاشته‌اند.

نمایندگان آمریکایی در نامه‌ به بلینکن اعلام کرده‌اند که از نفوذ یک دولت خارجی، احتمالاً ایران، به دستگاه‌های شخصی مالی مطلع شده‌اند. آنان گفته‌اند که این ممکن است علت انتشار برخی اسناد و راهبردهای دیپلماتیک مالی در رسانه‌های دولتی ایران در بهار و تابستان 2023 باشد.العربیه فارسی