۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۴, جمعه

امانوئل ماکرون با اشاره به خطر هسته‌ای ایران و روسیه خواستار تقویت امنیت اروپا شد

 امانوئل ماکرون با اشاره به خطر هسته‌ای ایران و روسیه خواستار تقویت امنیت اروپا شد


امانوئل ماکرون در مقابل ورودی کاخ الیزه AP - Christophe Ena

رئیس‌جمهوری فرانسه که قبلاً احتمال  اعزام نیرو به جبهه‌های اوکراین را منتفی ندانسته بود، بار دیگر این احتمال را در مصاحبه‌ای با نشریۀ انگلیسی اکونومیست مطرح کرد. به گفتۀ ماکرون این اقدام در صورت در خواست اوکراین و در شرایطی انجام خواهد گرفت که «روس‌ها از خطوط جبهه عبور کنند». او همچنین بر خطر گسترش سلاح‌های هسته‌ای از سوی ایران و روسیه تأکید کرد.

در مصاحبه‌ای که روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در نشریۀ اکونومیست منتشر شد، امانوئل ماکرون گفت: «ما باید همۀ احتمالات را در نظر بگیریم، زیرا هدف ما اینست که روسیه هیچگاه نتواند جنگ را ببَرد.»

ماکرون گفت که روسیه وارد «منطق جنگ فراگیر» شده و نباید به آن اجازه داد که اوکراین را تصرف کند، وگرنه «ما دیگر در اروپا امنیت نخواهیم داشت.»

به گفتۀ او اگر نیروهای روس خطوط کنونی جبهه را بشکافند و به سمت غرب پیشروی کنند و البته در صورتی که اوکراین از فرانسه بخواهد، موضوع اعزام نیروی زمینی ممکن خواهد شد. او بلافاصله تأکید کرد که اوکراین تاکنون چنینی درخواستی نداشته است.

خطر هسته‌ای ایران و روسیه

در این مصاحبه، خبرنگار اکونومیست یادآوری کرد که ماکرون در سخنرانی اخیرش از خطر مرگ اروپا سخن گفته بود. رئیس‌جمهوری فرانسه توضیح داد که «خطرهای نظامی و امنیتی» برای اروپا وجود دارد. به گفتۀ او اروپا در مجموع، بسیار کمتر از کشورهایی چون آمریکا یا چین برای دفاع از خود سرمایه‌گذاری کرده است. همچنین گسترش سلاح‌های هسته‌ای «توسط کشورهایی چون روسیه و ایران دوباره مطرح است».

به عقیدۀ ماکرون در چنین شرایطی اروپا باید به فکر «امنیت نظامی» خود باشد. وی با اشاره به ناتو، اضافه کرد که اروپا باید خود را آماده کند که دیگر مثل گذشته از حمایت ایالات متحد آمریکا برخوردار نباشد.

ماکرون در ادامه در بارۀ چالش‌های جدید اقتصادی و همچنین اهمیت پاسداری از دموکراسی توضیحاتی داد و گفت: «ما قاره‌ای هستیم که دموکراسی لیبرال را اختراع کرده. اما امروزه با برخورد شبکه‌های اجتماعی و "دیجیتالی" شدن زندگی اجتماعی، دموکراسی‌های ما آسیب‌پذیر شده‌اند...»

امانوئل ماکرون هشدار داد که همۀ این خطرها می‌تواند به سرعت اتحادیه اروپا را به فروپاشی برساند. به عقیدۀ او اروپاییان باید برای نجات آیندۀ خود یک «پارادایم» جدید اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بسازند.ار اف ای

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر