۱۴۰۳ شهریور ۲۵, یکشنبه

ایران در ازای ارائه «اسرار ساخت سلاح اتمی» موشک‌های بالستیک به روسیه تحویل داد

 ایران در ازای ارائه «اسرار ساخت سلاح اتمی» موشک‌های بالستیک به روسیه تحویل داد


نشست مشترک بایدن وهیئت بریتانیائی در رابطه ارسال موشک های رژیم ایران به روسیه ما بازای دریافت اسرار ساخت بمب اتمی

بریتانیا، فرانسه و آلمان نسبت به ادامه غنی‌سازی اورانیوم قابل توجه ایران هشدار داده‌اند

نگرانی مشترک بریتانیایی-آمریکایی از ارسال موشک‌های بالستیک ایران به روسیه بار دیگر زنگ خطر را در واشینگتن و لندن به صدا درآورد.

روزنامه بریتانیایی «گاردین»، شنبه 24 شهریور در گزارشی با اشاره به دیدار کی‌یر استارمر، نخست وزیر بریتانیا با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا که روز جمعه در واشینگتن صورت گرفت، نوشت که ارزیابی اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا نشان می‌دهد که روسیه در ازای دستیابی به موشک‌های بالستیک برای بمباران اوکراین، «اسرار هسته‌ای» برای ساخت سلاح بمب اتمی را در اختیار ایران قرار داده است.

«گاردین» به نقل از منابعی که نام آنها را فاش نکرد نوشت، رهبران دو کشور درباره شرایط نگران کننده تقویت همکاری نظامی بین مسکو و تهران در حالی که ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌سازی می‌کند تا به هدف طولانی مدت خود برای ساخت سلاح هسته‌ای دست یابد، گفت‌وگو کردند.

این روزنامه به نقل از منابع خود نوشت که در این نشست، نگرانی‌های بریتانیا و آمریکا از نقشی که روسیه برای دستیابی ایران به بمب هسته‌ای ایفا می‌کند، به شدت مطرح شده است.

هفته گذشته نیز آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در دیداری که با همتای بریتانیایی خود در لندن داشت، گفت: «روسیه فناوری مورد نظر ایران را با تهران به اشتراک می‌گذارد از جمله مسائل هسته‌ای و برخی اطلاعات فضایی و این تبادل اطلاعات بین آنها دوجانبه است».

کایر استارمر و جو بایدن در جریان نشست روز جمعه در واشینگتن، اذعان کردند که روسیه و ایران در حال تقویت همکاری نظامی هستند و این در حالی انجام می‌گیرد که تهران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌سازی می‌کند تا هدف دیرینه خود برای ساخت بمب هسته‌ای را تکمیل کند.

بلینکن روز سه شنبه گذشته نیز در جریان سفر به لندن برای شرکت در نشستی با دیوید لامی همتای بریتانیایی خود، نسبت به مسئله هسته‌ای ایران نیز هشدار داد اما بیشتر تمرکز آنها بر ارسال موشک بالستیک از سوی تهران به مسکو بود.

بلینکن روسیه و ایران را به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌ و ایجاد ناامنی بیشتر در بسیاری از نقاط جهان متهم کرد.

بریتانیا فرانسه و آلمان نیز هفته گذشته به طور مشترک هشدار دادند که ذخایر اورانیوم بسیار غنی شده ایران «به رشد قابل توجهی رسیده است».

این سه کشور اروپایی تاکید کردند که این رشد ذخایر اورنیوم غنی شده ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبر ندارد.

طبق گفته آنها ایران چهار مقادیر قابل توجه‌ای از اورانیوم ذخیره شده را انباشته کرده است که هر کدام از آنها می تواند برای ساخت یک بمب هسته‌ای استفاده شود.

ایران در سال 2015 به توافقی مبنی بر توقف ساخت سلاح هسته‌ای در ازای کاهش تحریم‌ها با آمریکا و سایر کشورهای غربی دست یافت، اما در سال 2018 این توافق توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا کنار گذاشته شد و ایران با نقض محدودیت‌های مقرر شده برای میزان غنی‌سازی اورانیوم به نقض متقابل توافق‌نامه هسته‌ای 2015 پاسخ داد.

مدتی پس از تهاجم روسیه به اوکراین، ایران فروش پهپادهای بالدار، مدل شاهد دلتا را به مسکو آغاز کرد و روسیه با آن پهپادها تأسیسات حیاتی و زیر بنایی اوکراین را هدف قرار داد. ایران در آوریل گذشته حمله موشکی و پهپادی به اسرائیل انجام داد که ایالات متحده و بریتانیا به کمک اسرائیل اغلب آنها را سرنگون کردند.

اتحاد ایران و روسیه

با گذشت زمان، گرچه روسیه و ایران از لحاظ تاریخی متحد نیستند، اما شرایط جدید منطقه‌ای و مخالفت هر دو کشور با غرب آنها را به طور فزاینده‌ای متحد کرد.

بلینکن هفته گذشته در لندن در جمع بندی روابط ایران و روسیه گفت که اطلاعات آمریکا به این نتیجه رسیده است که اولین دسته از موشک‌های بالستیک ایرانی «فتح-360» با برد 120 کیلومتر به روسیه تحویل داده شده است. سلاحی که می‌تواند شهرهای اوکراین را هدف قرار دهد.

این اقدام نه تنها باعث اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید غربی علیه ایران شد بلکه به ارزیابی مجدد تفکر غربی نسبت به تهران منجر شده است.العربیه فارسی


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر