اظهارات جدید میشل عون رئیس جمهوری لبنان در باره سلاح شبه نظامیان حزب الله که در آن گفته بود که سلاح حزب الله «برای حمایت از لبنان» است، باعث خشم کشورهای اروپایی و غربی شد.
به گزارش العربیه ریچارد الیزابث، سفیر آمریکا در لبنان در واکنش به اظهارات میشل عون در باره اسلحه حزب الله لبنان گفت:«اظهارات رئیس جمهوری لبنان نشانه‌ای از عدم پایبندی لبنان به تعهدات بین المللی و گذر از «خطوط قرمز» جامعه بین المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در این رابطه به شمار می رود.
در همین راستا کشورهای اروپایی نیز در جریان نشست «گروه کشورهای اروپایی کمک کننده به لبنان»، موضعی مشابه با موضعگیری آمریکا داشته‌اند.
کشورهای اروپایی در این نشست اظهارات میشل عون را «نقض آشکار» قطعنامه‌های صادر از سوی سازمان ملل متحد بویژه قظعنامه 1701 پس از جنگ سال 2006 میان حزب الله لبنان و اسرائیل دانسته‌اند که به موجب آن شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار خلع سلاح حزب الله لبنان شده است.
در همین حال برخی منابع رسانه‌ای گزارش دادند که همزمان با انتقاد شدید کشورهای غربی از اظهارات اخیر میشل عون، این کشورها به طور رسمی به دولت لبنان هشدار دادند که در صورتی عدم پایبندی به قطعنامه‌های شورای امنیت و سازمان ملل در باره وضعیت اسلحه حزب الله لبنان، این کشورها حمایت‌های مالی و تسلیحاتی به ارتش لبنان را متوقف خواهند کرد.
در راستای افزایش انتقادها سفیر ایتالیا در لبنان نیز با انتقاد از اظهارات میشل عون گفت که اظهارات رئیس جمهوری لبنان برخلاف منافع ملی این کشور بوده است.اما فرانسه موضعی سختگیرانه‌تری از خود نشان داد و اعلام کرد که برگزاری کنفرانس اهداء کنندگان کمک به لبنان بعید به نظر می‌رسد.
میشل عون یکی از شخصیت های برجسته لبنانی است که در تحولات چند دهه اخیر لبنان شخصیت موثر بر روند حوادث سیاسی بوده است.
عون در سال 1988 بعد از اختلافات داخلی و ناممکن شدن تعیین جانشین امین الجمیل، به عنوان فرمانده ارتش مسئول تشکیل دولت نظامی در این کشور تعیین شد، این دولت به تقابل با دولت سلیم الحص پرداخت و عملا لبنان گرفتار دو دولت شد. یک سال بعد هنگامی که در توافق طائف زمینه‌های پایان جنگ داخلی در لبنان پایه‌ریزی شد، بعد از درگیری‌های سخت، عون از جریان لبنانی-سوری که به کاخ ریاست جمهوری حمله کرده بود، شکست خورد و به سفارت فرانسه در لبنان پناهنده شد، او مدتی را در سفارت باقی ماند تا اینکه به فرانسه تبعید شد. عون بعد از گذشت 15 سال در می سال 2005 بعد از ترور الحریری و تحولاتی که به عقب نشینی ارتش سوریه از لبنان منجر شد به لبنان بازگشت و با تغییر مواضع قبلی خود ضمن ائتلاف با حزب‌الله لبنان و ورود در جریان هشت مارس رویکرد جدیدی برای خود در پیش گرفت. او جنبش تغییر و اصلاح را تشکیل داد و در انتخابات سال 2009 توانست 27 کرسی از 128 نفری پارلمان لبنان را به خود اختصاص دهد و سال گذشته برای پست ریاست جمهوری لبنان انتخاب شد.