۱۴۰۲ اسفند ۱۰, پنجشنبه

برایان هوک: بایدن باید رژیم ایران را مجبور به پرداخت هزینه حملات نیابتی کند

 برایان هوک: بایدن باید رژیم ایران را مجبور به پرداخت هزینه حملات نیابتی کند

برایان هوک
برایان هوک

رویترز در گزارشی به تاریخ چهارشنبه ۹ اسفند به‌نقل از برایان هوک، نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران در زمان دونالد ترامپ، نوشت که دولت بایدن باید رژیم ایران را مجبور به پرداخت هزینه حملات نیابتی کند.
وی که در گفتگویی با سناتورهای آمریکایی شرکت کرده بود با اشاره به استفاده رژیم ایران از نیروهای نیابتی خود در منطقه اضافه کرد: «رژیم ایران در منطقه خاکستری عمل کرده و کاری می‌کنند که نیروهای مزدور نیابتی به‌جای آنها بمیرند. آنها هیچ درد و رنجی را احساس نمی‌کنند و تا زمانی که این رژیم درد را احساس نکند، آنها بدون مجازات در منطقه خاکستری به فعالیت خود ادامه خواهند داد».
وی در ادامه سخنانش با اشاره به حملات آمریکا به نیروهای نیابتی رژیم ایران افزود: «فکر نمی‌کنم که رژیم ایران خودش هزینه‌های کافی را به‌طور مستقیم متحمل شده باشد. دولت بایدن باید اعلام کند که آنها هیچ تفاوتی بین ایران و نیابت هایش قائل نمی‌شوند و هر کاری که یک نیابتی انجام دهد ما به رژیم ایران نسبت می‌دهیم و آنها به‌گونه‌یی پاسخگو خواهند بود که گویی حمله مستقیم بوده است».

بروکسل – پارلمان اروپا - کنفرانس پارلمانی با حضور نمایندگان پارلمان و نمایندگان انجمن‌ها و جوامع ایرانیان هوادار مقاومت در ایتالیا

 بروکسل – پارلمان اروپا - کنفرانس پارلمانی با حضور نمایندگان پارلمان و نمایندگان انجمن‌ها و جوامع ایرانیان هوادار مقاومت در ایتالیا

کنفرانس پارلمانی با حضور نمایندگان پارلمان
کنفرانس پارلمانی با حضور نمایندگان پارلمان

بروکسل – پارلمان اروپا

کنفرانس پارلمانی با حضور نمایندگان پارلمان

و نمایندگان انجمن‌ها و جوامع ایرانیان هوادار مقاومت در ایتالیا

وضعیت وخامت‌بار حقوق‌بشر در ایران

حمایت از زنان و جوانان ایرانی در مبارزه برای آزادی و دموکراسی

سخنرانیهای نمایندگان پارلمان اروپا از ایتالیا

لوچیا وولو

جانّا گانچا

استفانیا زامبلّی

ماریا آنجلا دتزی

و سخنرانی مسئولان و اعضاء انجمنهای هوادار مقاومت ایران

در ایتالیا

 

به ابتکار خانم لوچیا وولو (Lucia VUOLO) نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا، جلسه‌یی در مقر این پارلمان در بروکسل تحت عنوان «وضعیت وخامت‌بار حقوق‌بشر در ایران، حمایت از زنان و جوانان ایرانی در مبارزه برای آزادی و دموکراسی» برگزار شد.

در این جلسه شماری از نمایندگان پارلمان اروپا شرکت و سخنرانی کردند و شماری از دستیاران نمایندگان نیز برای تهیه گزارش در جلسه حضور داشتند.

سخنرانان از جمله عبارت بودند از:

لوچیا وولو، جانّا گانچا، خانم استفانیا زامبلّی، و ماریا آنجلا دتزی، نمایندگان پارلمان اروپا از ایتالیا

در این جلسه هم‌چنین شماری از مسئولان و اعضاء انجمنهای هوادار مقاومت ایران در ایتالیا سخنرانان مهمان بودند.

کنفرانس پارلمانی با حضور نمایندگان پارلمان

مدیریت این کنفرانس به عهده «دکتر آنتونیو یوله» رئیس دفتر نماینده وولو بود، وی کنفرانس را با ابراز خرسندی از این‌که فرصتی است تا با نمایندگان انجمنهای ایرانی در ایتالیا بحث و گفتگو داشته باشند شروع کرد و افزود که باعث افتخار است که صدای ایرانیانی را که سال‌ها برای آزادی کشورشان مبارزه می‌کنند در خانه دموکراسی یعنی پارلمان اروپا بشنوند.

 

خانم لوچیا وولو (نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا) که ریاست جلسه را برعهده داشت، با خوش آمدگویی به حضار، گفت که به‌خاطر اهمیت این کنفرانس و این‌که مشتاق شنیدن صحبت‌های مهمانان برنامه در مورد مقاومت ایران و مبارزه مردم ایران علیه دیکتاتوری حاکم است از محل حوزه انتخابی خودش در ایتالیا به بروکسل برگشته تا بتواند در این کنفرانس شرکت کند، او در صحبت هایش تأکید کرد: از این‌که اخیراً در جریان مبارزات مشروح مقاومت ایران قرار گرفته است بسیار تحت تأثیر این مقاومت و نقش زنان در آن قرار گرفته‌ام. من متعجب هستم که به‌دلیل شدت سانسور از اوضاع اسفناک سرکوب در ایران اطلاع نداشتم و از این بابت بسیار متاثرم و لذا تصمیم گرفتم که با برگزاری این کنفرانس امکانی فراهم شود تا نمایندگان انجمنهای ایرانی در ایتالیا که سال‌ها برای پشتیبانی از مردم و مقاومت ایران تلاش کرده‌اند بتوانند از تجارب شان و این‌که چه باید کرد صحبت کنند.

نماینده «لوچیا وولو» در ادامه صحبت هایش گفت: «اما اکنون که کمی با اوضاع شما و مقاومت مردم تان آشنا شدم در کنار شما خواهم بود و هر بار که مرا خبر کنید برای کمک به شما آماده‌ام».

خانم وولو خطاب به همکارانش در پارلمان اروپا و به‌طور خاص رو به نمایندگانی که در جلسه حاضر بودند گفت پارلمان اروپا می‌بایست برعلیه نقض حقوق‌بشر توسط رژیم ایران قدمهای عملی بردارد و دولتها باید به قطعنامه‌هایی که در پارلمان اروپا به تصویب می‌رسد گردن بگذارند و به‌طور خاص مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «جوزف بورل»، باید به نظر نمایندگان پارلمان اروپا در رابطه با ایران توجه بیشتری مبذول دارد.

 

خانم جانّا گانچا، نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا، سخنران دیگر این جلسه بود وی در سخنانش با اشاره به رابطه دیرینه‌اش با مقاومت ایران و دیدارهای متعددش با خانم مریم رجوی گفت: من شدیداً تحت تأثیر مقاومت ایران و نقش زنان در این جنبش هستم. با وجود چنین زنان و مردانی در مقاومت ایران احساس امنیت بیشتری می‌کنم

خانم گانجا هم‌چنین تأکید کرد اگر از دموکراسی در جایی که وجود دارد محافظت نشود، می‌تواند سست شود و یا از بین برود. وی از نمایندگان حاضر در کنفرانس و هم‌چنین از دولتهای اروپایی خواست که در حمایت از مقاومت ایران قدمهای عملی بردارند.

 

خانم استفانیا زامبلّی، نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا و عضو گروه احزاب مردم اروپا در پارلمان، با ابراز خوشنودی از شرکتش در این جلسه گفت من عمدتاً از طریق کتابها و مطبوعات از اوضاع در ایران مطلع می‌شوم، به همین خاطر این جلسه برایم بسیار جالب و مفید است من برای شنیدن صحبت‌های نمایندگان انجمنهای ایرانی در ایتالیا به این جلسه آمده است. من در مقابل مطالبی که نمایندگان انجمنهای ایرانی اظهار می‌کنند، به واقع بسیار برانگیخته شده‌ام. به همین خاطر بسیار مهم است که در پارلمان اروپا و هم‌چنین در پارلمان ایتالیا این انجمن ها فضا پیدا کنند و ما از دهان آنها از اوضاع ایران باخبر بشویم.

 

خانم ماریا آنجلا دتزی، نماینده دیگر پارلمان اروپا از ایتالیا که در جلسه شرکت داشت گفت، من در زمان انقلاب ضدسلطنتی جوانی ۲۲ ساله بودم و در تظاهرات به نفع مردم ایران شرکت می‌کردم. اما دیدیم که بر سر آن انقلاب بزرگ چه آمد، بنابراین بسیار خوب است ما به حرفهای شما گوش بدهیم و هم‌چنین خوب است که اروپا با چشمانی باز و با سیاستی مستقل مسائل ایران را دنبال کند.

 

دکتر خسرو نیکذات مسئول انجمن پزشکان و داروسازان دموکراتیک در ایتالیا به‌عنوان اولین سخنران مهمان در مورد فعالیت‌های این انجمن در شهرکونئو، شهر خواهر اشرف، و استان پیه مونته توضیح داد و گفت: سرنگونی رژیم آخوندی موضوعی است به نفع صلح و امنیت در منطقه و در همهٔ جهان و به همین خاطر می‌بایست حق دفاع مشروع مردم ایران به‌رسمیت شناخته شود. دکتر نیکذات هم‌چنین دربارهٔ افزایش اعدامها در ایران به‌خصوص در ماههای اخیر صحبت کرده و آمار و ارقام آنرا ارائه کرد.

 

غزل افشار مسئول انجمن جوانان دموکراتیک در ایتالیا سخنران دیگر این کنفرانس بود وی در سخنانش به بهایی که مردم ایران و به‌خصوص مبارزین و مجاهدین خلق برای آزادی ایران می‌پردازند پرداخت و گفت رژیم آخوندی پدر و خاله او را به‌شهادت رسانده است. او هم‌چنین از مادرش به‌عنوان یکی از زنان پیشتاز در مبارزه برای آزادی ایران که هم‌اکنون در اشرف۳ در میان رزمندگان مجاهدین خلق حضور دارد صحبت کرد و او را الگویی برای خودش در مسیر مبارزه‌اش دانست. غزل افشار هم‌چنین به کسانی که به نام و با لباس اپوزیسیون و در حقیقت برای مخدوش کردن مرزهای مبارزه با رژیم آخوندی اخیراً وارد صحنه شدند اشاره کرد و گفت که اکنون با تعمیق انقلاب دموکراتیک در ایران و روشن شدن هر چه بیشتر مرزبندیها از صحنه خارج شدند. غزل افشار در پایان به برنامه ۱۰ ماده‌ای خانم مریم رجوی برای ایران فردا، به‌عنوان برنامه فشرده مقاومت ایران اشاره کرد.

 

اسماعیل محدث، نویسنده و نماینده جامعه فارغ‌التحصیلان و متخصصان ایرانی در ایتالیا، با اشاره‌یی کوتاه به تاریخ مبارزه برای آزادی و دموکراسی در ایران از حمایت بیش از ۴ هزار تن از نمایندگان پارلمانهای مختلف از سراسر جهان، از جمله پارلمان ایتالیا، و بسیاری از برندگان جایزه نوبل و رهبران کشورهای مختلف از مقاومت ایران و به‌خصوص از برنامهٔ ۱۰ ماده‌ای خانم رجوی یاد کرد. او هم‌چنین گفت: حالیکه رژیم آخوندی با همه دنیا و با بشریت سرِ جنگ دارد و باعث بی‌ثباتی در منطقه و جهان است، مقاومت ایران تعهد دارد که حق حاکمیت را برای مردم ایران کسب کرده و به آنها بسپارد و در برنامه خود همجواری صلح‌آمیز و ثبات و رفاه و توسعه اقتصادی را گنجانده است. به همین خاطر سرنگونی رژیم آخوندی نه تنها به نفع مردم ایران بلکه به سود همه مردم دنیاست.

 

دکتر یوسف لسانی مسئول انجمن ایران آزاد و دموکراتیک در ایتالیا در ابتدای صحبت هایش به ارائه بیلان فعالیت‌های انجمن ایران آزاد به‌خصوص در ایام قیام اشاره کرد و اهداف سه‌گانهٔ این انجمن، افشاء جنایات رژیم و رساندن صدای مردم و معرفی آلترناتیو دموکراتیک رژیم آخوندی برشمرد. دکتر لسانی با اشاره به تداوم نقض حقوق‌بشر و افزایش دستگیری و اعدام در ایران گفت: رژیم آخوندی نه تنها به نقض دائم حقوق‌بشر مشغول است، بلکه اقتصاد کشور را هم به کلی از بین برده است، و سرمایه‌های کشور را خرج پروژه اتمی و گسترش بنیادگرایی و تروریسم کرده است. رژیم آخوندی برای بقای خودش به اینها احتیاج دارد و سیاست مماشات کشورهای غربی به بهای قربانی شدن حقوق‌بشر مردم ایران این اجازه را به رژیم داده است.

دکتر یوسف لسانی تأکید کرد، مقاومت ایران در انقلاب ۱۴۰۱ با استراتژی کانون‌های شورشی چشم‌انداز سرنگونی را در معرض دید قرار داد و رژیم با به میدان فرستادن افرادش در پوششهای مختلف سعی در شیطان‌سازی بر علیه مقاومت ایران کرد و تلاش کرد مطبوعات و سیاست غرب را به انحراف بکشاند. اکنون اما زمان آن رسیده است که غرب در کنار مردم و مقاومت ایران قرار بگیرد.

 

دکتر ویرجینیا پیش بین، از اعضای انجمن جوانان ایرانی در ایتالیا و مدافع حقوق زنان سخنران دیگر این کنفرانس بود وی گفت که من هرگز ایران را ندیده‌ام، اگر چه آرزوی دیدن ایران آرزوی بزرگ من است. دقیقاً به‌خاطر این‌که با وجود رژیم آخوندی و اوضاعی که این رژیم در ایران حاکم کرده است من تاکنون از محقق شدن این آرزو مانند خیلی‌های دیگر محروم شده‌ام این خود اولین دلیل مخالفت من با رژیم آخوندی است و به همین دلیل برای سرنگونی آن مبارزه می‌کنم.

ویرجینیا پیش بین هم‌چنین از جایزه‌ای که به‌عنوان یکی از زنان موفق جزیره ساردینیا به او تعلق گرفت صحبت کرد و گفت در حقیقت این زنان مقاومت ایران هستند که شایسته دریافت جایزه هستند. به همین خاطر این جایزه را به خانم مریم رجوی و دیگر زنان مقاومت ایران اهدا کردم.

 

علی افشار آخرین سخنران جلسه بود که ضمن اشاره به ۱۲۰ هزار شهید راه آزادی ایران به برخی از شهدای مقاومت ایران که سابقه حضور یا تحصیل در ایتالیا را داشتند اشاره کرد و با نشان دادن کتاب قطور لیست شهدا بهایی که مردم ایران و مقاومت سازمان‌یافته آن برای آزادی ایران داده‌اند را برشمرد.

 

در پایان به ابتکار دکتر آنتونیو یوله ۱۰ بند برنامه ده ماده‌ای خانم رجوی برای ایران آزاد فردا توسط سخنرانان به ترتیب خوانده شد، که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

«سرنگونی و انقلاب» تنها «انتخاب» مردم ایران

 «سرنگونی و انقلاب» تنها «انتخاب» مردم ایران

سرنگونی و انقلاب
سرنگونی و انقلاب

آفتابی شدن خامنه‌ای، درست دو روز مانده به نمایش ورشکستهٔ انتخابات خبرگان و مجلس ارتجاع، نشان از وخامت و تلاطم اوضاع دارد. افزودن فله‌یی به تعداد کاندیداهای تأیید صلاحیت شده و بالابردن سیاهی لشگر نیز نتوانست، تنور سرد این نمایش مهوع و رسوا را گرم کند. تا جایی که او مجبور شد حتی برای جمع‌وجور کردن و انگیزه‌دادن به تتمهٔ پراکنده و ریزشی درون حکومت به کلماتی مانند «پیشرفت!»، «منافع ملی!»، «قدرت ملی!» و «ایران!» متوسل شود. از همه مضحک‌تر این‌که پاسدار صادق محصولی نیز در یک نشست خبری، عبارت «انتخابات آزاد و دموکراتیک!» را مورد سوء‌استفاده قرار داد.

«انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران، محصول جمهوری اسلامی است چون سلطنت پهلوی نسبتی با رأی مردم نداشت!» (تسنیم. ۹اسفند ۱۴۰۲)

خیانت به ناموس واژه‌ها، در این نظام امر تازه‌یی نیست اما کاربرد عبارت «انتخابات ضعیف!» از جانب خامنه‌ای، دال بر شکست پیشاپیش خیمه‌شب‌بازی انتخابات است.

«اگر انتخابات ضعیف باشد، هیچ‌کس سود نمی‌برد، همه ضرر می‌کنند، همه ضربه می‌خورند» (خامنه‌ای. شبکهٔ خبر رژیم. ۹اسفند ۱۴۰۲).

«ضررکردن»، «ضربه‌خوردن» و به خطر افتادن امنیت کشور، اسامی مستعار «قیام و سرنگونی» هستند؛ همان واقعیتی که در زیر پوست جامعه در حال غلیان است.

 

شرف و افتخار تاریخی

مقاومت ایران و جبهه خلق این افتخار را دارد که از فردای ۳۰خرداد مغلوب وسوسهٔ خناس عمامه‌دار نشد و برای نمایش سخیف به‌اصطلاح انتخابات این رژیم مشروعیت قائل نشد. شرف و افتخار تاریخی مجاهدین و مقاومت یاران همین بس که «اصولی‌ترین، واقع‌بینانه‌ترین و مؤثر‌ترین برخورد را تحریم تام و تمام انتخابات فرمایشی مجلس نامشروع رژیم خمینی شناخت».؛ و به مردم ایران اعلام کرد: «به هر ترتیب از شرکت در مراسم این انتصابات فریبکارانه خودداری کنید!»

مسعود رجوی در پیام بهمن۱۳۶۲ خود به صراحت هر نوع کاندیداتوری برای این مجلس نامشروع و ضدمردمی را شراکت در جرم این رژیم اعلام نمود.

«شخصا چه به‌عنوان مسئول شورای ملی مقاومت و چه از جانب مجاهدین خلق ایران تأکید می‌کنم که کلیهٔ کاندیداها و وکلای این مجلس نامشروع و ضدمردمی به‌خاطر نادیده‌گرفتن و پشت پازدن به اساسی‌ترین حق ملت که همانا حق حاکمیت ملی و مردمی است، شریک جرمهای خمینی بر ضدآزادی و استقلال میهن و برضد مقاومت خونبار تمام مردم ایران می‌باشند» (نشریهٔ مجاهد، شمارهٔ ۱۸۸.۶بهمن ۱۳۶۲).

 

یک تجربهٔ تاریخی

آن روز نیز مانند همین امروز خمینی، سلف خامنه‌ای نیز برای بازارگرمی نمایش انتخابات به نیرنگها و دجالیت‌های مختلف متوسل می‌شد و می‌گفت اگر در انتخابات شرکت نکنید «اسلام!» شکست می‌خورد، همه شکست می‌خورند. مسعود رجوی در پاسخ به این لاطائلات فریبکارانه به صراحت گفت:

«به‌راستی خمینی خوب پیش‌بینی کرده است که اگر مردم کنار بروند همه شکست می‌خورند. با این تفاوت که چون او می‌داند که خود از همان نخستین روز استقرار دیکتاتوریش مردم را کنار زده و اساسی‌ترین حق آنها یعنی حق آزادی و انتخاب و حق حاکمیت مردمی را از ایشان سلب کرده است، علیهذا ناگزیر است با هر گونه فریبکاری و تحمیل و اجبار انزوای اجتماعی خود و نفرت عمومی از این رژیم استبدادی را در این‌گونه مقاطع از دید جهانیان مخفی سازد و هر طور شده با تهدید و نیرنگ چنین وانمود کند که هنوز مردم در صحنه حضور دارند. در این رابطه گاه در قالب مثال حتی حاضر می‌شود تواضع به خرج داده و بگوید مردم اگر از من گله دارند از اسلام سرد نشود، من خلاف کردم به اسلام چه، اما این مقدمه‌چینی تماماً به‌خاطر این است که فی‌الفور بیفزاید، مردم اگر اسلام را، استقلال و آزادی را نبودن تحت اسارت شرق و غرب را می‌خواهند، همه در انتخابات شرکت کنند و در صحنه حاضر باشند، اما ما می‌گوییم مردم ایران دقیقاً به همین دلیل که استقلال و آزادی میهن خود را می‌خواهند، در این انتخابات قلابی شرکت نخواهند کرد» (همان منبع).

 

اکنون زمان انقلاب است

گذشت زمان اثبات کرد که تحریم قاطع نمایش انتخابات تنها اقدام اصولی و شرافتمند بوده است و خواهد بود.

تحریم قاطع انتخابات بخشی از فعالیت کانون‌های شورشی در فضای انفجاری و مستعد قیام و خیزش است، حتمیت و پیشبرد خط سرخ سرنگونی و انقلاب، خامنه‌ای را بر آن داشته است که حتی هم‌باندیهای خودش را نیز به تیغ «خالص‌سازی» بسپارد و کسانی مانند حسن روحانی را نیز رد صلاحیت نماید تا علاوه بر دولت مجلس یک‌دست و حلقه‌به‌گوش، خبرگان را نیز برای حل معضل جانشینی از عناصر ناهمخوان پاکسازی نماید. افزودن به‌شمار اعدام‌ها، جنگ‌آفرینی در غزه و خیانت به مردم فلسطین نیز در این راستا بوده است.

صحبت‌های خامنه‌ای در مورد «انتخابات ضعیف» به‌راه افتادن کمپین مضحک «التماس» از سوی خامنه‌ای و مهره‌های ریز و درشت او برای شرکت در نمایش انتخابات، بیانگر کسادی و شکست مطلق آن است (۱).

انتخاب قاطع مردم ایران با عبور از چند قیام سراسری، انقلاب و سرنگونی است. آری، اکنون زمان «انقلاب» است نه «انتخابات»؛ انتخابات آزاد تنها و تنها با سرنگونی و پس از سرنگونی فاشیسم دینی امکان‌پذیر است.

 

پانوشت:

(۱) در این زمینه شاهد انواع و اقسام توجیه و استدلال برای رفع و رجوع این کسادی و شکست به‌خصوص در تهران هستیم. احمد قیومی، فرماندار تهران گفته است:

«یکی از دلایلی که گاهی اوقات اعداد مشارکت در انتخابات در تهران پایین است، این نیست که تهرانی‌ها رأی نمی‌دهند، بلکه به این دلیل است که یکسری از تهرانی‌ها برای رأی دادن به حوزه‌های انتخابیه دیگری می‌روند تا به اقوام خود که کاندیدا شده‌اند، رأی دهند. با بررسی خروجی تهران در شب انتخابات، مشاهده می‌کنیم در حال حرکت به سمت حوزه انتخابیهٔ دیگری هستند!» (دنیای صنعت. ۹اسفند۱۴۰۲)

بسیار مهم : گزارش راهبردی چشم انداز تحولات منطقه بعد از جنگ غزه - قیام تا سرنگونی

 قیام تا سرنگونی – گزارش راهبردی چشم انداز تحولات منطقه بعد از جنگ غزه