۱۴۰۲ بهمن ۹, دوشنبه

آمریکا ناجی شریفی زیندشتی و بریتانیا اعضای یگان ۸۴۰ سپاه پاسداران را تحریم کردند

 آمریکا ناجی شریفی زیندشتی و بریتانیا اعضای یگان ۸۴۰ سپاه پاسداران را تحریم کردند

پرچم ایران و آمریکا

منبع تصویر،REUTERS

آمریکا و بریتانیا روز دوشنبه یک «شبکه‌ بین‌المللی ترور» را تحریم کردند که به گفته آنها فعالان ایرانی و مخالفان جمهوری اسلامی ایران را هدف قرار می‌دادند.

وزارت دارایی آمریکا در بیانیه‌ای گفت این گروه که گفته می‌شود «به دستور وزارت اطلاعات و امنیت ایران» اداره می‌شود، «در سراسر حوزه‌های قضایی مختلف» دیگر کشورها عملیات ترور و آدم‌ربایی انجام داده است.

وزارت دارایی آمریکا با بیان اینکه هدف از این اقدامات ساکت کردن منتقدان رژیم ایران است، افزود که این شبکه همچنین عملیات‌هایی را در آمریکا طراحی کرده است.

در میان پنج نفری که نامبرده شده، ناجی شریفی‌زیندشتی است که آمریکا او را «قاچاقچی بین‌المللی» نامیده است.

در فهرست تحریم‌های آمریکا، نام افراد دیگری هم آورده شده از جمله اعضای خانواده ناجی شریفی زیندشتی و یک مامور وزارت اطلاعات که گفته شده بر برخی از عملیات ناجی زیندشتی نظارت می‌کند. شهرام علیرضا تمرزاده زاویه جکی، علی کوچک، علی اسفنجانی، رضا حمیدی راوری و محمدرضا ناصرزاده دیگر اتباع ایرانی‌اند که تحریم شده‌اند.

در بیانیه وزارت دارایی آمریکا آمده «شبکه شریفی‌زیندشتی با قتل در چند کشور از جمله امارات متحده عربی، کانادا و ترکیه مرتبط بوده است.»

ناجی شریفی زیندشتی، که اصالتا ایرانی است متهم است که در ربودن از رهبران گروه «مقاومت ملی احواز» در ترکیه دست داشته است.

برایان نلسون، معاون وزارت دارایی آمریکا، در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: «تلاش‌های مستمر حکومت ایران برای هدف قرار دادن مخالفان و فعالان، نشان دهنده ناامنی عمیق حکومت و تلاش برای گسترش سرکوب داخلی ایران در سطح بین‌المللی است».

بریتانیا هم در اطلاعیه‌ای جداگانه اعلام کرد که «هفت نفر و یک سازمان، از جمله مقامات ارشد ایرانی و اعضای باندهای تبهکار سازمان‌یافته که با حکومت ایران همکاری می‌کنند، تحریم» می‌کند

بریتانیا در بیانیه خود نوشته که این افراد شامل «اعضای یگان ۸۴۰ سپاه پاسداران» انقلاب اسلامی هستند که به دلیل «توطئه ترور دو مجری تلویزیونی شبکه خبری ایران اینترنشنال در خاک بریتانیا» در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، در بیانیه خود نوشته است که حکومت ایران و باندهای جنایتکار که به نمایندگی از آن فعالیت می کنند، تهدیدی غیرقابل قبول برای امنیت بریتانیا هستند.

او گفت: «بریتانیا وآمریکا پیام روشنی ارسال کرده اند، ما این تهدید را تحمل نخواهیم کرد.»

نام ناجی شریفی زیندشتی چگونه به رسانه‌ها راه یافت؟

ناجی شریفی زیندشتی

خبرگزاری رسمی ترکیه سال ۱۳۹۹ گزارش داده بود که یافته‌های اطلاعاتی ترکیه نشان می‌دهد که وزارت اطلاعات ایران از سال ۲۰۱۵ از شبکه باند تبهکار زیندشتی و زیرمجموعه‌های آن برای ترور و ربودن مخالفان حکومت ایران در ترکیه استفاده کرده است.

ناجی شریفی زیندشتی در ترکیه سابقه بازداشت دارد اما نام او پس از ربودن حبیب فرج‌الله چعب از مخالفان حکومت ایران به رسانه‌ها راه یافت.

دادستانی ترکیه می‌گوید ناجی شریف زیندشتی، برادرزاده‌اش بختیار فرات و نیهاد آشان نقشه ربودن حبیب چعب را طرح‌ریزی کرده‌ بودند. سپس او را به سرویس اطلاعات ایران تحویل دادند.

حبیب فرج‌الله چعب ملقب به حبیب اسیود شهروند ایرانی- سوئدی مهر ۱۳۹۹ شمسی در ترکیه ربوده و در اردیبهشت ۱۴۰۲ در ایران اعدام شد.

پلیس ترکیه بعدتر اعلام کرد شبکه‌ای ۱۳ نفره‌ را بازداشت کرده است که با ناجی شریفی‌زیندشتی قاچاقچی بین‌المللی در ارتباط بودند.

ماموران وزارت اطلاعات پیش از آن گفته بودند که حبیب اسیود را در عملیاتی «پیچیده» دستگیر شده است. اما پلیس ترکیه اعلام کرد که ماموران امنیتی او را با هماهنگی یک باند قاچاق بین‌المللی ربوده و سپس به ایران منتقل کرده‌اند.

به گفته مقام‌های اطلاعاتی ترکیه حبیب اسیود که عصر همان روز با پروازی به استانبول رسیده بود با تاکسی به محل قرار با با زنی به نام «سابرین س» می‌رود و در آنجا سوار ونی می‌شود که سابرین س و راننده در آن منتظرش بودند.

بنابر این گزارش سابرین س در واقع برای ماموران اطلاعاتی ایران کار می‌کرده است.

پایگاه خبر آناتولی به نقل از مقام‌های اطلاعاتی ترکیه گزارش داده بود که اعضای باند در ماشین حبیب اسیود را بیهوش می‌کنند، دست و پایش را می‌بندد و تحویل بقیه اعضای باند می‌دهند.

به گزارش آناتولی آقای اسیود را به خانه یکی از قاچاقچیان انسان می‌برند که در نهایت از این طریق به صورت غیرقانونی به ایران منتقل می‌شود.

بنابر این گزارش سابرین س. همان روز به صورت غیرقانونی به ایران برمی‌گردد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر