حسن روحانی از رد صلاحیتش برای مجلس خبرگان خبر داد
سایت رسمی حسن روحانی به نقل از «یکی از مقامات شورای نگهبان» نوشت: «فقهای این شورا صلاحیت حجتالإسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی برای نامزدی در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را تائید نکردند و وزارت کشور این موضوع را به طور رسمی اعلام خواهد کرد.» اما سخنگوی شورای نگهبان این خبر را به صراحت تأیید نکرده است.
روز چهارشنبه ۴ بهمن، ساعتی بعد از آن که سایت روحانی از رد صلاحیت وی خبر داد، سخنگوی شورای نگهبان به خبرگزاریهای حکومتی گفت: «هنوز اسامی داوطلبان انتخابات مجلس خبرگان به وزارت کشور اعلام نشده و بنابراین رسانهها باید از گمانهزنی پرهیز کنند.» به گفتۀ وی نظر شورای نگهبان همین امروز – چهارشنبه – به وزارت کشور ارسال خواهد شد.
با اینحال بسیاری از طرفداران و همچنین دشمنان روحانی خبر رد صلاحیت او را قطعی دانسته ودر این باره اظهارنظر کردهاند. حمید رسایی روحانی تندرو که زمانی سخت طرفدار احمدینژاد بود مینویسد که شنیدن این خبر «با توجه به عملکرد و مواضع روحانی اصلاً عجیب نبود... حالا باید برای محاکمۀ روحانی و روشن شدن برخی ابهامات روزشماری کنیم.»
احمد زیدآبادی روزنامهنگار اصلاحطلب با تأکید بر این نکته که موضوع هنوز قطعی نشده میافزاید: «اگر حسن روحانی بهواقع رد صلاحیت شده باشد و در فرصت اعتراض، تغییری در این تصمیم صورت نگیرد، بهرغم بیاهمیت و بیاثر بودن اصل ماجرا، اما مفهوم نمادین آن اینست که: عدهای تمام تلاش خود را بهکار گرفتهاند تا کار خود را از اساس خراب کنند. خودکرده را هم چاره نیست متأسفانه!»
از زمانی که روحانی نامزدی خود را برای مجلس خبرگان اعلام کرد، حملات رسانههای حکومتی علیه وی شدت گرفت. به ویژه در چند روز گذشته، این رسانهها تفسیرها و مطالب گوناگونی در بارۀ دولت روحانی منتشر کردهاند که همگی در جهت نشان دادن ناکارآمدی وی و دولتش است. به عنوان مثال، خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی – ایرنا – مطالبی دارد با این نوع عناوین: «بیتدبیریهای دولت روحانی از حافظۀ مردم پاک نمیشود» و یا در مطلب دیگری شرح میدهد که چگونه دولت روحانی «برای پرداخت حقوقهای نجومی» بودجه را افزایش داده بود.
خبرگزاری تسنیم نیز در گزارشی مفصل در بارۀ داماد روحانی، موسوم به کامبیز مهدیزاده، ادعا میکند که این فرد با «دستکاری در آزمون خلبانی» تلاش کرده گواهینامۀ این رشته را کسب کند.
تسنیم در مطلبی دیگر، اظهارات مدیرعامل ایرنا را منتشر کرده که به کنایه خطاب به روحانی گفته است: «هشت سال فرصت بود که ایدههای نابتان را به کار بگیرید، متعجبم چرا نگه داشتید تا سالهای بعد به دیگران مشاوره دهید؟» روحانی اخیراً به خبرنگاران گفته بود که در «اوایل دولت سیزدهم با آقای رئیسی تماس میگرفتم و مایل بودم کمک کنم، اما دیدم هیچ فایدهای ندارد...»
روحانی که ۷۵ سال دارد از سال ۱۳۷٩ نمایندۀ مجلس خبرگان است (سه دورۀ هشت ساله). به موازات این مسئولیت، روحانی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ ریاست جمهوری اسلامی را بر عهده داشت.
قرار است که انتخابات مجلس خبرگان، همزمان با انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز یازدهم اسفند برگزار شود. بدین ترتیب دورۀ جدید خبرگان از سال ۱۴٠۳ آغاز خواهد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر