۱۴۰۲ آبان ۶, شنبه

با یاد مجاهد شهید محمد حسن خالقی زادهاز دانشجویان پیشتاز نبرد علیه دو دیکتاتوری شاه وشیخ از همدان

با یاد مجاهد شهید محمد حسن خالقی زادهاز دانشجویان پیشتاز نبرد علیه دو دیکتاتوری شاه وشیخ از همدان 

مجاهد شهید محمد حسن خالقی زاده
مجاهد شهید محمد حسن خالقی زاده

محل تولد: همدان
شغل:
سن: 31
تحصیلات: دانشجو
محل شهادت: کرج
تاریخ شهادت: 0-5-1367
محل زندان: اوین

زندگینامه شهید


زندانی زمان شاه: سه سال از ۵۴ تا ۵۷ 

نحوه شهادت: حلق‌آویز

محمد حسن خالقی‌ زاده در سال۱۳۳۶ در شهر همدان به دنیا آمد. پس از طی دوران ابتدایی و متوسطه در دانشگاه صنعتی شریف تهران در رشته مهندسی راه و ساختمان به تحصیلاتش ادامه داد.

محمد حسن با مسایل سیاسی در دوره دبیرستان آشنا شد. پس از سال۵۰ و علنی شدن سازمان مجاهدین و مشی مبارزه مسلحانه انقلابی علیه شاه خائن و شهادت بنیانگذاران سازمان و دفاعیات پرشکوه مجاهدین در بیدادگاههای شاه دیکتاتور، محمد حسن نیز مانند بسیاری از جوانان آن روز، جذب این آرمان انقلابی شد. تکثیر و انتشار اطلاعیه‌ها و دفاعیات مجاهدین از جمله فعالیتهایی بود که وی به همراه دوستان همفکرش در اواخر دوران دبیرستان انجام می‌دادند. پس از ورود به دانشگاه صنعتی شریف محمد حسن به صف مبارزات دانشجویی علیه دیکتاتوری حاکم پیوست و به همراه هواداران سازمان فعالیت‌هایش را افزایش داد. به‌دلیل همین فعالیت‌ها بود که اواخر سال۵۴ توسط ساواک دستگیر و به شکنجه‌گاه برده شد. وی مدتی را زیر شکنجه‌های شدید از جمله ضربات کابل به‌پا گذراند اما مقاوم و استوار این دوران را طی کرد و به زندان اوین منتقل شد.

سه سال زندان اوین برای محمد حسن، آموزشگاهی بود که وی بیشترین استفاده را از آن برد و بر اثر آموزشهای سازمان در زمینه‌های مختلف انگیزه‌های مبارزاتی‌اش بیش از‌ پیش صیقل خورد.

سال ۵۷ به همت مردم ایران مانند سایر مجاهدان راه آزادی از زندان آزاد شد و به صفوف قیام مردم ایران پیوست و در تظاهرات ماههای آخر حاکمیت سلطنتی شرکت فعال داشت. به‌نوشته یکی از همرزمان مجاهدش: «در تظاهرات با روحیه‌ای شاد شرکت می‌کرد و کینه‌ای عمیق از دیکتاتوری شاه داشت. در تظاهرات شعارهای جدید می‌ساخت و سعی می‌کرد که جوانان هم محلی خودش را با مجاهدین آشنا کند و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی‌کرد. او می‌گفت ایدئولوژیها را باید تغییر داد و با رژیم به‌صورت ریشه‌یی باید مبارزه کرد».

پس از پیروزی انقلاب در بخش کارگری سازمان مشغول به کار شد.

همرزمانش که از نزدیک با وی کار کرده‌اند از روحیه سرشار و خستگی‌ناپذیریش در کارها یاد می‌کنند و این‌که در هر محیطی روحیه بخش بود.

محمد حسن در طول فاز سیاسی در چارچوب همان بخش کارگری در تمامی فعالیت‌های سازمان، از میتینگها و تظاهراتها و. . تا مقابله با چماقداران خمینی در برابر حملات به مراکز سازمان، شرکت مؤثر داشت.

پس از سی خرداد وی نیز مانند سایر مجاهدان به زندگی مخفی روی آورد تا آن که حین انجام یک مأموریت در تابستان سال۶۰ توسط مزدوران خمینی دستگیر و روانه شکنجه‌گاه شد. روحیه وی در برابر بازجوییها و شکنجه‌ها زبان‌زد سایر همبندیهایش بود.

محمد حسن پس از عبور سرفرازانه از این مرحله در بیدادگاههای آخوندی به ۱۵سال زندان محکوم شد.

در زندان به‌گفته تمامی همبندی‌هایش از فعالترین نفرات بند بود و در آگاهی و روحیه دادن به دیگران نمونه بود. به‌گفته آنها بعد از رسیدن اخبار انقلاب ایدئولوژیک مجاهدین به داخل زندانها، شور و شوق محمد حسن و بالا‌گرفتن فعالیت‌هایش در زندان چشمگیر بود.

سرانجام این مجاهد قهرمان در جریان قتل‌عام سال۶۷ در بیدادگاههای فرمایشی رژیم ضدبشری خمینی، از آنجا که در برابر هیأت مرگ بر مواضع مجاهدی‌اش پای فشرد، ناصریان جلاد گوهردشت ضمن فحاشی‌های فراوان به وی، او را روانه چوبه‌دار کرد و به این وسیله به‌شهادت رسید

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد

 

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر