۱۳۹۳ اسفند ۲۶, سه‌شنبه

در پاسخ به سئوالات: سخنراني احمد شهيد در28 مين جلسه شوراي حقوق بشر

در پاسخ به سئوالات:

آقاي رئيس ممنون، اگر چه پاسخ به تماس سئولاتي كه شده است در فرصت امروز،ممكن است ولي من سعي ميكنم تا آنجا كه ميتوانم به آنها پاسخ بدهم. اجازه بدهيد در ابتدا من از هيئت ايران تشكر كنم براي همكارهايي كه با من دراينجا، ژنو انجام داده اند. هم چنين تشكر از مقامات در داخل ايران، رئيس عالي حقوق بشر كه شخصا به ژنو آمده اند ودر رابطه با مسائل مختلف به من توضيحاتي داده اند. اين ديالوگها به من كمك كرده است تا بهتر بفهيم كه در ايران چه ميگذرد چه در گذشته و چه درحال حاضر، آقاي سفير از من خواسته است كه به نصفه پْر ليوان نگاه كنم. من به او اطمينان دادم در رابطه با مسائل حقوق بشر، ما بايد با نگاه خوش بينانه برخورد كنم چون بطور روزمره،مردم مورد تعرض و اذيت و آزار قرارميگيرند، ما بايد خوش بين باشيم تا بتوانيم به وظايف خود عمل ميكنم. ومن سخت تلاش ميكنم كه به نصفه پْر ليوان نگاه كنم. آقاي سفير، اگرشما به من اجازه بدهيد كه به ايران سفر كنم و حقايق را ببينم، بسيار خوشحال خواهم بود كه به نصفه پْر ليوان نگاه كنم ولي شما بايد به من اين اجازه را بدهيد كه به نصفه خالي ليوان نيز نگاه كنم چون حقوق بشر متعلق به همه هست. بخصوص كساني كه بي پناهند و حامي ندارند و به همين خاطر بايد در اين رابطه تلاش كنم، بهر حال من مجددا مايلم از همكاري سفير ايران وهيئت ايران وهمكاران آنها كه از ايران به ژنو آمده اند تا قضايا را توضيح دهند وسعي در روشن كردن آنها دارند تشكر كنم. من درگزارش خود به نكاتي اشاره كرده ام من به تلاشهاي دستيار رئيس جمهور  براي مقابله با مواردي كه باعث نقض حقوق زنان ميشود، من به تلاشهاي دولت روحاني اشاره كرده ام كه براي مقابله با خشونت ، اقداماتي صورت داده اند من هم چنين مايلم از تلاش كساني كه چه درداخل دولت وچه درخارج از آن اين مسائل را مورد توجه قرار دهند، تشكر كنم. براي بررسي واقعي همه اين مسائل من بايد به هر دو جنبه خالي و پْر اين  ليون نگاه كنم. اعدام سامان نسيم 
 
از مواردي است كه من با آقاي سفير مطرح كردم، آيا اين نصفه خالي ليوان است يا نصفه پْر؟ چرا، چون او جوان زير 18 ساله بود، بنابه گزارشات او مورد شكنجه قرار گرفته و دادگاهي نا عادلانه داشته است. در اين رابطه من هيچگونه توضيح و اطلاعاتي از مقامات ايراني دريافت نكردم ولذا چگونه بايد اينرا در ابطه با نصفه پْر يا خالي ليوان، مقايسه كرد.

دراين رابطه باسئوال همكاري كامل، اين به معني ديدن از آن كشور مي باشد. اگر اين كار صورت نگرفته است، اما من ميتوانم گزارشات و اطلاعاتي از هيئت ايراني وهم چنين از طريق اينترنت دررابطه با روزنامه و اخبار بدست بياورم و با افرادي در داخل ايران تماس داشته باشم. همكاري هم چنين به معني نه تنها امضا كردن و تعهد زباني كردن به پروتكل هاي سازمان ملل متحدست. به نظر من تعهد به منشور سازمان ملل، نه يك انتخاب، بلكه يك وظيفه مي باشد. من هرگز مايل نيستم درموقعتي قرار بگيرم كه بخواهم در اين موارد موضعي اتخاذ كنم. تقريبا تا حدود 35- 40 سال گذشته، سازمان ملل اختياراتي در رابطه با نقض حقوق بشر نداشت، واينكه كشوري بگويد قوانين حقوق بشر ما با منشور ملل متحد متفاوت است، بحثي بي مورد و بي محتوائي ست. اين طولاني ترين زماني است كه من در رابطه با وضعيت ايران صحبت كرده ام. به نظر ميرسد كه كشورهاي ديگر مايلند بدانند در ايران چه ميگذرد و چه بسا به اين اعتقاد داشته باشند كه دولت روحاني ممكن است بتواند تغييراتي ايجاد كند. به نظر من همين كه بحث درمورد ايران، هميشه يك بحث جاري بوده است بعنوان يك پوئن مثبت براي ايران بايد تلقي گردد تا بتواند به مسير صحيح باز گردد تا اينكه مثلا هر 4 سال يكبار راجع به آن بحث گردد.

سئوال شده است كه ما چگونه ميتوانيم به دولت ايران كمك كنيم تا پيشنهادهاي ارائه شده دررابطه با حقوق بشر را به اجراء در آورد. من به گفته يك پروفسور از نيوزيلند اشاره ميكنم كه به يك پروسه اشاره ميكند. پروسه و نتيجه. در مرحله اول صحبت از قوانيني است كه بايد عوض شود، در مرحله دوم ، صحبت از اختصاص بودجه به اين موارد است و بر اين اساس، منتظر نتيجه باشيم. من به هيئت اعزامي ايران توصيه ميكنم كه به منشور حقوق بشر مراجعه كنند و يك برنامه عملي براي رسيدن به اين اهداف حقوق بشري داشته باشند.

در رابطه با وضعيت زنان در ايران سئوال شده بود كه من به قسمت هاي 68 – 72 گزارش خودم اشاره مي كنم كه من به برخي مشكلات زنان در ايران اشاره كردم، اگر چه آنها بخش زيادي از دانشجويان دانشگاهها را تشكيل ميدهند. در ايران قوانيني وضع گرديده است كه ميتواند وضعيت زنان را وخيم تر كرده و به عقب براند. من در سال گذشته گزارش كردم به درصد كمتري از زنان كه اجازه حضور در دانشگاه را پيدا ميكنند وقوانيني كه باعث نزول شركت زنان در تحصيلات عالي شده است از 60% به زير %50 . من بايد به مسئله اسيدپاشي به صورت زنان درچندين شهر ايران اشاره كنم،


 
اگر چه من از تلاش دولت براي دستگيري مسببين اين امر خوشحالم اما گزارش شده است كه مامورين نسبت به شنيدن اين شكايات وقايع، غيرحساس بوده اند. ولذا گزارشات و برخوردهاي دوگانه اي در اين رابطه موجود است.

من در رابطه با تحريم ها وتاثيرات آن بر روي مردم ايران درگزارش خود اشاره كرده ام و بنظر ميرسد اگر مذاكرات با موفقيت به پيش برود، تأئيداتي در جامعه ايران خواهد داشت. من مايل بودم كه دولت ايران مرا در جريان اين ها قرار ميداد ولي، چون دولت ايران از اين ممانعت كرد، من بايد به منابع ديگرمراجعه مي كردم و اشاره كرده ام كه چطور اين تحريم‌ها ممكن است بخشي را مورد تأييد قرار داده باشد. لذا بايد به اين امر توجه شود كه من در گزارش خود به تحريم‌ها اشاره كرده ام. در رابطه اين مسئله صحبت شد كه ايران در رابطه با انتخابات سال آينده چه مسيري را بايد طي كند.من ايران را تشويق ميكنم تا به قوانين بين المللي انتخابات متعهد باشد وحق فردي را از انتخاب شدن سلب نكند وبه همه اجازه شركت در اين انتخابات داده شود.


در آخر مايلم به مسئله اعدام در ايران اشاره كنم كه خود رفسنجاني  نسبت به تعداد بالاي اعدامها ابراز نگراني كرده است 
وهيچگونه شاهدي موجود نيست كه اعدام به بهتر شدن وضعيت جامعه منتهي خواهد شد.
 ما از اعدام متعادها مي شنويم اما اعدام آنها باعث كمتر شدن معتادها نشده است وهيچ تأثيري دركمتر وارد شدن مواد مخدر به داخل كشور نداشته است . ومن مشتاقم كه در جلسه حقوق بشر در سال آينده كه در اين مورد خواهد بود، شركت كنم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر