موضوع مذاکرات هستهای همچنان در صدر مقالات روزنامههای چاپ تهران است که موافقان و مخالفان آن به طرح دیدگاههای خود پرداختهاند.
طرفین خواستار امضای توافق
احمد شیرزاد در سرمقاله روزنامه آرمان نوشته است که در یک ماه اخیر در پرونده هستهای اتفاق جدیدی صورت نگرفته چنانکه اتفاقات رخ داده بیشتر در حاشیه بوده است. نکته مهم هم این که دو طرف بیش از این که نگران به نتیجه رسیدن مذاکرات باشند در این فکر هستند که برای واکنشهای داخلی خود چه پاسخی داشته باشند که همین موضوع کار را تا حدودی پیچیده کرده است. به عبارت دیگر مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی میدانند اگر از صحنه مذاکرات با توافق بازگردند، به جای این که مورد استقبال واقع شوند ممکن است از طرف رقبای خود با خردهگیری مواجه شوند.
این کارشناس امور بینالملل ضمن بر شمردن دلایلی از خواسته کشورهای غربی برای رسیدن به توافق نوشته که به هر حال تصمیمگیری نهایی مستلزم نوعی شجاعت است. در ایران وضع به مراتب بهتر است و در ماههای اخیر با موضعگیریهای رهبری، جریانهای منتقد دیگر مانند گذشته رفتار نمیکنند. هرچند این جریانها تلاشهایی را انجام میدهند اما فضای جامعه خواهان رسیدن به توافق است.
یک میز و هفت اشتباه
محمد صرفی در سرمقاله روزنامه کیهان نوشته است که در مذاکرات هستهای میان ایران و گروه ۱+۵ هفت محاسبه غلط وجود دارد که اغلب این محاسبات اشتباه هم مربوط به آمریکاییها است.
از نگاه نویسنده کیهان این که تحریمها ایران را پای میز مذاکره آورده و تا ابد پای میز مذاکره میماند یا شکست مذاکرات برای ایران فاجعه بار بوده و توافق نهایی حلال مشکلات ایران است از جمله محاسبات اشتباه کشورهای غربی در خصوص مذاکرات هستهای به شمار میرود.
نویسنده در ادامه مدعی شده که غرب و به خصوص آمریکا به این میز به عنوان میزی برای حل و فصل پرونده هستهای نگاه نمیکند که اگر چنین بود این چالش بیش از یک دهه طول نمیکشید.
سرمقاله کیهان در پایان بار دیگر برخی جریانهای داخلی را متهم کرده که در شکلدهی به محاسبات و تصورات غلط واشنگتن نقش غیرقابلانکاری دارند.
قم؛ خشنود از روحانی
خبر پشتیبانی برخی مراجع تقلید از فعالیتهای دولت به ویژه در مذاکرات هستهای در بسیاری از روزنامهها به چاپ رسیده است. از جمله روزنامه اعتماد در گزارشی نوشته که رفت و آمدهای دولتیها به قم زیاد شده است، رفت و آمدهایی که هفته آینده به اوج خود خواهد رسید؛ زمانی که پایتخت مذهبی ایران میزبان رئیس جمهوری و هیات همراهش خواهد بود.
گزارش اعتماد در ادامه همچنین به دیدار محمد نهاوندیان، رئیس دفتر آقای روحانی با آیتالله مکارم شیرازی اشاره کرده و نوشته این مرجع تقلید با ابراز رضایت از روند مذاکرات هستهای گفته که تاکنون این گفتگوها به صورت آبرومند پیش رفته است.
به نوشته این گزارش نکته برجسته در سفر اخیر دولتیها به قم حمایت مراجع تقلید از سیاستهای دستگاه اجرایی کشور بود، حمایتهایی که در برخی موارد با انتقادات مطرح شده علیه دولت تفاوت و فاصله چشمگیری داشت.
ارز و باز هم ارز
علی دادپی، اقتصاد دان در سرمقاله روزنامه جهان صنعت نوشته است که بازار ارز آماده میشود تا شاهد افزایش فصلی تقاضا برای ارز به بهانه سفرهای نوروزی باشد. گسترش صنعت توریسم در منطقه خاورمیانه باعث شده که هر سال تعداد قابل توجهی از هممیهنان عازم کشورهای همسایه ایران شوند. این سفرها هم به ارز احتیاج دارد و در نتیجه تقاضا برای خرید دلار افزایش مییابد.
به نظر این استاد دانشگاه وقت آن رسیده که دستگاه تبلیغاتی کشور با هدف جذب توریست در این روزها به کار افتد تا در ایام عید فقط شاهد خروج ارز و افزایش بهای دلار نباشیم. در سطح فعلی قیمت دلارهایی که عازم کشورهای همسایه میشوند آنقدرها هم بادآورده نیستند و باید جایگزین شوند.
آقای دادپی در پایان نوشته که در بازار ارز این روزها استفاده از فرصت است که نرخ ارز را ثابت نگه خواهد داشت، نه تزریق از ذخایری که باید به نیازهای بیپایان اقتصاد کشور پاسخ بدهند.
کاهش اعتماد به سهام
غلامرضا سلامی در روزنامه اقتصادی تعادل نوشته است که نوسان شدید بازار بورس طی چند ماه اخیر موجب شد تا کارشناسان این حوزه تحلیلهای گوناگونی ارائه و برای خروج از این شرایط پیشنهادهایی را مطرح کنند.
به نظر نویسنده مقاله تا زمانی که دولت برای بازار بورس راهکار نداشته باشد سهام زیادی در اختیار مردم قرار نمیگیرد. سهام عدالت راهکار مثبتی بود که به طور ناقص پیادهسازی شد. در حالی که امکان داشت که همگانی کردن مالکیت سهام را خیلی بهتر و مطلوبتر پیادهسازی کرد اما با اشتباه در اجرا یک ایده خوب را هم خراب کردیم. بنابراین تکرار این نکته ضروری است که بهترین راهکار کنترل بازار بورس، خصوصیسازی است و سایر اقدامات در این زمینه پیامدهای منفی در بر خواهد داشت.
جای پایش همیشه در اصفهان میماند
خبر درگذشت زاون قوکاسیان، منتقد سینما در بسیاری از روزنامهها منعکس شده و برخی از سینماگران هم مطالبی در بزرگداشت یاد او منتشر کردهاند. از جمله بهمن فرمانآرا، کارگردان سینما در روزنامه شرق نوشته است، زاون جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه اصفهان را موفق کرد ولی حاسدان نتوانستند این موفقیت را تاب بیاورند، جشنواره را از او گرفتند و او را به شغلش در شهرداری اصفهان بازگرداندند.
به نوشته آقای فرمانآرا، هر کس دیگری بود فغانش به آسمان میرسید و هزار ناله از روزگار میکرد اما زاون با طبع بلندی که داشت به کارش ادامه داد و کلاسهای درس سینما را برپا نگه داشت، دوستان بزرگی چون عباس گنجوی هر هفته برای تدریس از تهران به اصفهان میرفتند و حتی بعد از بیماری زاون در غیابش کلاسها را ادامه دادند.
در پایان این نوشته از جمله آمده که زاون قوکاسیان یک شهروند معمولی یک شهر مهم ایران بود که عشقش به سینما و زندهنگهداشتن آن در زادگاهش باعث شده بود تبدیل به غولی شود که جای پایش برای همیشه در آن شهر باقی خواهد ماند.بي بي سي
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر