۱۳۹۴ فروردین ۱۱, سه‌شنبه

بازداشت مصطفی عزیزی تهیه‌کننده ‌تلویزیونی پس از بازگشت به تهران

بازداشت مصطفی عزیزی تهیه‌کننده ‌تلویزیونی پس از بازگشت به تهران

مصطفی عزیزی
مصطفی عزیزی، تهیه کننده برنامه‌های تلویزیونی كه مقیم کاناداست، پس از بازگشت به تهران بازداشت شده است. او از بهمن ماه سال گذشته به اتهام "توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام" در زندان اوین به سر می‌برد.
مصطفی عزیزی
مصطفی عزیزی،‌ نویسنده و تهیه کننده تلویزیونی، بهمن ۱۳۹۳ پس از بازگشت از کانادا در تهران بازداشت شده است.
آرش عزیزی پسر مصطفی عزیزی روز دوشنبه (۱۰ فروردین/ ۳۰ مارس) به خبرگزاری رویترز گفت: «نمی خواهم در مورد شواهدی که علیه پدرم استفاده شده گمانه‌زنی کنم، اما مطمئن هستم که او قصد خطا یا زیر پا گذاشتن قانونی را نداشته است.»
آرش عزیزی، خبرنگاری که دارای تابعیت کاناداست و در لندن زندگی می‌کند، گفته است که پدرش پس از بازداشت به مدت ۱۴ روز در سلول انفرادی بوده اما امکان داشته که با خانواد‌ه‌اش تماس تلفنی بگیرد.
او وضعیت روحی و جسمی پدرش را "خوب" توصیف کرده است. مصطفی عزیزی برای دیدار با خانواد‌ه‌اش به تهران سفر کرده بود.

DW.DE


خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع مطلع نوشته است که مصطفی عزیزی به «توهین به رهبری، توهین به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی» متهم شده و ابوالقاسم صلواتی، قاضی رسیدگی کننده به پرونده اوست.
مصطفی عزیزی که سال ۲۰۱۰ میلادی به کانادا مهاجرت کرده بود، سال‌ها به عنوان نویسنده و تهیه‌کننده در رادیو و تلویزیون دولتی ایران کار می‌کرد.
او در دهه‌ی ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ تهیه کننده مسابقه‌ی "تلاش" و مجموعه‌ها‌ی تلویزیونی "مسافر" و "راه بی پایان" بود.
سخنگوی وزارت خارجه کانادا در گفتگو با خبرگزاری رویترز تصریح کرد که دولت کانادا از گزارش‌های منتشر شده در مورد دستگیری مصطفی عزیزی آگاه است اما نمی تواند اطلاعات بیشتری ارائه کند.
فرانسوا لاسال یادآوری کرد که سفارت کانادا در تهران تا اطلاع ثانوی تعطیل است و به همین دلیل امکان پیگیری رسمی این مسئله وجود ندارد.
کانادا سفارت خود را در تهران سال ۲۰۱۲ میلادی تعطیل کرد. سخنگوی وزارت خارجه کانادا افزود: «با توجه به تشدید تنش‌های منطقه‌، شهروندانی ایرانی کانادایی و تبعه ایران که دارای اقامت دائم کانادا هستند امکان دارد به خصوص آسیب‌پذیر باشند و در معرض آزار مقام‌های ایرانی قرار گیرند.»
به گزارش رویترز، تاریخ دادگاه مصطفی عزیزی روز اول ژوئن برابر با ۱۱ خرداد تعیین شده است.

فرارو سايت پاسدار قالباف نوشت تكريت آزاد شد ولي نگفت تكريت يك توسري به خامنه اي وقاسم سليماني بود

کد خبر: ۲۲۸۳۲۱
۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴
نخست وزیر عراق از شکست کامل داعش و آزادسازی کامل شهر تکریت خبر داده است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، تلویزیون عراق عصر سه شنبه به نقل از "حیدر العبادی" تأکید کرد که تکریت کاملا آزاد شد و پرچم عراق بر فراز ساختمان استانداری به اهتزاز درآمد.

خبرنگار شبکه العالم از تکریت گزارش داد بیش از 40 تن از عناصر داعش در عملیات آزادسازی تکریت به هلاکت رسیدند که همه آنان تبعه کشورهای مختلف عربی اند.

دولت عراق پیش از این اعلام کرده بود که آزاد سازی تکریت، مقدمه آزاد سازی موصل خواهد بود. 

العبادی در بیانیه ای که به این مناسبت صادر کرده است از نیروهای ارتش و پلیس عراق و حمایت نیروهای مردمی و عشایر سنی تشکر کرد.

گزارش های منابع خبری حاکی از استقرار نیروهای الحشد الشعبی (مردمی) و ارتش عراق در مناطق مختلف تکریت از جمله ساختمان های امنیتی، مجتمع های دولتی و 13 کاخ ریاست جمهوری، در این شهر است.

به گزارش منابع امنیتی نیروهای الحشد الشعبی و پلیس در جریان دور جدید عملیاتی که از شب گذشته آغاز شد، توانسته بودند تا حوالی ظهر امروز پل العلم را نیز بطور کامل در اختیار بگیرند. 

این منابع گفته اند که عملیات پاکسازی تکریت در حالی انجام شد که گروه تروریستی داعش در بیشتر ساختمان های تکریت مرکز استان صلاح الدین در شمال عراق، تله انفجاری و بمب نصب کرده بود.

يكي از رهبران حماس:حوثی‌ها عروسکی در دستان جمهوری اسلامی ایران است.

حماس در جنگ یمن با کدام جناح است؟


  • 31 مارس 2015 - 11 فروردین 1394


محمود زهار، از رهبران ارشد حماس در غزه، می گوید با مداخله خارجی در امور داخلی یمن مخالف است و یمنی ها خودشان باید اختلافات را از طریق مسالمت آمیز حل و فصل کنند

محمود زهار، از رهبران گروه فلسطینی حماس در نوار غزه، به بی‌بی‌‌سی فارسی می‌گوید حماس در جنگ داخلی یمن طرف جناح خاصی را نگرفته است؛ این حرف آقای زهار اما شاید اعلام بی‌طرفی کامل نباشد.
حماس اخیرا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که در یمن از «گزینه‌های دموکراتیک مردم» و «مشروعیت سیاسی» حمایت می‌کند، به عبارت دیگر از دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن که از دست شورشیان شیعه حوثی به عربستان سعودی فرار کرده و علنا حوثی‌ها را عروسکی در دستان جمهوری اسلامی ایران خوانده است.
مقامات ایرانی اتهام حمایت از حوثی‌ها را بی‌اساس می‌دانند و حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به حوثی‌ها را قویا محکوم می کنند. متحد آنان در لبنان یعنی گروه حزب الله "تهاجم سعودی-آمریکایی" به یمن را به شدت محکوم کرده، اما واکنش حماس به وقایع یمن متفاوت بوده است.
محمود زهار، در غزه به بی‌بی‌سی فارسی می‌گوید حماس با مداخلات خارجی در امور داخلی یمن مخالف است و در عین حال اقدام شورشیان حوثی علیه دولت آقای هادی را تایید نمی‌کند.
آقای زهار می‌گوید: «ما به مشروعیت سیاسی احترام می‌گذاریم. آنچه در یمن اتفاق افتاد مغایر مشروعیت بود. یمن انتخابات برگزار کرده بود، ‌ انتخاباتی منصفانه که نتیجه‌اش پذیرفته شده بود. نهاد ریاست جمهوری و ارگان‌های دولتی دیگر تاسیس شده بودند. اما چیزی که اتفاق افتاد خلاف این روند بود. بنابراین ما از مشروعیت سیاسی حمایت می‌کنیم، حالا این موضع حمایت از ائتلاف (عرب) قلمداد شود یا نه. در هر صورت ما خواهان حل مسالمت آمیز مسائل یمن هستیم.»
به نظر می‌رسد که بحران منطقه‌ای یمن گروه اسلامگرای حماس را در موقعیت دشواری قرار داده باشد. حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، گرچه مورد حمایت ایران است، با برخی رقبای منطقه‌ای جمهوری اسلامی رابطه گرم تری دارد، به ویژه با قطر و ترکیه که در سال‌های اخیر به حامیان اصلی این گروه تبدیل شده‌ و بر سر یمن، ایران را به تلاش برای سلطه بر خاورمیانه متهم کرده‌اند.
با این وجود، مقام ارشد حماس در غزه همچنان بر حفظ روابط حسنه با تمام کشورهای اسلامی تاکید دارد.
محمود زهار می‌گوید: «ما تلاش می‌کنیم که روابطمان را با مصر، عربستان سعودی، ایران، ترکیه و سایر کشور‌ها بهتر کنیم. بنابراین حماس در مباحث داخلی کشورهای عرب و اسلامی موضع گیری نمی‌کند.»
این در حالیست که حدود سه سال پیش گروه حماس در اقدامی کم سابقه بی‌طرفی در قبال بحران سوریه را کنار گذاشته و اعلام کرده بود از مخالفان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت می‌کند.
آن موضع گیری جنجالی علیه مهم‌ترین متحد منطقه‌ای ایران، چالش بزرگی در روابط حماس و جمهوری اسلامی ایجاد کرد. امروز هم در مورد یمن، حماس می‌گوید در کنار «دولت قانونی» و «مشروعیت سیاسی» ایستاده است؛ این حمایت تلویحی از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به احیای حس اعتماد متقابل بین حماس و ایران کمکی نخواهد کرد.

یکی از رهبران حوثی ها نیز گفت، عربستان سعودی را به جهنم تبدیل خواهیم کرد.با عقب نشيني هاي آسانسوري


عملیات ائتلاف عرب در یمن ادامه دارد

پخش 11 فروردین 1394 به روز رسانی 11 فروردین 1394

در بمباران مواضع حوثی ها، ۳۵ نفر کشته شدند

عملیات ائتلاف عرب با پیشگامی عربستان سعودی در یمن ادامه دارد.
 در بمباران دیشب که طی آن سلاحهای سنگین حوثی ها مورد هدف قرار گرفت، ۳۵ نفر کشته شدند.
در حملات هواپیماهای جنگی که بطور اشتباهی اردوگاه المزراق در شمال یمن را مورد هدف قرار دادند، ۴۵ غیرنظامی جان خود را از دست دادند.
در حملات هوایی، سیستم دفاع موشکی، سلاحهای سنگین و انبارهای اسلحه حوثی ها بمباران شد.
عادل ال جبیر نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل اظهار داشت، در حملات هوایی تمامی اهداف مورد نظر بمباران شدند.
در حالیکه مقامات عربستان سعودی اظهار داشتند که دیگر حوثی ها در یمن را راحت نخواهیم گذاشت، قریشی یکی از رهبران حوثی ها نیز گفت، عربستان سعودی را به جهنم تبدیل خواهیم کرد.
در این میان درگیریها بین طرفداران منصور هادی رئیس جمهور یمن و حوثی ها در شهرهای عدن، موها و شبوا تشدید می یابد.
حوثی ها در عدن نیرو مستقر کرده و عربستان سعودی نیز در تدارک یک حمله هوایی جدید می باشد.
جزئیات تشکیل ارتش مشترک اتحادیه عرب نیز که در اجلاس شرم الشیخ پیرامون آن تصمیم گیری شد، مشخص می گردد.
در نظر است، ارتش مشترک از ۴۰ هزار واحد ویژه و با پشتیبانی نیروهای هوایی و دریایی تشکیل بیابد.
از سوی دیگر پاکستان و هندوستان که حمایت از ائتلاف عرب را اعلام کرده اند، شهروندان خود را از یمن خارج می کنند.
چین نیز تخلیه ۴۰۰ شهروند خود از یمن را آغاز کرد.
سودان نیز اعلام داشت که نمی تواند با سفارت ها در صنعا ارتباط برقرار بکند.

عقب نشيني هاي ترس آلوده حوثي ها همراه با پارس هاي خوابيده آخوندي از خبرگزاري مهر ملاها

یکی از مسئولان انصارالله:

اجازه حمله زمینی را نمی دهیم/رهبران حوثی در امنیت هستند

شناسهٔ خبر: 2524449
یکی از مسئولان انصارالله با اعلام اینکه جای رهبران گروه الحوثی در یمن امن است اظهار داشت که جنبش انصار الله اجازه حمله زمینی اعراب به یمن را نخواهد داد.
به گزارش خبرگزاری مهر،
محمد علی الحوثی یکی از رهبران انصارالله یمن در گفتگو با رونامه الوطن چاپ مصر اظهار داشت: حملات عربستان سعودی به یمن تاثیری بر انصار الله این کشور نداشته است و همه رهبران این جنبش در مکان های امنی قرار دارند.
وی که در حال حاضر اداره امور مربوط به ریاست جمهوری را در صنعاء برعهده دارد با بیان این مطلب افزود: حمله کشورهای عربی به یمن غیر قانونی و نقض حاکمیت این کشور محسوب می شود.
محمد علی الحوثی خاطرنشان کرد: ما تا این لحظه به حملات هوایی عربستان به یمن پاسخ نداده ایم و این حمله حمایت از یک گروه در مقابل گروه در یمن محسوب می شود و هدف از آن ایجاد تفرقه در این کشور است.
وی اظهار داشت: اینکه گفته می شود ما تهدیدی برای عربستان سعودی محسوب می شویم صحیح نیست و دلیل رد این ادعا نیز موافقت ما با طرح ابتکاری شورای همکاری خلیج فارس برای حل بحران یمن در گذشته است.
این رهبر گروه الحوثی همچنین ادعاهای منتشر شده مبنی بر ائتلاف حوثی ها و «علی عبدالله صالح» رئیس جمهوری اسبق یمن را رد و اعلام کرد: هیچ توافقی میان ما صورت نگرفته است.
وی گفت: ما قصد بستن تنگه «باب المندب» را نداریم و این شایعه ای از سوی «عبد ربه منصور هادی» است. ما همچنین دیداری با مسئولان مصری نداشته ایم و دشمنی نیز با این کشور نداریم.
محمد علی الحوثی درباره احتمال حمله زمینی کشورهای عربی به یمن نیز گفت: هر کشوری که اقدام به این کار کند باید پیامدهای آن را نیز بپذیرد و ما به کسی اجازه نخواهیم داد وارد خاکمان شوند.

يمن از ديد ملاهاي خميني صفت وسر هم كردن جعليات آخوندهاي دجال - وقتي خامنه اي خواب هاي پنبه دانه اي ميديد

جایگاه یمن در کلام اهل بیت(ع)
 
پایگاه اطلاع رسانی هیئات مذهبی | vareth.ir :

یمن جایگاه ویژه ای در احادیث و روایات ائمه اطهار داشته است. على بن أبی طالب از رسول خدا صلى الله علیه وآله نقل مى کند که آن حضرت فرمود : «کسى که اهل یمن را دوست بدارد مرا دوست داشته است وکسى که با اهل یمن دشمنى کند مرا دشمن داشته است.»

یمن در روایات مختلف از ظهور حضرت ولی عصر نیز جایگاه ویژه ای دارد. احادیث و روایات بیانگر آن است که ظهور حضرت مهدى ( علیه السلام ) پس از یک رشته حوادث مقدماتى به وقوع می پیوندد و در این میان یمن یکی از این بسترهای اصلی  معرفی شده است.
وهیب بن حفص از ابوبصیر ، از امام باقر علیه السلام نقل کرده که فرمود : «زمانى که ببینید آتشى از سمت مشرق مانند ستون بلندى سه یا هفت روز پدیدار شده است آمادهء فرج آل محمد علیهم السلام ( قیام حضرت مهدى علیه السلام ) باشید اگر خداوند متعال بخواهد ، که خداوند عزیز و حکیم می باشد . . . سپس حضرت فرمود : خروج سفیانى و یمانى و خراسانى در یک سال ودر یک ماه ودر یک روز پشت سر هم ( مثل دانه هاى تسبیح ) واقع شده وگرفتارى و بلا وناراحتى از هر سو روى می آورد ، واى بر کسیکه با آنها مخالفت نماید.

در میان آنها پرچمى هدایت کننده تر از پرچم یمانى یافت نمى شود زیرا آن پرچم هدایت استکه بسوى حضرت صاحب الزمان ( علیه السلام ) دعوت مى نماید. زمانى که یمانى خروج کند، فروش اسلحه به مردم و به مسلمانان حرام مى گردد . وزمانیکه یمانى خروج کند همراه او قیام کن که پرچم او پرچم هدایت مى باشد . وهیچ مسلمانى حق ندارد با او مخالفت کرده وسر پیچى نماید هر که چنین کارى کند از اهل آتش خواهد بود . زیرا او به حق و به راه مستقیم دعوت می نماید.»

محمد بن سنان، از عبید بن زراره، روایت کرده و می گوید نزد امام صادق علیه السلام سخن از ، سفیانى ، به میان آمد ، حضرت فرمود : «او چگونه خروج خواهد کرد در حالیکه هنوز شخصى که شکننده چشمهاى اوست از صنعا ( یمن ) خروج نکرده است »

آیت الله صدیقی

به نقل از ایت الله بهجت می گوید: «مراقب اوضاع یمن باشید و جرقه ای که در یمن می خورد با ظهور در ارتباط است و ما باید خودمان را برای ظهور آماده کنیم.»
اين است خواب پنبه دانه اي دجال زمان خامنه اي خميني صفت

وزیر خارجه سعودی: جنگ طلب نیستیم، اما آماده‌ایم

وزیر خارجه سعودی: جنگ طلب نیستیم، اما آماده‌ایم

دبى – العربيه.نت فارسى
شاهزاده سعود الفیصل، وزیر خارجه سعودی، روز سه شنبه ۳۱ مارس اعلام کرد: «ما جنگ طلب نیستیم اما برای جنگ آماده‌ایم.»
به گزارش العربیه، وزیر خارجه سعودی با اشاره به اینکه حوثی‌ها و نیروهای صالح با کمک ایران، در یمن دست به تخریب می‌زنند اظهار داشت که عملیات توفات قاطعیت تا تحقق اهداف خود ادامه خواهد یافت.»
الفیصل در جلسه هفتگی مجلس شورای سعودی در ریاض اظهار داشت: «ملت و رهبری کشور پادشاهی سعودی از هر گونه تلاش برای زنده کردن وجدان عربی و بین المللی نسبت به پایان دادن به فاجعه انسانی در سوریه حمایت می‌کند.»
وی گفت که فاجعه سوریه، لکه است بر پیشانی بزدلان است.

قطع برق در 40 استان ترکیه

قطع برق در 40 استان ترکیه
دبی-العربیه.نت فارسی
روز سه شنبه ۳۱ مارس برق اکثر شهر‌ها مانند آنکارا پایتخت ترکیه و استانبول بزرگ‌ترین شهر و دیگر استان‌های این کشور قطع شد و این کشور در تاریکی فرو رفت.
به علت قطع برق، بخشی‌های از متروی استانبول متوقف و ترافیک هوایی این شهر به فرودگاه‌های دیگر منتقل شد.
به گزارش رویترز، احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه اعلام کرد ما تمام احتمالات را در علت قطع شدن برق مورد بررسی و تحقیق قرار می‌دهیم و امکان خرابکاری در سیستم برق رسانی کشور را نیز منتفی نمی‌دانیم اما تحقیقات اولیه نشان از نقص فنی در خطوط انتقال برق می‌باشد.
تانر ایلدیز وزیر برق ترکیه که در سفر به سلوواکی به سر می‌برد گفت: «اولین اقدام ما برقراری دوباره برق به شهروندان است، این نوع قطع برق حادثه نادری در ترکیه است ما قطع برق در کشور را نداشته‌ایم.
وی در پاسخ به خبرنگاران گفت:» آیا این حمله‌ای تروریستی یا سایبری است، در این مرحله نمی‌توانم چیزی بگویم اما مرکز حوادث مترقبه کشور به فعالیت در آمده است «.
وزیر برق ترکیه افزود:» برق در ساعت ۱۰. ۳۶ دقیقه به وقت محلی احتمالا به علت نقص فنی در خطوط انتقال به بخش اعظمی از کشور قطع شد «.
تلویزیون NTV ترکیه اعلام کرد:» برق ۴۰ استان از ۸۱ استان ترکیه قطع شده است. و تاکنون نتوانسته‌ایم با شرکت برق رسان TEIAS تماس برقرار کنیم «.
مصرف برق در ترکیه سالهای اخیر به علت رشد اقتصادی بالا و افزایش جمعیت به شدت افزایش یافته است. ترکیه مجبور شده است که در بخش انرژی این کشور سرمایه گذاری هنگفتی از طریق واردات نفت و گاز بکند.
به نوشته روزنامه» حریت «ترکیه، این نوع قطع شدن برق در ترکیه بسیار نادر و پس از ۱۵ سال این اتفاق می‌افتد.

۱۳۹۴ فروردین ۱۰, دوشنبه

يك گزارش مفصل از ساختار يمن قديم تاكنون -بازیگران اصلی جنگ خونین قدرت در یمن


منطقه

بازیگران اصلی جنگ خونین قدرت در یمن

یمن، به عنوان یکی از فقیرترین کشورهای حوزه خلیج فارس در آستانه یک جنگ داخلی فرسایشی قرار دارد. گروه‌های محلی، کشورهای عربی به رهبری عربستان، و ایران در بحرانی‌تر شدن اوضاع این کشور نقش دارند.
گروه‌های محلی در یمن که رویاروی هم قرار گرفته‌اند، تعلقات مذهبی گوناگونی دارند، اما باورهای مذهبی دلیل اصلی درگیری‌ها و حمایت‌های خارجی از این گروه‌ها به نظر نمی‌رسد.
"انصارالله" به رهبری سران طایفه حوثی بخشی از اقلیت شیعه در یمن را نمایندگی می‌کند، در عین حال برای تسلط بر مناطق جنوبی با حامیان سنی دیکتاتور سابق، علی عبدالله صالح متحد شده است.
حدود یک سوم از جمعیت کمتر از ۲۶ میلیونی یمن پیروان مذهب زیدی، از فرقه‌های شیعه هستند و در مناطق شمالی تمرکز دارند. این گروه همراه با شیعیان دوازده امامی و اسماعیلیان بین ۴۰ تا ۴۵ درصد ساکنان یمن را تشکیل می‌دهند.
سلطنت امامان حوثی
زیدیان رهبران خود را امام می‌نامند. این امامان به صورت موروثی سالیان طولانی بر یمن سلطنت کردند و از زمان تجزیه کشور (۱۹۱۱) سلطنت آن‌ها به بخش شمالی یمن محدود شد.
علی عبدالله صالح در دوران جوانی از افسران ارتش بود و در کودتای ۱۹۶۲ که با حمایت مصر به سقوط پادشاهی یمن شمالی انجامید، نقش داشت. او از ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۰ رئیس جمهور یمن شمالی بود.
صالح پس از وحدت بخش‌های شمالی و جنوبی هم‌چنان به عنوان "رئیس جمهور منتخب" در قدرت ماند تا جنبش موسوم به بهار عربی به این منطقه نیز رسید و او ابتدای ۲۰۱۲ پس از ۳۴ سال مجبور به واگذاری قدرت شد.
پس از صالح، معاون اول او عبدربه منصور هادی در انتخاباتی که یک نامزد بیشتر نداشت بر مسند ریاست جمهوری یمن نشست.
تظاهرات شیعیان حوثی علیه دخالت نظامی خارجی. رئیس‌جمهور یمن، عربستان و ترکیه جمهوری اسلامی را به تحریک حوثی‌ها متهم کرده ‌اند. تظاهرات شیعیان حوثی علیه دخالت نظامی خارجی. رئیس‌جمهور یمن، عربستان و ترکیه جمهوری اسلامی را به تحریک حوثی‌ها متهم کرده ‌اند.
شورش‌های داخلی یمن در همین دوره و با فعال‌تر شدن حوثی‌ها و گروه‌های وابسته به شبکه تروریستی القاعده در شمال آغاز شد. شبه‌نظامیان حوثی و متحدان آن‌ها سپتامبر ۲۰۱۴ با پیشروی به سوی پایتخت، صنعا را تصرف کردند.
هادی چند ماه بعد موفق شد صنعا را ترک کند و فوریه امسال (اسفند ۹۳) مقر حکومت را به پایتخت پیشین یمن جنوبی، شهر عدن انتقال داد.
نامه رضایی به "رهبر عالیقدر یمن"
با ادامه پیشروی شورشیان به مناطق جنوبی رئیس جمهور یمن شهر عدن را نیز ترک کرد و به عربستان سعودی رفت که از او در برابر مخالفانش حمایت می‌کند.
هادی پیش از ترک عدن در نامه‌ای به رهبران کشورهای عربی خواستار دخالت نظامی آن‌ها در یمن و سرکوب شورشیان شد. او شنبه (۲۸ مارس/ ۸ فروردین) در نشست سران اتحادیه عرب در مصر که محور اصلی آن اوضاع یمن ذکر شده، شورشیان حوثی را "آلت‌دست و بازیچه ایران" خواند.
در واکنش به این تحولات کشورهای عربی منطقه (به جز عمان) در ائتلافی که رهبری آن را عربستان بر عهده دارد و از حمایت پاکستان و ترکیه نیز برخوردار است از ششم فروردین حمله هوایی به مواضع حوثی‌ها و متحدانشان را آغاز کردند.
جمهوری اسلامی دخالت مستقیم در ناآرامی‌های یمن را تکذیب می‌کند، اما عملیات شبه‌نظامیان علیه حکومت مرکزی را "جنبش مردمی" می‌خواند و در کنار روسیه، چین و سوریه از معدود کشورهای حامی آن‌ها محسوب می‌شود.
محسن رضایی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران و دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه سرگشاده‌ای که هشتم فروردین خطاب به رهبر "انصارالله"، عبدالملک حوثی نوشت او را "رهبر عالیقدر یمن"، فرمانده "رزمندگان اسلام"، "فرزند عاشورایی یمن" و "بردار عزیز و انقلابی" خود خواند.
بیشتر بخوانید: حمله عربستان به یمن، اعتراض ایران، پشتیبانی فلسطین، ترکیه و غرب
توصیه‌های نظامی به شورشیان
رضایی با اشاره به حمله هوایی نیروهای ائتلاف در نامه به عبدالملک حوثی "مقاومت قهرمانانه ملت پر افتخار یمن و پیروزی‌های فرزندان راستین اسلام" را ستود و به آن‌ها توصیه کرد برای گرفتن امتیاز بیشتر در مذاکرات احتمالی آینده به "مقاومت در صحنه نبرد" ادامه دهند.
سلمان، پادشاه عربستان گفته است که حمله نظامی علیه شبه‌نظامیان مخالف دولت در یمن تا زمانی ادامه خواهد داشت که آرامش و ثبات در این کشور حاکم شود. او حوثی‌ها را به کودتا علیه رئیس جمهور یمن متهم کرد.
پادشاه عربستان بدون نام‌بردن از ایران از کشورهایی سحن گفت که قصد دارند یمن را به پایگاهی برای گسترش نفوذ خود در منطقه تبدیل کنند.
صحنه‌ای از ویرانی‌های ناشی از بمباران یمن. فقیرترین کشور منطقه به صحنه یک جنگ نیابتی میان عربستان و ایران تبدیل می‌شود؟ صحنه‌ای از ویرانی‌های ناشی از بمباران یمن. فقیرترین کشور منطقه به صحنه یک جنگ نیابتی میان عربستان و ایران تبدیل می‌شود؟
جمهوری اسلامی خواستار پایان دادن به عملیات نظامی عربستان و متحدانش شده و تاکید می‌کند که بحران داخلی این کشور باید از طریق مذاکره میان گروه‌های درگیر در این مناقشه حل شود.
ایران متهم به حمایت مالی و تسلیحاتی از شبه‌نظامیان حوثی و آموزش آن‌ها با کمک نیروهای حزب‌الله لبنان شده است. تهران این اتهام را رد می‌کند.
رشد القاعده و داعش در یمن و عراق
سازمان ملل متحد دیکتاتور پیشین یمن، صالح را که زمانی حوثی‌ها را سرکوب می‌کرد و اکنون متحد آن‌هاست، مسئول دامن زدن به بحران در این کشور می‌داند.
بخش‌های مهمی از ارتش، نیروهای امنیتی، نیروی هوایی و نیروهای گارد جمهوری، که همچنان به صالح وفادارند، در ماه‌های گذشته دوشادوش شبه‌نظامیان حوثی و دیگر گروه‌های شورشی علیه دولت مرکزی وارد جنگ شده‌اند.
خبرگزاری آلمان در گزارشی شاخه یمنی شبکه تروریستی القاعده را یکی از برندگان بحران داخلی در این کشور ارزیابی کرده است.
بر اساس این گزارش تروریست‌های القاعده با حمله‌های نظامی علیه حوثی‌ها و دیگر گروه‌های شیعه موفق شده‌اند نظر مساعد برخی از قشرهای فقیر، به ویژه در میان طایفه‌های سنی را به خود جلب کنند.
قدرت‌گیری گروه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش سابق) در عراق نیز پس از روی کار آمدن دولت نوری مالکی اوج گرفت که از حمایت ایران برخوردار بود و سیاست‌هایش اقوام و طایفه‌های اهل سنت را به شدت ناراضی کرد.
جنگ نیابتی بر سر نفوذ در منطقه
اکثریت مسلمانان جهان (۸۰ تا ۹۰ درصد) را اهل سنت تشکیل می‌دهند و عربستان خود را قدرت محافظ آن‌ها می‌داند. جمهوری اسلامی نیز نقش حامی شیعیان در کشورهایی چون یمن، عراق، کویت، بحرین و لبنان را بازی می‌کند.
خبرگزاری رویترز با اشاره به این موضوع نتیجه می‌گیرد که این خطر وجود دارد که مناقشه در یمن به یک "جنگ نیابتی" میان شیعه و سنی و به این طریق میان عربستان و ایران تبدیل شود.
رقابت میان این دو کشور برای افزایش نفوذ در خاورمیانه به یکی از مولفه‌های بحران در کشورهایی نظیر لبنان، سوریه، بحرین و عراق تبدیل شده است.
عربستان و متحدانش نگرانند که ایران با حل مناقشه اتمی با جامعه جهانی از انزوای چندین ساله خارج شده و بر قدرت اقتصادی و نظامی خود بیفزاید.
با این همه بحران یمن را نمی‌توان به درگیری‌های مذهبی تقلیل داد. صالح که از طایفه‌ای زیدی است سال‌ها درگیر جنگ با حوثی‌ها بوده است. از سوی دیگر زیدی‌ها به وجود و ظهور امام دوازدهم شیعیان که مبنای نظری حکومت "ولایت فقیه" در ایران است اعتقادی ندارند.
بیشتر بخوانید: اهمیت یمن برای ایران؛ جمعیت شیعه یا آبراه باب‌ المندب؟
دوستان و دشمنان دیروز و امروز
به این ترتیب شیعیان حاکم بر ایران به لحاظ اعتقادات مذهبی با دیگر فرقه‌های شیعه، از جمله زیدیان و اقلیت اسماعیلیان در یمن و علویان در سوریه نزدیکی چندانی ندارند. اکثریت سنی‌های یمن نیز شافعی هستند و با اهل سنت در عربستان تمایز دارند.
یمن در قرن‌های گذشته حضور و نفوذ کشورها و قدرت‌های مختلفی را تجربه کرده است؛ از عثمانی تا بریتانیا و مصر و عربستان سعودی.
مصر که اکنون به ائتلاف تحت فرمان عربستان پیوسته در دهه شصت میلادی حامی کودتاچیانی بود که حکومت سلطنتی شیعیان حوثی را سرنگون کردند. آن زمان عربستان از حامیان شاه سرنگون شده یمن پشتیبانی می‌کرد.
ورود کشورهایی نظیر ترکیه به مناقشه یمن و ابراز نگرانی این کشور از نقش ایران در این بحران نشان می‌دهد که گرایش‌های مذهبی بیش از آن‌که علت واقعی درگیری باشد، بهانه‌ای برای مداخله یا ابزاری برای سوءاستفاده از احساسات مذهبی طایفه‌های مختلف است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هفته گذشته (۲۶ مارس/ ۶ فروردین) ضمن حمایت از حمله‌های هوایی به شورشیان یمن تاکید کرد که "ایران و گروه‌های تروریستی" باید این کشور را ترک کنند.
تاکید بر حمایت از انصارالله
سخنان اردوغان با واکنش‌های تندی در ایران روبرو شده است و شماری از نمایندگان مجلس خواستار لغو سفر برنامه‌ریزی شده او به تهران یا به تعویق افتادن آن شدند.
رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه، دهم فروردین اعلام کرد که قصد ندارد سفر هفته آینده خود به تهران را لغو کند. او هفته پیش ایران را به توسعه‌طلبی متهم کرد و گفت، ایران باید "به تمامیت ارضی کشورهای یمن، سوریه و عراق احترام بگذارد".
کاخ سفید نیز نسبت به آنچه "تحرکات ایران در یمن" خوانده شده ابراز نگرانی کرده و هشدار می‌دهد که این اقدام‌ها باعث "بی‌ثباتی" منطقه می‌شود.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا پنجم اسفند ماه و پس از اشغال صنعا توسط شبه‌نظامیان مخالف دولت هادی اعلام کرد که حمایت‌های ایران از شیعیان حوثی "تعیین‌کننده" بوده و به سقوط پایتخت "کمک کرده است".
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی ۲۶ مهرماه ۹۳ در دیدار با اعضای انصار‌الله یمن بر "حمايت جمهوری اسلامی ايران از مبارزه حکيمانه انصارالله" تاکید کرده بود. دويچه وله

یمن؛ پیامدهای ماجراجویی رژیم ولایت فقیه

یمن؛ پیامدهای ماجراجویی رژیم ولایت فقیه
مُداخله‌گری آقای خامنه‌ای و همدستانش در یمن همچنین با تشدید دُشمنی‌ها در منطقه و به آشوب کشاندن قلمرو زیست مُشترک ملل آن، مردُم ایران را آماج تهدید‌ها و خطرهای پیش بینی پذیر و نیز غیرقابل پیش بینی قرار می‌دهد.
پس از ماه‌ها جنگ نمایندگی جمهوری اسلامی علیه عربستان سعودی در یمن به طور پنهان، اکنون با حمله نظامی این کشور و مُتحدان منطقه‌ای آن به صنعا، این درگیری به گونه رسمی و سرگُشاده شُعله ور گردیده و در آستانه تبدیل به یک رویارویی مُستقیم قرار گرفته است.

عربستان سعودی در واکُنش به پیشروی شبه نظامیان حوثی و نیروهای نظامی وفادار به علی عبدالله صالح، رییس جمهور سرنگون شده یمن، به مُداخله نظامی در این کشور روی آورده است. ریاض توانسته است برای برداشتن این گام، ائتلافی از کشورهای عربی خلیج فارس (به جُز عُمان) و نیز مصر، اُردُن و پاکستان تشکیل دهد و پُشتیبانی ایالات مُتحده را نیز به دست آورد.

از هنگام آغاز بُحران سیاسی در یمن که بیش از همه در رقابت قبایل این کشور در کسب نُفود سیاسی و اقتصادی بیشتر و همچنین دسیسه چینی اجزای بوروکراسی آن علیه یکدیگر ریشه دارد، جمهوری اسلامی به گونه فعال به جانبداری از قبیله شیعه حوثی در برابر رُقبای سُنی آن پرداخته است. حُجت الاسلام علی شیرازی، یک نماینده آقای خامنه‌ای در واحد تروریستی قُدس، در باره این رویکرد توضیح داده است: «انصار الله یمن، نُسخه مُشابه حزب الله لُبنان است.»






به این ترتیب رژیم ولایت فقیه همچون نمونه‌های عراق و سوریه، یک بار دیگر با سمت و سوی فرقه‌ای دادن به بُحران داخلی موجود، به موج سواری روی آثار و پیامدهای خونین و فاجعه بار آن پرداخته تا به رویای جُنون آمیز خویش، تبدیل به «قُدرت منطقه‌ای»، پر و بال بیشتری بدهد.
رژیم مُلا‌ها به عُنوان تنها پُشتیبان حوثی‌ها، گام به گام شروع و تشدید جنگ داخلی در یمن را تشویق کرده و به جلو رانده است. حاکمان ایران و از جُمله آن‌ها، آقای جعفری، سرکرده سپاه پاسداران، با ابراز شادمانی از تحولات ویرانگر یمن بشارت می‌دادند که «در یمن انقلابی بُزُرگ شبیه انقلاب ایران» رُخ داده و آقای حُسین شریعتمداری، جریده نویس اندرونی آقای خامنه‌ای، تحریک می‌کرد: «انقلاب اسلامی در حال وقوع یمن گام مهار نشدنی و بُلندی است که فروپاشی حُکومت آل سعود را به دُنبال خواهد داشت.»
تازه‌ترین رویداد‌ها پیرامون یمن و مُداخله نظامی ائتلاف منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای، بر این بستر به حرکت درآمده است؛ آتشی که رژیم ولایت فقیه به گونه پیوسته بر آن بنزین ریخته و اینک می‌رود تا ابعاد خطرناک‌تر و مهارناپذیری بیابد.
پیامدهای ماجراجویی رژیم ولایت فقیه اما فقط دامان مردُمان یمن را در شکل تبدیل میهنشان به باتلاق دولت شکست خورده و به بازیچه بدل شدن حاکمیت ملی آن‌ها در دست قُدرتهای خارجی نمی‌گیرد. مُداخله‌گری آقای خامنه‌ای و همدستانش در یمن همچنین با تشدید دُشمنی‌ها در منطقه و به آشوب کشاندن قلمرو زیست مُشترک ملل آن، مردُم ایران را آماج تهدید‌ها و خطرهای پیش بینی پذیر و نیز غیرقابل پیش بینی قرار می‌دهد.
مردُم ایران تا همینجا هزینه نابخردی و سبُکسری اتُمی رژیم ولایت فقیه را بیش از تاب و توان خویش پرداخته‌اند، آن‌ها نیاز ندارند با ماجراجویی خارجی – فرقه‌ای مُلا‌ها به کام یک بُحران فلاکت بار تازه فرو روند.

چرا عملیات «توفان قاطعیت» در یمن لازم بود

چرا عملیات «توفان قاطعیت» در یمن لازم بود
چندی است که حوثی‌های مورد حمایت ایران، با دست باز در یمن یکه تازی می‌کنند. ما اعتقاد داریم که فقط پس از پیمودن تمام راههای صلح آمیز و دیپلماتیک، دست به جنگ بزنیم. ایران و عوامل این کشور بار‌ها نشان داده‌اند که قابل اعتماد نیستند، و همواره مانند یک بازیگر شرور عمل می‌کند.
حوثی‌ها پنهانی و با کمک رهبر برکنار شده یمن، علی عبدالله صالح (که ظاهرا فراموش کرده زندگیش را مدیون می‌انجیگری پادشاهی سعودی و کشورهای شورای همکاری است) کشور یمن را به زور تصرف کردند.

شبه نظامیان مورد حمایت ایران، بدون توجه به تمام تلاشهای کشورهای شورای همکاری و نتایج بدست آمده در نشست گفتمان ملی یمن، صنعا، پایتخت یمن را تصرف کردند، و - با وجود اخطارهای مکرر پادشاهی سعودی- در تعقیب رئیس جمهور قانونی این کشور، عبدربه منصور الهادی، بسوی شهر عدن در جنوب تاختند.

منصور هادی نگران از آینده و استقلال یمن، از کشورهای شورای همکاری خلیج و اتحادیه عرب و جامعه بین المللی خواست تا برای پایان دادن به پیشروی خونین حوثی‌ها در این کشور مداخله کنند.

توفان بپا خواست

پادشاهی سعودی و متحدانش- تمامی کشورهای شورای همکاری خلیج (به استثنا عمان)، اردن، مصر، سودان، مراکش و پاکستان- به این عملیات «توفان قاطعیت» پاسخ دادند. این عملیات با نظارت وزیر دفاع پادشاهی سعودی، شاهزاده محمد بن سلمان، و جانشین ولیعهد و وزیر کشور، شاهزاده محمد بن نایف، در اولین ساعات روز پنجشنبه ۲۶ مارس آغاز شد.
با طلوع آفتاب، و پس از آنکه نیروی هوایی پادشاهی سعودی آسمان کشور یمن را در اختیار گرفت، تعدادی از رهبران ارشد حوثی هدف قرار گرفتند.

در ادامه این عملیات، شهروندان سعودی و یمنی از این عملیات شجاعانه نیروهای مسلح پادشاهی سعودی بر علیه حوثی‌ها پشتیبانی کردند و آنرا جزئی از تلاشهای ضد تروریستی ریاض دانستند.

پادشاهی سعودی، که خود بار‌ها قربانی حملات تروریستی قرار گرفته، همواره یک شریک اصلی در جنگ با ترور و پیکار با القاعده، و داعش در یمن، سوریه و عراق بحساب می‌آید. اما نزدیکی کشور یمن، و جنایتهای حوثی‌ها علیه مردان و زنان و کودکان سنی بیگناه از جمله دلایلی است که باعث شد تا سعودی از نیروهای نظامی خود استفاده کند. لازم به یادآوری است که پادشاهی سعودی و متحدان این کشور این جنگ را به نام انسانیت، تمدن و به از سوی تمام جهان به پیش می‌برند.

«مرگ بر آمریکا»

نباید فراموش کرد که حوثی ها- با شعار رسمی «مرگ بر آمریکا» و سوزاندن پرچم آمریکا- عامل بزرگ‌ترین رژیم تروریستی جهان در تهران هستند.
به گفته مقامات آمریکایی، ایران گروه‌های تروریستی سنی و شیعه را مورد حمایت قرار می‌دهد، و سرچشمه اصلی ناآرامی و بی‌ثباتی در سراسر منطقه، به ویژه در سوریه، لبنان، عراق و یمن است. جای تعجب نیست که ایرانی‌ها واکنش نظامی در یمن را با عنوان «تهاجم نظامی» محکوم کرده‌اند.

تلاشهای نظامی به رهبری پادشاهی سعودی، در پی آن است تا با نابود کردن توانایی نظامی حوثی‌ها، امکان بکارگیری از موشکهای بالستیک «اسکاد» علیه هدفهایی در کشورهای شورای همکاری خلیج را از میان بردارد.

در عین حال، کشور پادشاهی سعودی، بعنوان حافظ حرمین شریفین، باید شهرهای مقدس مکه مکرمه و مدینه منور را از عملیات تروریستی گروه‌هایی مانند جنبش حوثی‌ها محفوظ بدارد.

بعلاوه، با توجه به پیوندهای تاریخی، فرهنگی، مذهبی و حتی خانوادگی بین سعودی و یمن؛ بدون شک یک احساس وظیفه برای کمک به یمن وجود دارد تا این کشور بتواند روی پای خود بایستد و در صلح زندگی کند.

به این دلایل است که عملیات «توفان قاطعیت» لازم بود، و مورد حملایت کشورهای مسلمان و همچنین آمریکا و جامعه بین المللی قرار گرفته است.

کشتی‌های جنگی کاروان حوثی‌ها را در نزدیکی عدن بمباران کردند

کشتی‌های جنگی کاروان حوثی‌ها را در نزدیکی عدن بمباران کردند


دبى – العربيه.نت فارسى
شاهدان عینی می‌گویند که کشتی‌های جنگی یک کاروان بزرگ از شبه‌نظامیان و نیروهای وفادار به علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن را در حالی که به سمت شهر عدن در جنوب یمن در حال پیشروی بودند، بمباران کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این نخستین گزارشی است که از مشارکت نیروهای دریایی در عملیات «توفان قاطعیت» به رهبری پادشاهی سعودی حکایت دارد.

بنا بر این گزارش، ساکنان منطقه بر این باورند حمله صورت گرفته توسط کشتی‌های جنگی مصر بوده است.

کشتی‌های جنگی مصر هفته گذشته از راه کانال سوئز به سمت خلیج عدن حرکت کردند.

مصر عضو ائتلافی است که آن را پادشاهی سعودی رهبری می‌کند. این ائتلاف پس از آغاز پیشروی شبه‌نظامیان حوثی و متحدان آن‌ها به سمت عدن، حملات خود را آغاز کرد.

عدن پس از انتقال عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن به آن، به عنوان پایتخت موقت کشور انتخاب شد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که حوثی‌ها صنعا پایتخت یمن و مناطقی دیگر از این کشور را تصرف کردند.

وضعیت یمن در بیانیه سالانه شورای ملی مقاومت - مرداد 1393

وضعیت یمن در بیانیه سالانه شورای ملی مقاومت - مرداد 1393

 
کشور یمن که مدت‌هاست درگیر جنگ داخلی و کشتار گسترده است، عرصه دیگری از مداخله جویی رژیم آخوندهاست. گروه حوثی‌ها که بر بخش‌هایی از این کشور مسلط شده، از حمایت مالی، تسلیحاتی، آموزشی و سیاسی نظام ولایت‌فقیه بهره‌مند است. رئیس‌جمهور یمن، عبد ربه منصور هادی، اخیراً در مصاحبه با تلویزیون العربیه گفت: رژیم ایران تلاش می‌کند که صنعا را با دمشق مبادله کند. او گفت: ایران به‌صورت گسترده در مسائل داخلی یمن دخالت دارد و چهار کانال تلویزیونی دارد که علیه یمن برنامه پخش می‌کنند. او اضافه کرد که تعدادی از مشاوران ویژه عبدالملک حوثی تابعیت ایرانی دارند. او هم‌چنین یادآور شد که دو تن از افسران سپاه پاسداران ایران در حال ساختن یک کارخانه موشک‌سازی بودند که دستگیر شدند. علاوه بر این حدود 1600 طلبه حوثی از یمن درگذشته به ایران رفته‌اند.
وزیر دادگستری یمن مرشد العرشانی نیز در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گفته است که گروه حوثی‌ها در یمن بر اساس طرح رژیم ایران عمل می‌کنند و هدفشان بر هم زدن امنیت کشور است. او به کشورهای عربی فراخوان داد که در برابر مداخلات رژیم ایران بایستند.
از این پیش‌تر، گزارش‌های مستندی در مطبوعات عربی منتشر شد که پاسداران نیروی قدس در اریتره به تروریست‌های یمن آموزش می‌دهند. حدود یک سال قبل مقامات یمنی یک کشتی سلاح را که از سوی رژیم آخوندی برای تروریست‌های یمن ارسال‌شده بود متوقف و ضبط کردند. پس از اطلاع موضوع به شورای امنیت، یک تیم سازمان ملل برای بازرسی این کشتی اعزام گردید و پس‌ازآن، وزیر خارجه یمن، ابوبکر القربی، به نقل از گروه تحقیق سازمان ملل متحد اعلام کرد که ” ایران در قاچاق اسلحه به کشورش دست داشته است”.
به‌این‌ترتیب، ازیک‌طرف روشن می‌شود که چگونه رژیم آخوندی آتش جنگ و کشتار را به کشورهای مختلف منطقه ”هدیه” کرده و از طرف دیگر تا حدودی، می‌توان فهمید که 800 میلیارد دلار درآمد نفت طی هشت سال گذشته، در کجاها به مصرف رسیده است.
همبستگي ملي

وداع مردم با "پدر سنگاپور مدرن"

وداع مردم با "پدر سنگاپور مدرن"

خاک‌سپاری لی کوان‌ یو، بنیان‌گذار سنگاپور مدرن، طی مراسمی پرشکوه در این کشور برگزار شد. در این مراسم که زیر بارانی شدید صورت گرفت، صدها هزار نفر شرکت کردند. ۲۲۰۰ مهمان خارجی در این مراسم شرکت داشتند.
لی کوان ‌یو پدر سنگاپور مدرن لی کوان ‌یو پدر سنگاپور مدرن
در مراسم خاک‌سپاری لی کوان ‌یو، پدر سنگاپور مدرن، از جمله نارندرا مودی نخست‌وزیر هند، شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن و بیل کلینتون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا شرکت داشتند. لی کوان‌ یو در ماه فوریه سال جاری به دلیل عفونت ریه به بیمارستان منتقل شد و روز دوشنبه در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
مقامات رسمی در سنگاپور اطلاع دادند که تا شامگاه شنبه (۸ فروردین/۲۸ مارس) حدود ۴۵۰ هزار نفر با نزدیک شدن به تابوت رهبر فقید این کشور به او ادای احترام کردند. لی هسین لونگ، فرزند لی کوان‌ یو و نخست‌وزیر سنگاپور در باره پدرش گفتٰ: «او به ما شهامت می‌داد تا بهترین کار را انجام دهیم.»

مراسم خاک‌سپاری با شلیک ۲۱ گلوله همراه بود و چهار فروند جت جنگی، عملیات ویژه در آسمان به نمایش گذاشتند. قرار است مراسم سوزاندن لی کوان‌ یو در محفلی خصوصی و در میان اعضای خانواده‌اش برگزار شود.

لی کوان‌ یو پنجاه سال پیش راه را برای استقلال سنگاپور گشود. او در سال ۱۹۵۹ به نخست‌وزیری منصوب شد و تا سال ۱۹۹۰ در این سمت باقی ماند. لی ‌کوان ‌یو هنگامی که در سال ۱۹۵۹ در سن ۳۵ سالگی به قدرت رسید، حزب "اقدام خلق" را پایه نهاد که از سال ۱۹۵۹ همواره در راس قدرت بوده ‌است.

در سال ۱۹۶۳ و زمانی که لی کوان‌ یو نخست‌وزیر بود، سنگاپور به عنوان عضوی از فدراسیون مالزی استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد و دو سال پس از آن از مالزی جدا شد و جمهوری سنگاپور شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: سنگاپور همچنان گران‌ترین شهر جهان است

در طول دوره نخست‌وزیری او، سنگاپور رشد اقتصادی بی‌نظیری را تجربه کرد. در سال ۱۹۵۹ زمانی که لی زمام امور را در دست گرفت، تولید ناخالص سرانه ملی سنگاپور ۴۰۰ دلار بود. در سال ۱۹۹۰ هنگامی که او پس از نزدیک به ۳۰ سال از این سمت کناره‌گیری کرد، درآمد سرانه این کشور به بیش از ۱۲ هزار دلار در سال رسیده بود.
در حال حاضر سنگاپور که از آسمان خراش‌های بسیاری تشکیل شده با جمعیت ۴/ ۵ میلیونی خود یکی از بالاترین استانداردهای زندگی در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است.

پیشرفت اقتصادی با شیوه‌های غیردمکراتیک
لی کوان‌ یو برای اجرای اهداف اقتصادی خود از روش‌های غیردمکراتیک استفاده می‌جست و به همین دلیل هم خدمات او در سایه‌ی انتقاد مدافعان حقوق بشر قرار می‌گرفت که مدعی بودند او کشور را با سرکوب مخالفان اداره می‌کند.


یکی از گزارشگران سایت آلمانی زبانِ "تسایت" که در سال ۲۰۱۱ با کوان ‌یو ملاقات و مصاحبه کرده، از او به عنوان "دیکتاتور" نام می‌برد؛ دیکتاتوری که "از سال ۱۹۵۹ کشور را با ناچیزترین سهم اپوزیسیون در قدرت اداره کرده است".
لی کوان‌ یو اما همواره از شیوه‌های غیردمکراتیک اجرایی خود برای بهبود شرایط اقتصادی دفاع می‌کرد و بر این نظر بود که تنها با این روش پیشرفت سنگاپور از کشوری فقیر به یکی از بزرگ‌ترین مراکز مالی جهان امکان‌پذیر بوده است.

با مرگ لی کوان‌ یو منتقدان خواستار برقراری آزادی‌های فردی چون آزادی تجمع، آزادی مطبوعات و همچنین تغییر نظام انتخاباتی در این کشور شده‌اند.

فیل رابرتسون، یکی از اعضای سازمان دیده‌بان حقوق بشر در این باره می‌گوید: «دولت سنگاپور باید از سیاست‌های گذشته خود دوری جوید؛ سیاستی که به محدود کردن حقوق سیاسی و مدنی شهروندان انجامیده است.»

رابرتسون در ادامه می‌گوید: «دولت سنگاپور باید روابط‌ خود را با شهروندانی که مجبور به مهاجرت شده‌اند، بهبود ببخشد؛ مهاجرانی که مدت‌های مدید تحت تعقیب بوده‌اند و روابط شان با نهادهای این کشور قطع شده بود.»

۹ دختر زیر ۱۸ سال آلمانی در صف جهادگرایان سوریه و عراق


آلمان

۹ دختر زیر ۱۸ سال آلمانی در صف جهادگرایان سوریه و عراق

سازمان امنیت داخلی آلمان اعلام کرده که تا کنون ۷۰ زن از آلمان به گروه‌های جهادی "دولت اسلامی" پیوسته‌اند که ۲۸ نفر آنان کمتر از ۲۵ سال داشته‌اند. ۹ تن از این دختران نیز زیر ۱۸ سال هستند.

سه دختر بریتانیایی که به سوریه رفتند


بر اساس آخرین گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان، تا کنون ۴۵۰ اسلام‌گرا از این کشور به سوریه و عراق رفته‌اند که ۷۰ نفر از آنان زن بوده‌اند و از میان این زنان ۹ نفر زیر ۱۸ سال داشته‌اند. ۴۰ درصد زنانی که از آلمان به سوریه و عراق رفته‌اند (۲۸ نفر) کمتر از ۲۵ سال سن داشته‌اند.
سخنگوی مطبوعاتی سازمان امنیت داخلی آلمان گفته پیوستن زنان و دختران جوان به جنگ‌جویان اسلام‌گرا پدیده تازه‌ای نیست و این سازمان با حساسیت و البته نگرانی تبلیغات "دولت اسلامی" برای جلب هرچه بیشتر زنان و دختران جوان را تحت نظر دارد.
رئیس سازمان امنیت داخلی آلمان نیز گفته زنان و دخترانی که در فضای اینترنت تمایل خود را نسبت به دولت اسلامی آشکار کرده‌اند، به طور هدفمند با تبلیغات این گروه روبرو می‌شوند که به آنها گفته می‌شود چگونه می‌توانند از کشور خود خارج شده و در نهایت با جهادگرایان اسلامی ازدواج کنند.
بیشتر بخوانید: چگونه تین‌ایجر آلمانی به سوریه رفت
همچنین خاطرات روزانه‌ای از زندگی در "دولت اسلامی" در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود که تصویری رومانتیک از این زندگی ارائه می‌دهد. زنان و دختران جوان با این تصویر ایده‌آل فریب داده می‌شوند و در نهایت نمی‌دانند که چه چیزی در آنجا در انتظارشان است.
گذرنامه‌ و گوشی‌های موبایل زنان و دختران به محض رسیدن به مقصد از آنها گرفته می‌شود و آنان در انزوای کامل قرار می‌گیرند.
بر اساس آماری که اکتبر سال گذشته میلادی منتشر شد، تا آن زمان بیش از سه هزار اروپایی به گروه‌های "جهادی" در سوریه و عراق پیوسته‌ بودند که حدود ۱۰ درصد از آنان را دختران و زنان جوان تشکیل می‌دادند.
براساس این آمار، بیش از ۲۰۰ زن جوان اروپایی که تقریبا تمامی آنها از خانواده‌های مهاجر مسلمان هستند، در صف "جهادگرایان" اسلامی در جنگ داخلی سوریه شرکت دارند. ۵۰ تا ۶۰ تن از آنان شهروند بریتانیا و حدود ۶۰ نفر هم فرانسوی هستند.
دويچه وله

ريزش پشت ريزش - تقاضای پناهندگی معاون سردبیر "ایران ورزشی" از اتریش


ورزش

تقاضای پناهندگی معاون سردبیر "ایران ورزشی" از اتریش • گفت‌وگوی اختصاصی

پیام یونسی پور، معاون سردبیر نشریه ایران ورزشی که به همراه تیم ملی فوتبال ایران برای پوشش خبری دیدار ملی‌پوشان ایران با تیم ملی فوتبال شیلی به وین، پایتخت اتریش سفر کرده بود، از این کشور تقاضای پناهندگی کرده است.



 

بشنوید: گفت‌وگو با پیام یونسی‌پور



پیام یونسی پور، خبرنگار ورزشی و سردبیر دوم نشریه "ایران ورزشی" به همراه میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی که در سانحه سقوط هواپیمای جرمن‌وینگز جان خود را از دست دادند، برای پوشش خبری دیدار تیم ملی فوتبال ایران با ملی‌پوشان شیلی که در وین، پایتخت اتریش برگزار شد، به کشور اتریش سفر کرده بود.
یونسی پور همچنین در پی سانحه سقوط هواپیمای جرمن‌وینگز و مرگ همکاران خود میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی در گفت‌و‌گو با رسانه‌های فارسی زبان برون‌مرزی، به انتقاد از سپاه پاسداران جمهوری اسلامی پرداخته بود.
او در این گفت‌و‌گو نهاد سپاه پاسداران را به عنوان مالک خبرگزاری "تسنیم" و روزنامه "وطن امروز"، دو رسانه‌ای که میلاد حجت الاسلامی و حسین جوادی کارمند آن بودند، به علت عدم پرداخت مخارج سفر شغلی این خبرنگاران به اتریش و اسپانیا، در مرگ دو همکار خود مسئول دانست.
یونسی پور در مصاحبه با دویچه وله ضمن اشاره به جزئیات تهدید شدن شخص خود از سوی مقامات جمهوری اسلامی در پی این انتقاد، از پناهجویی خود به کشور اتریش و محدودیت‌های فعالیت خبرنگاری در ایران می‌گوید.
دويچه وله

جام زهر براي ولي فقيه - مرحله پایانی مذاکرات اتمی در لوزان

مرحله پایانی مذاکرات اتمی در لوزان

مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ روز دوشنبه در لوزان ادامه یافت. به گفته دیپلمات‌های غربی به‌رغم برخی اختلافات احتمال ارائه یک توافق سیاسی وجود دارد. محافل سیاسی ایرانی نیز سناریوی شکست مذاکرات را منتفی می‌دانند.

نشست ایران و گروه ۱+۵ صبح دوشنبه (۳۰ مارس/۱۰ فروردین) در هتل بوریواژ پس از یک و نیم ساعت گفت‌وگو پایان یافت.
نشست صبح دوشنبه در سطح وزیران خارجه ۷ کشور (ایران، آمریکا، فرانسه، آلمان، بریتانیا، چین و روسیه) برگزار شد. خانم فدریکا موگرینی هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این نشست شرکت داشت.
به گفته ناظران سیاسی مذاکرات اتمی به مراحل "حساس" و "تعیین‌کننده" رسیده و به‌رغم خبرهای ضد و نقیض هنوز احتمال دست‌یابی به یک توافق سیاسی وجود دارد.
در آخرین نشست، معاونان وزیران خارجه ۷ کشور و همچنین حسین فریدون، دستیار حسن روحانی و علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا نیز حضور داشتند.
بنا به آخرین خبرهای رسیده، سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه پس از پایان مذاکرات شهر لوزان را ترک کرده و گفته است که در صورت لزوم و وجود "نشانه‌های ملموس" در روز سه‌شنبه به مذاکرات خواهد پیوست.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز ضمن تایید این خبر افزود: «آقای لاوروف در صورت شانس واقعی برای توافق، روز سه‌شنبه به سوئیس باز خواهد گشت.»