امنیت در فضای مجازی
ایران٬ بزرگترین قربانی پروژه مرموز جاسوسی از هارد دیسکها
آژانس امنیت ملی آمریکا از دستکم ۱۴ سال پیش قابلیت جاسوسی و نفوذ به اکثر
هارد دیسکهای موجود در جهان را داشته است. آنچه کسپرسکی به تازگی کشف
کرده٬ از عظیمترین و پیچیدهترین پروژه هک و جاسوسی دیجیتال جهان پرده
برمیدارد.
متخصصان امنیت دیجیتال در کمپانی کسپرسکی در نشست بزرگ تحلیلگران امنیت در
روز دوشنبه (۲۷ بهمن/ ۱۶ فوریه) از کشف یکی از شیوههای قدیمی اما ناشناخته
جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) خبر دادهاند که همه معادلات و
تصورات پیشین درباره جاسوسی دیجیتال را به هم میریزد. به گفته آنها اکثر
هارد دیسکهای دنیا از سالها پیش در دیدرس آژانس امنیت ملی آمریکا بوده
است.
قابلیت خواندن اطلاعات اکثر هارد دیسکهای موجود در جهان٬ از طریق یک نرمافزار جاسوسی جاسازیشده در پیشبینیناپذیرترین اعماق هارد دیسکهای تولید کمپانی وسترن دیجیتال٬ سیگیت و توشیبا و ... برای NSA فراهم میشود؛ کمپانیهایی که کسر بزرگی از هاردهای جهان را تولید میکنند و تا کنون همگی از وجود چنین پروژهای ابراز بیاطلاعی کردهاند. گفته میشود اجرای این پروژه احتمالا از سال ۲۰۰۱ یا شاید حتی از سال ۱۹۹۶ آغاز شده باشد.
به گزارش رویترز٬ بررسی کد این نرمافزار نشان میدهد که سالها از توسعه این برنامه جاسوسی میگذرد و قربانیان آن در بیش از ۳۰ کشور دنیا رویت شدهاند و بیشترین میزان آلودگی به این بدافزار جاسوسی هم در سیستمهای کامپیوتری ایران به چشم میخورد. روسیه٬ پاکستان٬ افغانستان٬ مالی٬ سوریه٬ یمن و الجزیره از دیگر قربانیان بزرگ این شیوه شگفتانگیز و ناشناخته جاسوسی دیجیتالاند.
موسسات دولتی٬ سازمانهای نظامی٬ کمپانیهای مخابراتی٬ بانکها٬ شرکتهای فعال در حوزه انرژی٬ متخصصان انرژی اتمی٬ رسانهنگاران و فعالان اسلامگرا از مهمترین اهداف این پروژه جاسوسی بودهاند.
ردپای استاکسنت٬ «مخربترین و موفقترین» جاسوسافزار تاریخ
کسپرسکی در گزارش تکاندهنده خود درباره این نرمافزار جاسوسی٬ به کشور یا کشورهایی که ممکن است در توسعه آن نقش داشته باشند اشارهای نکرده٬ اما از ارتباط مستقیم و معنیدار آن با استاکسنت پرده برداشته؛ بدافزار ویرانگری که با هدف مختل کردن چرخه غنیسازی در ایران طراحی شده بود و کد مخرب آن به تاسیسات غنیسازی اورانیوم کشور آسیبهای جدی وارد کرد.
استاکسنت که پیشتر به عنوان بزرگترین و هوشمندترین جاسوسافزار دنیا شناخته میشد که به گمان متخصصان در نتیجه همکاری تنگاتنگ چندین سازمان اطلاعاتی فوقپیشرفته طراحی شده است٬ حالا اطلاعات تازهمنتشرشده نشان میدهد که از تبار این نرمافزار مرموز جاسوسی است.
بیشتر بخوانید: استاکسنت؛ نگاهی به بمباران مجازی تاسیسات هستهای ایران
یکی از کارکنان پیشین NSA در گفتوگو با رویترز٬ صحت اطلاعات منتشرشده از سوی کسپرسکی را تایید کرده و گفته کارکنان این سازمان جاسوسی از نظر اهمیت، آن را در حد استاکسنت ردهبندی میکردند. یکی دیگر از مقامات اطلاعاتی آمریکا نیز گفته که از دستیابی به تکنیک جاسازی این جاسوسافزار در هارد دیسکها باخبر بوده٬ اما مطلع نیست که مشخصا در چه پروژههایی از آن بهرهگیری شده است.
سخنگوی آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرده که از انتشار گزارش کسپرسکی باخبر است٬ اما در محافل عمومی درباره آن اظهار نظر نخواهد کرد.
دويچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر