۱۳۹۴ اردیبهشت ۵, شنبه

افزایش لحظه به لحظه شمار قربانیان زمین‌لرزه نپال

آسیا و اقیانوسیه

افزایش لحظه به لحظه شمار قربانیان زمین‌لرزه نپال

بر اساس آخرین آمار رسمی تعداد کشتگان زلزله نپال به بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر رسیده است. این زلزله در چند کشور همسایه نپال نیز خسارات جانی و مالی به‌بار آورده است. کمک‌های بین‌المللی در راه نپال هستند.
به گزارش خبرگزاری آلمان زلزله‌ای که روز شنبه (۲۵ آوریل / ۵ اردیبهشت) باعث کشته‌شدن بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر و زخمی‌شدن صدها تن شده، در ۸۰ سال گذشته در نپال بی‌سابقه بوده است.
به گزارش مرکز لرزه‌نگاری آلمان در پوتسدام، شدت زلزله ۸/ ۷ ریشتر و مرکز آن در ۸۰ کیلومتری غرب کاتماندو بوده است. این زلزله که در ساعت ۱۱ و ۵۶ دقیقه پیش از ظهر به وقت محلی و در ۱۸ کیلومتری زیرزمین رخ داده، علاوه بر نپال بخش‌هایی از بنگلادش، هندوستان، پاکستان و چین را نیز به لرزه درآورده است.
بر اساس گزارش‌هایی که تاکنون منتشر شده، بیش از هر جا به کاتماندو، پایتخت نپال خسارت وارد شده است. به گفته شاهدان عینی مرکز تاریخی این شهر به حدی ویران شده که بخش‌هایی از آن، از جمله میدان معروف دوربار قابل شناسایی نیست وبرج ۹طبقه دارارهارا و معبد متعلق به قرن ۱۹ میلادی هندوها که جزو میراث فرهنگی جهانی هستند، فروریخته‌اند.
گزارش تصویری: لحظه‌هایی از زندگی مردم نپال و هند
در بیانیه‌ای که وزارت داخله نپال منتشر کرده آمده است که در حال حاضر وسعت خسارات قابل تخمین نیست زیرا هنوز اطلاعات جامعی از مناطق دورافتاده دریافت نشده است. احتمال می‌رود که شمار قربانیان و خسارات مالی به مراتب بیش از آن باشد که تاکنون ثبت شده است.
در هندوستان دست‌کم ۳۷ نفر، در بنگلادش ۴ نفر و در چین یک نفر بر اثر لرزش زمین کشته شدند.
ریزش بهمن
در پایه‌های کوه اورست نیز زمین به لرزه درآمده و بهمن به‌راه انداخته است. بر اساس اطلاعاتی که تا شامگاه شنبه منتشر شده‌، ریزش بهمن در این منطقه باعث مرگ دست‌کم ۱۰ کوه‌نورد شده است.
بر اساس گزارش وزارت جهانگردی نپال، زلزله و بارش برف شدید ارتباط با این منطقه را قطع کرده، طوری که حتی هلی‌کوپترهای امدادی قادر به ورود به آنجا نیستند.
در دامنه کوه اورست دست‌کم ۱۰ کوهنورد بر اثر ریزش بهمن حاصله از زلزله کشته شدند در دامنه کوه اورست دست‌کم ۱۰ کوهنورد بر اثر ریزش بهمن حاصله از زلزله کشته شدند
همبستگی بین‌المللی
در نخستین واکنش‌های بین‌المللی سران کشورهای زیادی هم‌بستگی ملت‌های خود را با قربانیان این فاجعه اعلام کردند. یوآخیم گاوک، رئیس جمهور آلمان و فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه این کشور از نخستین کسانی بودند که آمادگی کشورشان برای کمک به نیازمندان منطقه زلزله‌زده را اعلام کردند.
وزارت دفاع هندوستان نیز برای کمک‌های فوری اعلام آمادگی کرد و خبر داد که یک هواپیمای حامل نیروهای امدادی و کمک‌های دارویی و خوراکی آماده پرواز به منطقه است.
ایالات متحده نیز نیروهای امدادی ارسال کرده‌ و وعده یک میلیون دلار برای کمک‌های اولیه داده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم در پیامی به همتای نپالی خود، رام باران یاداو، با او و ملت نپال ابراز هم‌دردی کرد. روسیه قرار است در اسرع وقت ۵۰ نیروی امدادی به همراه تجهیزات کامل به منطقه زلزله‌زده ارسال کند.

DW.DE

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر