۱۳۹۴ فروردین ۲۹, شنبه

پيامدهاي توفان قاطع رژيم ملايان را آشفته و مضطرب كرده است


روزنامه الشرق الاوسط- 15 آوريل 2015 
 رژيم ايران با فشارهاي فزاينده داخلي مواجه است كه ممكن است سر راه تلاشهايش براي پركردن خلائي كه منطقه آشوب زده عربي از آن رنج مي برد مانع تراشي كند . منابع اپوزيسيون خبر از جنگ و جدال بين رهبران تهران همزمان با اعتراضاتي در برابر مجلس دادند اين اعتراضات مربوط به بحران اقتصادي اين كشور، و نيز اختلافات پيرامون طرح افزايش صدور نفت براي مقابله با بحران سنگين مالي مي باشد .
طبق اظهارات منابع ايراني و عربي و آمريكايي، پيامدهاي توفان قاطع كه ائتلاف منطقه يي به رهبري عربستان عليه شورشيان حوثي در يمن آن‌را پيش مي برد، منجر به ناراحتي و تشويش در اين رژيم حامي حوثيها شده است ، و اين پس از آن بود كه ايران از تصميم ائتلاف مبني بر گسترش امنيت و ثبات در يمن غافلگير شد . منابعي در اپوزيسيون ايران به ” الشرق الاوسط ” گفتند كه بعد از توقيف اعضاي سپاه پاسداران ايران در برخي كشورهاي عربي و در راس آنها يمن، و كشته شدن فرماندهان ديگري در سوريه، و نيز پرداخت ميلياردها دلار به شبه نظاميان هوادار ايران كه براي كمك به نظام حاكم در عراق و سوريه و شورشيان حوثي در يمن كار مي كنند، جر و بحثهايي بين فرماندهان نظامي و فرماندهان شبه نظاميان درگرفته است .
سرهنگ وسلي مارتين يك فرمانده نظامي سابق آمريكايي در عراق در پاسخ به سؤال ” الشرق الاوسط ” مبني بر اينكه آيا اميدي براي تغيير در ايران وجود دارد خاطر نشان كرد كه توده مردم ايران به اين رژيم به‌مثابه ” كانون بنيادگرايي ” نگاه مي كنند كه مردم را نمايندگي نمي كند، او گفت توفان قاطع حاكمان تهران را شگفت زده كرد آنها تصور مي كردند كه كارشان در يمن ساده خواهد بود . منابع اپوزيسيون گفتند كه بحران اقتصادي سرعت بيشتري گرفته، آنها گفتند ايران به رژيم بشار اسد كه تحت تحريمهاي بين المللي قرار دارد بيش از 5 ميليارد دلار آمريكايي فقط در يك نوبت پرداخت كرده كه مربوط به وارد كردن مشتقات نفتي، طي ماههاي اخير بود...
... منابع اپوزيسيون در حاشيه گفتگويي كه پريشب بين گروهي دستچين شده از طريق اينترنت انجام شد افزودند كه اعتقاد حاكم بر محافل مردمي ايران اين است كه درگير شدن كشورشان در جنگهاي عراق و سوريه و يمن علاوه بر اختلافاتش با جامعه بين الملل، فشار اقتصادي كه ايران از سر مي گذارند را افزايش مي دهد، و اينكه ” انجمنهاي كارگري و معلمان در بسياري از مناطق تهران و شهرهاي ديگر در اعتراض به تاخير در پرداخت حقوقشان در ماههاي اخير دست به تظاهرات زدند، از جمله حداقل دو تظاهرات در برابر مجلس ايران ” .
يكي از رهبران اپوزيسيون از اطلاعاتي در مورد 3 بار ملاقات رهبر عالي ايران علي خامنه اي طي 24 ساعت گذشته با شماري از فرماندهان عاليرتبه نظامي و امنيتي در تهران پرده برداشت، امري كه نشان دهنده ” احساس نااميدي و شكست به دليل پيشرويهاي توفان قاطع است ” ، وي خاطر نشان كرد كه نتيجه اين ملاقاتها چندين وظيفه براي رهبران ايراني بود، از جمله وزير خارجه، جواد ظريف، كه تماسهايش را با ” دوستان ايران در كشورهاي عربي و اسلامي ” افزايش دهد تا تلاش كنند از اين طريق با پيامدهاي توفان قاطع مقابله كنند . اپوزيسيون ايران نيز تماسهايش در داخل و خارج را افزايش مي‌دهد، تا تحركات عليه رژيم حاكم را هماهنگ كند ، رژيمي كه روحانيون و فرماندهان شبه نظامياني كه در خارج از مرزهاي ايران در حال جنگ هستند ، كنترل آن‌را در اختيار دارند، آنها هم‌چنين ارتباطاتشان را با سران جوامع سني كه در شرق كشور مستقر هستند نيز مي افزايند تا عليه اقدامات رژيم تهران در عراق و سوريه و يمن بايستند، و ” توده مردم ايران را آگاه كنند كه بحران اقتصادي كه اين كشور دچار آن است، به دليل ماهيت سياستهاي ايران و تامين مالي جنگهايش در منطقه است ” ....
...سرهنگ مارتين فرمانده آمريكايي كه سالها وظايف نظامي زيادي را در عراق از جمله مبارزه با تروريسم داشته، در پاسخ به سؤالات ” الشرق الاوسط ” گفت ايران تلاش مي كند ” خلاء در خاور ميانه را بعد از عقب نشيني آمريكا از نقشش در اين منطقه پر كند ” در همين حال دكتر باراك بارفي ازمؤسسه مطالعات جديد آمريكا پس از آنكه بارها به يمن سفر كرد به ” الشرق الاوسط ” توضيح داد ” ضعف تصميم گيري رئيس جمهور باراك اوباما درقبال موضوعات منطقه خاور ميانه در را بروي افزايش تأثير تهران بر جهان عرب باز كرد، و اين امري خطرناك در آينده است ” ...... سرهنگ مارتين به نوبه خود اضافه كرد شبه نظاميان شيعه وابسته به سپاه پاسداران و نيروي قدس در عراق دست به خونريزي مي زنند و وضعيت در آن‌جا ” تا زمانيكه نيروهاي سپاه پاسداران رژيم ايران به‌طور عام، و فرمانده آنها قاسم سليماني به‌طور خاص، از عراق خارج نشوند بهبود نخواهد يافت“ 
 ... مخالفان ايراني دو شب قبل يك كنفرانس مطبوعاتي از طريق اينترنت براي سرهنگ مارتين ترتيب دادند، و ” الشرق الاوسط ” سؤالات را با وي مطرح كرد . مارتين از سياستهاي تهران ابراز نگراني كرد، وي گفت شبه نظاميان شيعه كه دستوراتشان را از سپاه قدس و سپاه بدر مي گيرند شرايط در عراق را تبديل به جنگ داخلي كرده اند .... سرهنگ وسلي مارتين ...گفت رژيم ايران ” منشا تروريسم در جهان است و نمي توان به آن اعتماد كرد ” . سرهنگ مارتين افزود كه او با ارزيابي ژنرال ديويد پترائوس ( فرمانده سابق نيروهاي آمريكايي در عراق ) موافق است مبني بر اين كه در دراز مدت، ايران به نسبت داعش خطر بزرگتري براي عراق است، او خاطر نشان كرد كه ” ژنرال پترائوس در جنگ عراق پيروز شد .. اما اوباما صلح را در اين كشور بر باد داد ” . مارتين تلاشهاي اپوزيسيون ايران را به اقداماتي در آينده ربط داد و گفت توده مردم ايران به رژيم حاكم در تهران به عنوان ” كانون بنيادگرايي اسلامي ” نگاه مي كنند كه ” مردم ايران را نمايندگي ” نمي كند، وي تأكيد كرد ” اميد به تغيير در ايران وجود دارد ” . و گفت : ” نمي توانيم در زمانيكه مي بينيم نيروهاي شر ( ايران و داعش ) خاورميانه را ويران مي كنند ساكت بمانيم ” . او انتقادات شديدالحني به ” خصومت رژيم ايران درمنطقه ” كرد و گفت عمليات توفان قاطع ” حاكمان تهران را كه گمان مي كردند كارشان در يمن ساده خواهد بود غافلگير كرد ”

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر