زن مقاومت آزادی پیشتازان راه رهائی خلق ومیهن

زن مقاومت آزادی پیشتازان راه رهائی خلق ومیهن

۱۳۹۳ بهمن ۲, پنجشنبه

فرامنطقه‌ای ردگیری یک مرگ مشکوک؛ بوئنوس‌آیرس، تهران، بیروت 2


فرامنطقه‌ای

ردگیری یک مرگ مشکوک؛ بوئنوس‌آیرس، تهران، بیروت

بیش از ۲۰ سال از انفجار مرکز یهودیان بوئنوس‌آیرس می‌گذرد. پای شماری از مقام‌های ایرانی و آرژانتینی به این پرونده کشیده شده و اسرائیل متهم به ترور فرمانده نظامی حزب‌الله به تلافی این انفجار شده است.
تصویری از انفجار آمیا در بوئنوس‌آیرس تصویری از انفجار آمیا در بوئنوس‌آیرس
۱۸ ژوئیه ۱۹۹۴، بوئنوس‌ٱیرس شاهد یک انفجار تروریستی بود که به لحاظ شدت و شمار قربانیان در تاریخ آرژانتین سابقه نداشته است؛ حمله به ساختمان مرکز همیاری اسرائیل و آرژانتین (آمیا) که ۸۵ کشته و حدود ۳۰۰ مجروح به جا گذاشت.
در پرونده انفجار "آمیا" نام شماری از مقام‌های ارشد ایران و حزب‌الله لبنان به عنوان متهم مطرح شده اما رسیدگی به این پرونده در دو دهه گذشته با موانع زیادی روبرو بوده است.

اکنون این پرونده دوباره خبرساز شده است؛ جسد بیجان آلبرتو نیسمن، دادستان ویژه پرونده انفجار مرکز یهودیان بوئنوس‌آیرس روز یک‌شنبه (۱۸ ژانویه/ ۲۸ دی) در حمام آپارتمانش پیدا شد.

او شماری از مقام‌های ارشد آرژانتین، از جمله رئیس جمهور، کریستینا کیرشنر را به مانع‌تراشی در راه افشای نقش ایران در این انفجار متهم کرد و قرار بود روز دوشنبه در نشست غیرعلنی کنگره درباره این اتهام‌ها شهادت دهد.

اینترپل در تعقیب مقام‌های ایرانی
حمله به ساختمان "آمیا" به وسیله یک خودروی بمب‌گذاری شده انجام و ابراهیم حسین برو، جوان ۲۱ ساله لبنانی، به عنوان سوءقصدکننده انتحاری این عملیات تروریستی شناسایی شد.

دو سال پیشتر نیز در عملیات مشابهی به سفارت اسرائیل در بوئنوس‌آیرس حمله شد که ۲۹ کشته و بیش از ۲۵۰ مجروح برجا گذاشت. این دو حمله شدیدترین اقدام‌های تروریستی علیه یهودیان پس از تشکیل کشور اسرائیل محسوب می‌شوند.


آلبرتو نیسمن آلبرتو نیسمن
نیسمن در سال ۲۰۰۶ شماری از مقام‌های ارشد ایران را متهم کرد که طراح و آمر کشتار یهودیان در بوئنوس‌آیرس هستند و این کار را با هماهنگی سفیر ایران در آرژانتین به وسیله شبه‌نظامیان حزب‌الله به انجام رسانده‌اند.
جمهوری اسلامی دخالت در حوادث تروریستی در آرژانتین را همواره تکذیب کرده اما دادستان ویژه پرونده و همکارانش موفق شدند در سال ۲۰۰۷ از طریق پلیس بین‌المللی (اینترپل) حکم بازداشت مسئولان وقت ایران، از جمله رئیس جمهور، وزیر دفاع، وزیر اطلاعات، فرمانده سپاه و فرمانده سپاه قدس (به ترتیب به نام‌های: اکبر هاشمی رفسنجانی، احمد وحیدی، علی فلاحیان، محسن رضایی و قاسم سلیمانی) را دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: نقش احتمالی معامله نفتی با ایران در مرگ دادستان آرژانتینی

اتهام به رئیس جمهور آرژانتین
آلبرتو نیسمن هفته گذشته رئیس جمهور آرژانتین را متهم کرده بود که در گفت‌وگو با تهران وعده داده در ازای معامله گوشت و محصولات غذایی با نفت، برای لغو احکام بازداشت اینترپل علیه مقام‌های ایرانی تلاش کند.


او در یک برنامه تلویزیونی مقام‌های ارشد دولت آرژانتین را متهم کرد که به خاطر منافع و روابط اقتصادی با ایران مانع پیشرفت کار دستگاه قضائی در بررسی پرونده انفجار "آمیا" شده‌اند.

دفتر رئیس جمهور آرژانتین اتهام‌های نیسمن به او را "واهی، غیرمنطقی، نامعقول، مضحک و ناقض قانون اساسی" خوانده و رد کرده است.

به گفته‌ی یویانا فاین، دادستان بوئنوس‌آیرس، پزشکی قانونی خودکشی را علت مرگ نیسمن تشخیص داده است. او در عین حال تاکید می‌کند که این به معنای عدم دخالت عوامل بیرونی در این "خودکشی" نیست.

از نیسمن پیام و نامه‌ای بر جا نمانده و شماری از ناظران با توجه به روابط بسیار صمیمانه او با دو دخترش، خودکشی بدون روشن کردن علت و انگیزه آن را باورناپذیر ارزیابی می‌کنند.

در حالی که زمان مرگ نیسمن شامگاه اعلام شده، مقام‌های وزارت اطلاعات و امنیت آرژانتین گفته‌اند که او روز یک‌شنبه به زنگ در یا تلفن جواب نمی‌داده و تا عصر نیز هنوز روزنامه‌های خود را از جلوی در آپارتمانش برنداشته بود.

اعضای تیم ده نفره محافظان دادستان آرژانتینی می‌گویند در روز یک‌شنبه نتوانسته‌اند با او تماس بگیرند. با این همه دادستان بوئنوس‌آیرس با استناد به نتیجه تحقیقات اولیه امکان دخالت فرد دیگری در مرگ او را منتفی اعلام کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر